Amsterdamse stadsdeelvoorzitter zweet peentjes

Een Amsterdamse stadsdeelvoorzitter van PvdA snit, Marcel La Rose van stadsdeel Zuidoost, ligt een klein beetje onder vuur omdat de man buiten medeweten van de raad om een externe projectleider heeft ingehuurd voor de organisatie van het Kwakoe Festival, voor het vriendenprijsje van 1 ton. Dit is natuurlijk belachelijk. Ten eerste omdat 1 ton peanuts is voor een goed organisator van een beetje leuk multiculti festival, ten tweede omdat die man niet gewoon eenvoudig even een overbodig voetbalstadion heeft weggezet. Dan had hij er namelijk 300 miljoen aan mogen besteden met medeweten van de raad en de hele rataplan en had je er verder niemand over gehoord (Telegraaf.nl )

3 gedachten over “Amsterdamse stadsdeelvoorzitter zweet peentjes”

  1. Is de Kwakoe Festival niet door Wilders streng verboden?
    Die invloed van buitenaf moet ophouden, toch?

  2. Volgens het Parool (http://www.parool.nl/parool/nl/4048/AMSTERDAM-ZUIDOOST/article/detail/2807355/2011/07/18/Moddergevecht-om-afblazen-Kwakoe.dhtml):
    La Rose: ”Drie jaar geleden heeft het stadsdeel voor het eerst deze projectleider ingehuurd. Vorig jaar zou een eigen ambtenaar haar werk overnemen, maar dat ging door ziekte niet door. Dit jaar zou een overtollige ambtenaar van de gemeente de klus doen, maar die deinsde op het laatste moment terug, waardoor we noodgedwongen opnieuw een beroep hebben moeten doen op de externe adviseur.” Volgens La Rose is de deelraad van deze constructie op de hoogte. ”Alles wordt nu uitvergroot.”

    Ieder jaar schijnt er ruzie rond dat festival te zijn, maar dit jaar zou e.e.a. voor de verandering ter hand worden genomen door Paul Stiekema, de ex-directeur van de HMH (sic) …. waarop het feest voor het eerst in al die jaren niet doorging. Het liep naar men zegt stuk op een ton die aan leveranciers vooruit betaald moest worden, maar niet gevonden kon worden. Enfin, Stadsdeel neemt de teugels over, zet door de wol geverfde projectleider aan het roer – maar die Stiekema is dus nog steeds niet weg! Twee dagen geleden nog zou hij een doorstart, mogelijk gemaakt door een tentenleverancier, effectief getorpedeerd hebben met de woorden “Steek dat festival maar in je zwarte apenreet”, hoewel hij zulks met klem ontkent….

Reacties zijn gesloten.