‘Voorbeeld van rechtse verharding’

Teleurstelling in Tilburg over een initiatief van het ministerie van Wonen, Wijken en Integratie, waar plotseling de stekker uitgetrokken wordt;

Juist omdat mogelijke obstakels waren omzeild en het ministerie eerder enthousiast leek over project is Chahid zo enorm teleurgesteld. “Ze komen met een slap verhaal. Ze zijn bang Geert Wilders een stok te geven waar hij mee kan slaan, als een ministerie een link heeft met een project waarbij moskeeën zijn betrokken. Dit is een schoolvoorbeeld van rechtse verharding. En dat nieuws krijgen we in een week waarin ook nog gesproken wordt over hoeveel allochtonen kosten; we zijn toch geen product? Ik ben nota bene een geboren Tilburger.” (meer)

6 gedachten over “‘Voorbeeld van rechtse verharding’”

 1. Volgens de strikten in de staatsleer moet de scheiding tussen staat en kerk gehandhaafd worden – althans dat is de redenatie.

  Ik vraag me af hoe dit zit met christelijke kerken en organisaties? Krijgen die nooit subsidie? Wordt (of werd) daar nooit mee samengewerkt?

  Door alles wat moslim of islamitisch is van ons te vervreemden – uit te stoten – maken we de zaak er niet beter op. Ik heb niets met de kerk – ik ben atheïst – maar ik ben het hier niet mee eens.

 2. Ja, het is angst en angst is een slechte raadgever – het helpt ook helemaal niets: het stimuleert het andere kamp alleen maar. Zo van "zie je wel, ze geven toe dat ze ongelijk hebben".

  Democraten in de USA doen dat ook voortdurend: toegeven aan dreigementen en terreur van de Republikeinen. (ontslag Van Jones is het laatste voorbeeld)

  Maar ik bedoel mijn vraag ook serieus: is er in het verleden in Nederland nooit samengewerkt met Kerken? Ik kan het me gewoon niet voorstellen. Als ik tijd heb zal ik het onderzoeken – helaas heb ik niet zo veel tijd, ik heb ook nog een baan … Maar misschien heeft iemand dit al eens uitgezocht.

 3. Gelukkig hadden we toen ook Pechtold, het voorbeeld van rechtse hardheid, om over die subsidie vragen te stellen.

  Subsidiegeld zou niet direct naar de twee betrokken moskeeën gaan, maar naar Palet; die organisatie zou de moskeeën voorzien van expertise en 'manuren'

  De achter-de-ellebogen mentaliteit overtreft wel die van Rouvoet en consorten.

Reacties zijn gesloten.