Topbestuurders zorginstellingen hebben schijt aan zorg

Topbestuurders uit de zorg weigeren hun hoge salarissen te verlagen naar de nieuwe salarisnorm in de sector. Elf bestuurders verdienen nog altijd meer dan het maximale normbedrag van 247.500 euro bruto. De bestuurders vinden verlaging niet noodzakelijk, omdat de salariscode in oude gevallen een verlaging juridisch niet kan afdwingen.

Hoe kan het dat er in een sector waar al jaren en jaren zo geknepen wordt op budgetten dit soort salarissen voor managers wordt betaald? Dat de mensen die het zware en intensieve werk op de vloer doen en de ‘cliënten’ – ja, zo heten tegenwoordig mensen die zorg nodig hebben – alle klappen op mogen vangen en met steeds minder toe moeten. Dat uit diezelfde pot, waar steeds minder in zit, zulke bedragen worden betaald aan managers! Managers die vaak niet weten waar ze mee bezig zijn, die boven alles verheven staan en alles alleen maar van papier weten. Hoe is het toch mogelijk dat die mensen zo belangrijk worden gevonden dat ze daarvoor zulke absurde beloningen krijgen.

Voor mij is dat een ballon die wel eens een keertje doorgeprikt mag worden en snel ook!

Maar ja, zal wel niet mogen in het kader van ‘marktwerking’.

😥

1 gedachte over “Topbestuurders zorginstellingen hebben schijt aan zorg”

  1. Wat mij weer eens met mijn neus op het feit drukt dat mijn oude lidmaatschap van het nutsziekenfonds nu koopwaar is. De handtekening van zo’n manager staat onder elke brief die ik van mijn “ziekenfonds” krijg. Hééééél vééééél brieven. Nee dan de tijd dat ik nog niet eens wist of hoefde te weten waar ik verzekerd was en de rekeningen naar “het ziekenfonds” werden gestuurd. Zou ik nu voor elke krabbel onder al die brieven een soort van copie-recht verschuldigd zijn voor de mij geld en rechten aftroggelsystemen die bedacht worden in die zogenaamde vrijemarkt in “zorg”verzekeringen. Na bijna vijftig jaar lidmaatschap weet ik nu wat die neoliberale partijpolitiek implementerende managers onder een nutsziekenfonds verstaan. In ieder geval niet —-tot nut van het algemeen—- zoals dat toen zo mooi heette. Nee dat in ieder geval niet. Maar gekke Henkie en naïve Ingrid hebben wel wat anders aan hun kop en hebben naast het alles voor ons al die opvreters met werken geld verdienen geen tijd om het allemaal uit te zoeken hoe ze worden belazerd. Hebben hun buik er vol van ons ons te noemen. Ons is voor hun net als het ons kent ons van die managers en zij vergeten te bedenken hoe weinig geprivilegieerd ook zij zijn in het nieuwe “zorg”stelsel voor die geprivilegieerde managers van mijn geprivatiseerde nutsziekenfonds dat nu schijt aan zorgverzekering het Zilverenkruis heet. En de gerechtsdeurwaarder komt bij thuis de tandartsrekening innen als je het hebt gewaagd te zeggen tegen die “zorg”verzekering dat het de rekening aan de tandarts moet voldoen in plaats van die te verrekenen met een eigen bijdrage in de rekening van een poliklinisch kaakchirurg/specialist. Ze hebben de mentaliteit en vingervlugheid van een balletje balletje speler in de zorg geïntroduceerd. Alleen op managersniveau zijn de opbrengsten ervan navenant crimineler. Hebben ze ook schijt aan. 😥

Reacties zijn gesloten.