Kan ik ergens klagen over Google?

Kijk ik heb er alle begrip voor dat Crapuul.blogspot.com nog niet door Google wordt geaccepteerd als DE standaardsite met betrekking tot Wilders en vergelijkbaar tuig, en als zodanig dus regelmatig zeer slecht scoort in de zoekresultaten.

Mij hoor je ook niet klagen over het feit dat Google radicale extreem-rechtse sites als Dagelijksestandaard en Hetvrijevolk ziet als “nieuwsbronnen”. Daar lees ik wel overheen.

Waar ik mee zit, is dat wanneer de eerste de beste knurft die iets brabbelt op een reactiepaneel van de Telegraaf over zijn Geliefde Leider, Geert Wilders, dit door Google wordt gezien als “nieuws”.

Ik zal een voorbeeld geven, een “wilders” zoekopdracht op News.google.com levert o.a. het volgende “resultaat” op:

Hier zitten we op te wachten

Weliswaar zijn dit soort resultaten hartstikke geinig ter illustratie van de roze Geert Wilders-wolk waarin sommige van onze landgenoten verkeren, als bezwaar wil ik aanvoeren; ik heb het druk. Ik heb meer te doen.

Kan ik ergens klagen of zoek ik verkeerd?

===========================

Update 23:51
Hier nog een illustratie voor wie mij in eerste instantie niet begrijpt (dat schijnt tot nu toe iedereen te zijn, thuis ook, dus het zal aan mij liggen), onderstaand een zoekopdracht op news.google.com van zojuist, met als zoekterm Wilders. Vijf nieuwsberichten die vrijwel niets met Wilders te maken hebben maar die toch scoren op news.google.com als “Wilders-nieuws” alleen maar omdat er een persoon met een maatschappelijke betekenis vergelijkbaar met die van ondergetekende een reactie heeft geplaatst met het woord “Wilders” erin.
Waarom is dit Wilders-nieuws?

11 gedachten over “Kan ik ergens klagen over Google?”

 1. Ja, Google is rechts en pro Wilders. Je begint de moslimmaniertjes – het is altijd de schuld van een ander – al aardig over te nemen.

  Voor je Google ranking … start je eigen domein ipv als onderdeel van Blogger of WordPress. Leer wat over SEO (search engine optimization). Zie ook oa Wiki of How to Rank High on Google om te beginnen. Succes.

 2. Dus die jankerds op de reactiepanelen van de telegraaf hebben meer verstand van search engine optimization dan ondergetekende?

  Denk het niet; ik denk dat google daar gewoon een steek laat vallen.

  Ik ben minstens net zo belangrijk als de gemiddelde telegraafreageerder, vreemd dat google dat niet inziet.

 3. Wat is dat trouwens met die anoniempjes; staat de keuze voor de anonieme reactiemogelijkheid gelijk aan een statement "ik ben een botte boer (plus kan niet lezen)" of zo?

 4. Google indexeert deze site prima. Dat is het probleem niet. Dat schrijf ik ook niet. Ik schrijf dat ik het een probleem vind dat wanneer er een telegraaf reageerder iets reageert over Wilders bij een nieuwsbericht dat helemaal niets met Wilders te maken heeft (zie afbeeldinkje hierboven) dit door google news wordt gezien als "nieuws over Wilders".

 5. Dus die jankerds op de reactiepanelen van de telegraaf hebben meer verstand van search engine optimization dan ondergetekende?
  :-), uit bovengenoemde zin begrijp ik, als 'botte boer', dat jij er, met je huilie-huilie reactie, er in ieder geval weinig van begrijpt.

 6. Leg jij dan eens uit waarom de telegraafreageerders-reactie over Wilders op het telegraafbericht dat een moeder het met haar zoon doet, Wilders-nieuws is.

 7. Ik heb er niet echt verstand van, maar speelt niet ook een rol hoeveel naar jou gelinkt wordt? Ik kan me voorstellen dat die andere sites meer links hebben.

  (ik heb je in m'n blogrol gezet, misschien is dat een troost 😉 )

 8. Iedereen geeft antwoord op de dingen waar ik NIET over klaag. Ik klaag over het feit dat door google nieuws een willekeurig bericht op de Telegraaf wordt gezien als Wilders-gerelateerd nieuws zodra er een willekeurig persoon er in zijn reactie het woord Wilders bij tikt.

  Maar goed. Bedankt voor de link en de reacties. Ik vind dat het na 450berichtjes inderdaad wel tijd wordt voor een eigen domein. Ik kijk nog wat rond voor de hoster en het platform wat ik wil gebruiken en ik wil natuurlijk deze enorme schat aan crapulaire informatie alhier meenemen naar de nieuwe site.

Reacties zijn gesloten.