Opgepast mensen dader geen aanhanger van afschuwelijke ideologie maar eenzame verwarde man

Hou het wel even goed in de gaten mensen; de dader van de massamoord in Noorwegen was weliswaar een Wilders/PVV/Geller noem maar op aanhanger, en een PvdA hater, en een eurabiafoob, en een 35% quotum Noorse taal op de radio aanhanger, maar hou er rekening mee dat wij met ze allen te beschaafd en te genuanceerd zijn om zulks te duiden. Het klopt dat alles waar deze man mee sympathiseert overeenkomt met het gedachtengoed van hetvrijevolk, artikel7, pvv en het isserisme. En het klopt ook dat er op diverse pro-PVV sites zelfs openlijk sympathie voor deze daad wordt uitgesproken. Maar dat is toeval! Ook deze misdaad valt in de categorie eenzame verwarde man en niet in de categorie terreuraanslag geinspireerd door afschuwelijke ideologie. Pas op hoor, anders krijg je ruzie met Femke Halsema, @liefdevollid, @Bertbrussen en Elsevier.

Update: de nieuwe te gebruiken woorden komen inmiddels binnen: in plaats van “terroristische aanslag” is het per heden “een schietdrama”.
Update 2: de rechtse bralpers is inmiddels in spoedvergadering bijeen hoe dit alles toch weer de schuld van Job Cohen en de islam kan worden rechtgebogen.

20 gedachten over “Opgepast mensen dader geen aanhanger van afschuwelijke ideologie maar eenzame verwarde man”

 1. Mag allemaal zo zijn, ik blijf bij mijn pleidooi “enige terughoudenheid bij het toewijzen van blaam” in acht te nemen, totdat de feiten echt allemaal op tafel zijn… Overhaaste conclusies zijn zelden de meest nauwkeurige… 😉

 2. Precies vrienden,
  Nu de aap uit de mouw komt, blijkt het dus helemaal niet te gaan om een Al-Qaida-achtige groepering, maar een solistisch (?) handelende neo-christen-fascist, die aangezwengeld door o.a. onze Agent uit Jeruzalem, Weerd Gilders, en misschien wat Noorse standgenoten een beetje is doorgeslagen. Dit te wijten aan de ongeremd neo-liberale politici en de commerciële media met hun ´Joods-Christelijke´ wortels zou natuurlijk te ver gaan.
  Is het niet eens tijd dat echt ´links´ zich – figuurlijk gesproken – gaat wapenen tegen mogelijk breinloze maar radicale volgelingen van bovengenoemde heerschappen, die plotseling een driftbui krijgen of een enkele keer tot een gesofisticeerder daad komen die dan wel niet breinloos is, maar wel ´gewetenloos?
  Marin

 3. MadPride Schreef:

  Mag allemaal zo zijn, ik blijf bij mijn pleidooi “enige terughoudenheid bij het toewijzen van blaam” in acht te nemen, totdat de feiten echt allemaal op tafel zijn… Overhaaste conclusies zijn zelden de meest nauwkeurige…

  Beter niet te terughoudend , straks krijgt de groep waar jij je mee indentificeer weer de schuld : ” Het is een GEK ” ::::

 4. 🙄
  De kogel kwam volgens mij wel “van rechts”, dat is mijn punt niet… 😉

 5. Ik vermoed dat Geert verzucht heeft ” Shit , dit hadden we pas over een jaar of drie gepland “

 6. Al Bakrastani Schreef:

  Beter niet te terughoudend , straks krijgt de groep waar jij je mee indentificeer weer de schuld : ” Het is een GEK ” ::::

  Je hebt natuurlijk gelijk, maar dat is wel de oorsprong van mijn allergische reactie jegens overhaaste en al te eenvoudige conclusies… Een gek is het in aller ogen immers sowieso, links of rechts…
  😐

 7. Volledig gelijk jaq,

  hij speelde warcraft en heeft een vergunning voor een Glock, machinepistool en een hagelgeweer.

 8. Keira Schreef:

  De Noorse politie noemt de man een Christelijke fundamentalist.
  http://www.trouw.nl/tr/nl/6970/Aanslagen-Noorwegen/article/detail/2814635/2011/07/23/Verdachte-bloedbad-sprak-bewondering-voor-PVV-uit.dhtml

  Toch wel weer mooi dat de dader die bewondering heeft voor het nobele gedachtegoed van Wilders/PVV door Wilders zelf een “zieke geest” wordt genoemd.

  Ik heb er al 10-tallen malen eerder op gewezen dat het kenmerk van Wilders is dat hij anderen van dingen beschuldigt waar hij zelf schuldig aan is.
  Dit is er weer een aardig voorbeeld van.

  Ik maak me sterk dat we in de toekomst wel eens een spreekwoord krijgen die hieraan refereert.

 9. @FemkeHalsema
  Femke Halsema
  @2525 Dan zou ik beginnen de koppen bij Joop te veranderen – suggestief – en al je reaguurders tot bedaren te brengen.

 10. wat denkt dat mens wel niet

  gelukkig ben ik vandaag niet in toom gehouden

  stel ik stuur jou een tweet dat je je reageerders in toom moet houden?

  je zou me een arrogante eikel vinden

 11. overigens lees ik overal dat hij inderdaad fjordman is

  máar hoe zeker is dat nu?

  weet jij dat?

 12. Of hij al dan niet zelf Fjordman is, is onbelangrijk. Feit is, dat de terrorist de ideeën van Fjordman in praktijk bracht. Dezelfde ideeën als die van Wilders, Bosma, Geller en vele anderen. PVV-bron Ulfkotte uit Duitsland beweerde begin 2009 trouwens, dat Fjordman een CIA-stooge zou zijn.

Reacties zijn gesloten.