De kogel kwam van rechts en ging door de kerk

Michael Blok bij Joop:

Toen alleen nog bekend was dat er een bom was afgegaan in het centrum van Oslo vielen de nieuwsmedia al over elkaar heen om te zeggen dat het hier waarschijnlijk om moslimterrorisme ging. Ook op Twitter gonsde het van de sarcastische opmerkingen zoals “islam is liefde” van HP/De Tijd-journalist en spervuurtwitteraar Bas Paternotte. Toen gisteravond bekend werd dat het waarschijnlijk om een diepchristelijke rechts-extremist ging, haalde Paternotte netjes bakzeil (“soms heten ze geen Achmed maar Knut”). Maar van sarcasme over christenen of rechts-extremisten geen spoor. (Joop)

13 gedachten over “De kogel kwam van rechts en ging door de kerk”

 1. Precies wat ik ook dacht:
  Op sommige rechtse fora wordt al gesproken dat de Noor een Vrijheidsstrijder is, die het westen wilde bevrijden van moslims én van linkse mensen,
  als het een moslim was geweest was het een terrorist geweest;
  vrijheidsstrijder of terrorist,
  die twee woorden hangen ook af van aan welke kant van het lijntje je staat.
  Maar nu blijkt het zelfs zo erg te zijn, dat ook dit door mensen gezien wordt als de schuld van de moslims en van links.

  Hoe zou dat nou toch komen? Misschien toch door het onophoudelijk bashen van moslims en sociaal denkende mensen door figuren als Geert Wilders?
  Zoals altijd wijst hij elke verantwoordelijkheid af, want ja Geert is nooit ergens verantwoordelijk voor.

  Let op: ik zeg niet dat Geert heeft gezegd dat dit moest, maar door mensen als een Geert Wilders die onophoudelijk haat prediken en hele bevolkingsgroepen – niet alleen moslims, maar ook mij als sociaal betrokken mens – wegzet als gevaar voor de samenleving, kunnen hiervoor gevoelige mensen hele rare dingen gaan doen.

  Bewijs is geleverd, lijkt mij.

 2. De islam en de socialisten hebben de komende jaren in Noorwegen inderdaad vrij spel. De man bereikt het omgekeerde met zijn actie. Mijn raad: Wat kritischer naar links kijken en dán oordelen.

 3. Max Schreef:

  De islam en de socialisten hebben de komende jaren in Noorwegen inderdaad vrij spel. De man bereikt het omgekeerde met zijn actie. Mijn raad: Wat kritischer naar links kijken en dán oordelen.

  Jouw `mening’ is een ziekelijke uiting van perverse onmacht. Jouw `raad’ is walgelijk en verdient diepste minachting. Als je hier zoiets durft te posten ben je een onmens dat een gepast wegwerplot verdient!.

 4. @#4 Ik heb vandaag al een kutdag want er zijn 94 onschuldige mensen vermoord. En ik verkies voor de toekomst van mijn kinderen alles boven idioten met jouw soort denkbeelden.

 5. Keira Schreef:

  vrijheidsstrijder of terrorist,
  die twee woorden hangen ook af van aan welke kant van het lijntje je staat.

  Dat is waar het volgens mij ook om draait: rechtse mensen zijn in de loop van de jaren negentig de terminologie van linkse mensen gaan gebruiken. Vrijheidsstrijders, zoals de Palestijnen (hun land is hen immers afgenomen en wie dit niet geloofd moet maar meer en beter gaan lezen), heten voortaan terroristen. En als ze ook maar één Israëliër doden, worden er van hen 100 vermoord en dan was het een noodzakelijke daad om te zorgen dat deze zogenaamde terroristen het niet nog eens zouden doen. En je kunt ook een held zijn als je in de VS op een knopje drukt en in Afghanistan door middel van een drone bijvoorbeeld twee schuldigen en tientallen onschuldigen doodt.
  Inmiddels ziet het er trouwens naar uit dat de Palestijnen niet eens de randjes van hun land terug zullen krijgen en moeten wij hier in Nederland doen of we in het geval van Israël met een ´bevriende´ natie van doen hebben. Je zult maar zulke vrienden hebben! En GW maar juichen.

 6. Moeilijk.

  Als de kogel van rechts kwam en ‘de’ rechtsen dus verantwoordelijkheid zouden hebben, kunnen er ook kogels van links komen. En dat is nou juist de sfeer waar ik echt bang voor ben, omdat als het de extreem-rechtsen de volgende keer uit zal komen, ze niet zo netjes zullen reageren als links, maar direkt een agressieve en gewelddadige campagne zullen beginnen tegen alles wat links en Islam is. Deze rechtsen kennen het woord niet, maar de vuist en erger.
  Het is natuurlijk niet voor niks dat de dader zo’n bewonderaar van wilders is, hoe hij en zijn trawanten ook lullen bla bla bla.

  Misschien is zwijgen wel het meest verstandige…Nu althans.

 7. Was weer domme dikke muts van Clingendael op NOS Eén Vandaag, waar ze gisteren nog met een uitgestreken smoelwerk het Al Quaida -concept als hoofdmogelijkheid uitfleemde.
  Vanavond had ze een rooie kop van schaamte of kippendrift, wie zal het zeggen, maar lepelde ze het haar kennelijk ingefluisterde `Lone Wolf’ concept op, (net als trouwens een piepjonge bebrilde wetenschapster op NOS journaal)
  Lone Wolf dus, zich veelvuldig solo manifesterend op internet, en dat de AIVD daar al jaren alert op is.
  `t Is maar dat we het weten als bv. Krapuul reageerder, want `afwijkende ideeën en taalgebruik’ zouden volgens hun kennis daarover en die van de AIVD in het bijzonder, kunnen wijzen op een gevaarlijke Lone Wolf!!

 8. Max Schreef:

  De islam en de socialisten hebben de komende jaren in Noorwegen inderdaad vrij spel. De man bereikt het omgekeerde met zijn actie. Mijn raad: Wat kritischer naar links kijken en dán oordelen.

  Mijn god! Onder welke bruine steen kom jij vandaan gekropen, om de suggestie te wekken dat deze misselijke daad van een rechtsextremistische malloot in het voordeel zou zijn van links!

  Wat hier is gebeurt is die triest. De draai die jij er aan geeft laat zien dat je morele kompas behoorlijk van slag is.

 9. #2 Keira: Helemaal eens. Rutte en consorten moeten nu begrijpen, dat niet Wilders, maar Job Cohen en wij in gevaar zijn en ons bescherming geven. Ik houd in Brussel een lekkere mosselmaaltijd klaar voor als de jongelui van de koninklijke bescherming komen. In afwachting daarvan heb ik revolvers gereed, om al te haastige pvv-ers met een hartelijk welkom te verrassen.

 10. Sjuul van Dissel Schreef:

  Weet niet hoe het nu met de AIVD staat maar de BVD was dolletjes op lone wolfjes, maar dan voor eigen gebruik.

  Inderdaad, weet ik nog van vroeger. Konden ze gebruiken om bij pacifisten- en mileuclubjes te infiltreren.

 11. Wat mij opvalt is dat je op de site gelijk kon reageren op de aanslagen toen het nog een “moslim”aanslag was. Nu het een internationale PVV-er is staan bij ieder bericht de reageermogelijkheden uit…..opvallend…je zal toch maar je gal spuien over Geert z’n clubje. Lukt je toch niet want je komt niet langs de moderator met zijn onzichtbare huisregels….

  Als het een moslimaanslag is dan mag je dus je moslimbuurman daarop veroordelen, als het een PVV-er is dan is het opeens een actie van een individuele zieke man waar men niets mee te maken heeft. Geert heeft immers nooit opgeroepen tot geweld….misschien is deze aanslag wel het beste bewijs dat hij eigenlijk veroordeeld had moeten worden.

Reacties zijn gesloten.