Gruwelijk onmens Anders Breivik

“Hij heeft gezegd dat zijn acties gruwelijk zijn, maar in zijn ogen wel nodig waren. Hij is bereid morgen aan de rechter uit te leggen wat hij heeft gedaan en hoe hij tot zijn daden is gekomen.”

Volgens AP zegt de advocaat verder dat zijn cliënt de Noorse maatschappij wilde veranderen. “Daarom wilde hij de samenleving, en de structuur ervan, aanvallen.” Tegenover de Noorse omroep NRK verklaart de raadsman dat de dader jarenlang werkte aan een manifest over zijn denkbeelden. Aan de aanslagen zou een lange voorbereiding vooraf zijn gegaan.

nrc.nl

7 gedachten over “Gruwelijk onmens Anders Breivik”

 1. Tja raar land dat Noorwegen. Ze presenteren zich nu als een groot dorp met allemaal vriendelijke bewoners. Je moet eens zo’n keiharde misdaadroman uit Noorwegen lezen. Heel andere koek. En dan die verheerlijking van vuurwapens.. Waarom krijgt iemand in vredesnaam een wapenvergunning voor een machinegeweer? Wat moet je daar mee? Toch niet op konijntjes jagen, lijkt me.

 2. jvdheuvel Schreef:

  Het zou wel het enige ding zijn waarmee ik een konijn kan raken denk ik.

  Denk het niet , enorme terugslag 😀 Maar mischien tijdens het konijnenjagen een overvliegende meeuw ???

 3. Lex Schreef:

  Tja raar land dat Noorwegen. Ze presenteren zich nu als een groot dorp met allemaal vriendelijke bewoners. Je moet eens zo’n keiharde misdaadroman uit Noorwegen lezen. Heel andere koek.

  Ja, een “keiharde misdaadroman” is inderdaad een geweldige graadmeter om een volk te beoordelen… 🙄

 4. @Lex, in NL kan je ook een wapen vergunning voor die dingen krijgen… Zie Alphen Schutter..

  Dus Reken dit het Noorse volk niet aan.

 5. er lijkt me niets mis met de wapenwetgeving in Noorwegen

  iedere crimineel kan in dit land deswegenst aan een blaffer komen, dat staat helemaal los van de wetgeving waar criminelen over het algemeen geen rekening plegen te houden
  hetzelfde geldt voor iedere aspirerende kruisridder

  misschien moet de wetgeving in dit land wat minder restrictief zodat Jan & Maaike, Mohammed & Fatima en andere fatsoenlijke mensen zich effectiever kunnen beschermen tegen Henk & Ingrid en Geert & Anders

Reacties zijn gesloten.