In Oslo raakte islamofobie haar onschuld kwijt

Killer Breivik over zijn ideologische wortels bij DeWereldMorgen die zich best redelijk in Breiviks enorme boek verdiept hebben:

Hij vindt het ook goed dat uiterst rechtse politici als Wilders en Rasmussen zijn daden afkeuren. “They have to condemn us at this point which is fine. It is after all essential that they protect their reputational shields”, schrijft Breivik.

Killer Breivik over zijn ideologische wortels | DeWereldMorgen.be

8 gedachten over “In Oslo raakte islamofobie haar onschuld kwijt”

 1. Als Moslims dit doen heet het taqiyya, daarom zijn Moslims nooit te vertrouwen, volgens de PVV.

 2. volgens mij heeft islamofobie haar onschuld al meer dan een millenium geleden verloren

 3. Ja, ben ik nou gek?

  De ultieme inspiratiebron van Breivik is de anonieme blogger Fjordman.
  Fjordman schrijft op The Brussels Journal van de aarts-conservatief en persoonlijk assistent van Geert Wilders, Paul Belien.

  En dan nog beweren dat er geen connectie is?

 4. Ja, die Breivik heeft het goed door inderdaad:
  “Hij vindt het ook goed dat uiterst rechtse politici als Wilders en Rasmussen zijn daden afkeuren. “They have to condemn us at this point which is fine. It is after all essential that they protect their reputational shields”, schrijft Breivik.”

 5. 4:

  Nou, sterker nog, hij vindt dat ze dat moeten doen om geen reputatieschade op te lopen. Het is dus een strategies denken zelfs na zijn daad om de rechtse beweging te laten groeien.
  Het is een tip voor wilders en volgvolk geschreven.

  ‘Keur mijn daden af in het openbaar, en ga ondergronds door met onze strategie’ .

 6. Er staat in het Wereld/Morgen-artikel: `Breivik doet dat naar eigen zeggen als lid van een ridderorde die in 2002 werd opgericht. Hij zou zijn medestrijders één keer in Londen en twee keer in de Baltische staten ontmoet hebben. Bij die laatste ontmoeting waren er volgens Breivik 25 à 30 aanwezigen uit verschillende landen waaronder ook de Benelux. Waanbeelden? De politie zal nog veel werk hebben om te onderzoeken wat er allemaal klopt van de beweringen van Breivik.’

  Of de politie veel werk zal hebben? Persoonlijk denk ik dat als dit waar is; en de politie dieper graaft er consignes en oekazes van schimmige posten bovenaf zullen komen zodat elk onderzoeksresultaat binnen de kortste tijd gaat worden weggemoffeld. Zo zal niemand momenteel graag met Breivik op één foto te zien willen zijn!
  Wanrt B. toont zich bv. op een foto solo als lid van een Vrijmetselaarsloge, daar zit per definitie zeldent gewoon burgervolk bij, maar wel machthebbende elite.
  Wat niet wil zeggen dat Vrijmetselaars niet zouden deugen want voor Hitler was Vrijmetselarij ook Lagerfähig want umstürzerlich omdat de Broeders geheimhoudingsplicht hebben.
  Maar gelet op bv. Gladio en de P-2 loge in het verleden, zou Breivik nog wel eens het topje van een bruine strontberg kunnen zijn.
  En persoonlijk hoop ik op zeer gevoelig materiaal, zoals bv. een link tussen B. en pvv, liefst met camerabeelden. Wie weet, heeft Wiki-Leaks nog wat in petto…….

 7. Abdul Alhazred Schreef:

  En persoonlijk hoop ik op zeer gevoelig materiaal, zoals bv. een link tussen B. en pvv, liefst met camerabeelden. Wie weet, heeft Wiki-Leaks nog wat in petto…….

  liefst tussen B en Wilders persoonlijk …

Reacties zijn gesloten.