‘Zorg dat burgers helemaal geen wapens mogen dragen’

VK.nl

De enige maatregel om schietpartijen zoals in Alphen aan den Rijn en Noorwegen te voorkomen is ervoor te zorgen dat burgers geen wapens in bezit mogen hebben.

Dat klinkt natuurlijk allemaal heel mooi en heel idealistisch, maar met een België op steenworpafstand, moeilijk te realiseren. Want hoeveel mensen in Nederland hebben illegaal allerlei wapens in hun bezit? Zeker de extreemrechtse groep is daar verzot op. Alleen als er daar eens een van opgerold wordt, is het een verzamelaar of een sportbeoefenaar.

Niet alleen de wet zou dan aangepast moeten worden, ook de mentaliteit van opspoorders moet aangepast. Mensen met wapens zijn fout! Gewoon: fout! Links of rechts, maakt niet uit. Maar pak rechtse ‘verzamelaars’ dan wel net zo aan als linkse ‘extremisten’, twee verschillende woorden, maar er wordt hetzelfde mee bedoeld. Mensen die wapens in hun bezit hebben, kunnen die wapens gebruiken om te doden. Daar zijn ze voor gemaakt, om te doden, om af te maken, om te vernietigen. Niets anders.

16 gedachten over “‘Zorg dat burgers helemaal geen wapens mogen dragen’”

 1. bij de Blokker, de Marskramer, etc. kun je toch aardig grote en scherpe messen kopen waar je bloedbad van respectabele omvang mee kunt aanrichten

  wapens zijn niet het probleem, mensen zijn het probleem

  je moet er toch niet aan denken dat je voor je veiligheid uitsluitend aangewezen bent op de politie?

  ieder mens heeft het recht om zichzelf te verdedigen en met blote handen richt je weinig uit tegen een crimineel of doorgedraaide PVVer

 2. Ik vrees, dat we een “klein beetje” moeten oppassen met het – ook in dit verband – in één adem noemen van het drama in Alphen aan de Rijn en dat in Noorwegen. Mits de verhalen correct zijn, zou Tristan van de V. meer gedreven zijn door zijn “inner demons”, daar waar aan Anders Breivik’s daad een langdurige planning vooraf was gegaan. Hoewel ik een voorstander van een algeheel wapenverbod ben, wil ik toch even opmerken, dat met een dergelijk wapenverbod het drama in Alpen aan de Rijn wellicht voorkomen had kunnen worden, dat iemand, die zoals Anders Breivik, echter blijkbaar al lang van te voren al gepland had, wat hij wilde bereiken, altijd wel aan het bijbehorende wapen had kunnen komen, legaal of illegaal.

  En jammer genoeg geloof ik sowieso, dat – zoals in veel media en commentaren gebeurt, het op een lijn stellen van Tristan van der V., hoe gruwelijk zijn daad ook was, met die van Anders Breivik de “zaak” van het verklaren/begrijpen en vervolgens voorkomen er niet eenvoudiger op maakt.

 3. Wie wapens wil hebben, kan er aan komen. En wie, zoals Breivik, welbewust een massamoord plant, vermomt zich als overheid die gemachtigd is wapens te dragen en maait een opkomende generatie volksvijanden neer

 4. kaaskop Schreef:

  bij de Blokker, de Marskramer, etc. kun je toch aardig grote en scherpe messen kopen waar je bloedbad van respectabele omvang mee kunt aanrichten

  Ik had laatst een vleesmes nodig (ik eet zelf geen vlees dus had iets dergelijks niet in huis) om het dagelijks onsje runderhart voor poes Poes i.v.m. wegens leeftijd teruglopende tandjes iets verwerkbaarder te maken en mijn eigen messenvoorraad daar niet voldoende snijvermogen voor bezat.

  Afijn, dat apparaat ligt vers uitgepakt op het aanrecht en ik kreeg toch iets van “wat een eng ding eigenlijk”. 😐

 5. en dan heb ik het er nog niet eens over wat voor martelwerktuigen je bij de Gamma/Praxis/Karwei/etc. kunt kopen

  in de handen van een zieke geest is zelfs een potlood of een tandenborstel levensgevaarlijk

  mensen zijn het probleem, niet wapens

 6. Wat een kortzichtige reactie.! Ik ben al jaren sportschutter en als zodanig kom ik veel in contact met mede-sportschutters. Dit zijn mensen van allerlei rangen en standen met allemaal een andere insteek waarom ze een of meerdere wapens willen bezitten. De oudste die ik ken is 76jaar.

  Een sportschutter is iemand die op een kaartje schiet wat op een zo groot mogelijke afstand is opgehangen, de truuk is het om zo dicht mogelijk bij het midden (de 10 of ‘de roos’) te komen.
  Degene die het hoogste aantal punten behaalt, wint de competitie / wedstrijd.

  Het is zoals een van de vorige tikkers al opmerkte, niet zozeer het wapen al de gek die het hanteert. Want als ik zo de comments eens lees, willen jullie straks ook het in bezit hebben van kunstmest strafbaar maken.

  De kapers van 9-11 hadden voor zover ik weet geen geweren of pistolen en ik ‘ken’ zo’n 40.000 geregistreerde sportschutters die niets anders doen dan hun sport beoefenen en daar zéer serieus mee omgaan. De regels en wetten omtrent het voorhanden hebben van een vuurwapen in Nederland zijn (terecht) zeer streng en behoren tot de strengste regels van de wereld. Het is wat dat betreft echt wel goed geregeld, maar net zo goed als dat er mensen zijn die anderen met een hamer te lijf gaan, zal er eens in de zoveel tijd iemand met een vuurwapen een ander naar het leven staan.

  Waar jullie nl. allemaal aan voorbij gaan is dat het gaat om de veranderende mentaliteit van de mensen. Het gaat niet om call of duty spelers of sportschutters, het gaat om mensen die het besef niet meer hebben dat je met je poten van een ander af moet blijven en dat wanneer je het niet met iemand eens bent, je ‘m niet te lijf gaat, maar het op een beschaafde manier probeert op te lossen, lukt dat niet, zijn er in Nederland altijd nog rechters ( en de meeste daarvan hoef je niet te wraken ! )

  Dus, stoppen met het aanvallen van sportschutters en gewoon eens beginnen met praten spreek mensen die vreemd reageren eens aan op hun gedrag en als mensen met geweld dreigen, stop je ze gewoon lekker een tijdje in de cel.

  Overigens vind ik het wel een béetje apart wanneer je zelf uit principe geen vlees eet, dat je het wel voor de kat in huis haalt, maar dat geheel terzijde. 😉

 7. @ Sportschutter: Tegen wie zit je je nou te verdedigen? Aangezien je over poes Poes begint lijkt het er op dat je het tegen mij hebt, maar wat is er precies kortzichtig aan zo’n (in verhouding tot de rest van mijn messenbestand) gigantisch vleesmes ergens best wel een raar / naar ding vinden?

  Trouwens, wat is er eigenlijk “apart” aan vlees voor een huisdier kopen als je het zelf -om wat voor reden dan ook- niet eet? 😐 (Klinkt nogal als “vegetariërtje pesten”.)

 8. Sportschutter Schreef:

  Overigens vind ik het wel een béetje apart wanneer je zelf uit principe geen vlees eet, dat je het wel voor de kat in huis haalt, maar dat geheel terzijde.

  Ben het met je sportschuttersreactie tot op zekere hoogte eens. En verder zou ik willen zeggen dat het gelet op de pévévé dierenrechtenkippendrift van o.a. Grauss, het ook wel apart is dat Henk & Ingrid gewoon zich volschoffelen met vlees op bar-bq en in de snackbar, er hele porties lihanboutjes, gehaktballen en een half haantje als dessert naar binnen werken.

 9. afgezien van het standpunt over kattenvoer kan ik de mening van sportschutter onderschrijven 🙂

 10. Alleen al van de AK-47 zijn er meer dan 100 miljoen geproduceerd, dit betekend dat 1 op de 60 wereldburgers de beschikking heeft over een volautomatisch vuurwapen. En dan hebben we het over slechts 1 wapen.
  Het verbieden van wapens voor sportschutters / burgers is Symboolpolitiek. Gekken die kwaad willen komen toch wel aan een wapen.

 11. Ik ben het op basis van praktijk ervaringen niet eens met het stuk en de reacties. Betreffende de motivering van sportschutter is de praktijk anders dan men wil laten denken:

  1. 80% van de schutters schiet niet buiten de vereniging.
  2. 60% van de schutters is alleen maar wapengek.

  Betreffende pt. 1 is er dus geen enkele reden dat elke geregistreerde schutter een wapen thuis moet/mag hebben. Als je namelijk alleen maar van huis naar vereniging en vice versa gaat kan het wapen op de vereniging blijven of je schiet met een wapen van de vereniging. Motivatie voor een eigen wapen is dus vaak gewoon bullshit.

  Betreffende pt. 2 kunnen er absoluut nog aanvullende regels gemaakt worden voor disciplines en wapens. Zo is .357 Magnum een waardeloos wedstrijd wapen en dat geldt ook voor allerlei tactische wapens die er wel stoer uit zien maar waar je weinig punten mee schiet. Voor het doorboren van een kartonnen kaart is trouwens echt niet zoveel kracht nodig.

  Maar zolang alle opgelegde maatregelen, beperkingen en wetten niet gehandhaaft worden is het allemaal theorie. Hier ging het mis met Tristan waardoor er weer een discussie komt over wapenbezit. Dat is trouwens toch een zinloze discussie omdat verhouding legaal – lees geregistreerd – en illegaal bezit compleet scheef is.

  Het radicaliseren van mensen is misschien niet tegen te houden, wel de daden die ze doen als er betere sociale controle is. De geestgesteldheid van Tristan was blijkbaar niet opgemerkt door vereniging, ambtenaar bijzondere wetten en nog een heel rijtje mensen. Foutje bedankt!

  Wie kwaad wil, kan kwaad doen omdat we in een open maatschappij leven waarin vrijheid voor het individu is. Deze vrijheden beperken omdat 1 gek een aanslag pleegt is toegeven aan terrorisme. Zes delen kunstmest en 1 deel diesel is voldoende om een bom te maken. Moeten er nu vergunningen verstrekt worden voor aanschaf of bezit van diesel en kunstmest?

  Dit alles is gewoon bullshit en iedereeen lult als een kip zonder kop. En dan de opmerkingen van dubbel-doorgedraaide boomknuffelaars dat een mes wel een erg eng ding is. Dat is een kettingzaag, honkbalknuppel en weet niet wat voor gereedschap en attributen nog meer ook. George Orwell schreef: War=peace, Freedom=slavery & Ignorance=strenght en daar kunnen we nu dus nog aan toevoegen stupidity=happiness.

 12. Stampertje Schreef:

  En dan de opmerkingen van dubbel-doorgedraaide boomknuffelaars dat een mes wel een erg eng ding is.

  Laat me raden, jij bent een vriendje / vriendinnetje / alter ego van Sportschutter? 😛

 13. Hmmm je roept irrelevante dingen, negeert elke argumentatie, hebt geen verstand van dingen en trekt conclusies op basis van 1 zinnetje?

  Laat me raden je bent een vriendinnetje/vriendje van de rest van deze naieve club?

  In jouw ogen zijn kookprogramma’s horrorfilms en is de blokker een wapenhandel. Als je ooit nog eens bij de benzinepomp komt moet je niet teveel denken aan wat je met diesel kan doen of benzine in combinatie met waspoeder. En dan heb ik het nog maar niet over de drogist als handelaar in de dood. Want naast bommen en vuurwapens zijn er ook nog gekken die gifgassen gebruiken.

  Feit is dat de mens vindingrijk is in het maken van instrumenten om te doden. Knuffel maar lekker verder………

 14. @Stampertje

  zo veel argumentatie kon ik niet onderkennen in je verhaal, wat persoonlijke inschattingen, geschatte percentages en veralgemeniseringen (“iedereen lult als een kip zonder kop”, jij dus ook)

  veel plezier met je McGyver DVD collectie :-p

Reacties zijn gesloten.