Opereerde Anders Breivik niet alleen bij het vernietigen van de toekomst van de Noorse Arbeiderspartij?

Breivik zei eerder vandaag tijdens zijn voorgeleiding dat hij niet alleen handelde. Hij zou ‘met twee andere cellen’ in een organisatie hebben gewerkt, zo zei Breivik volgens de rechtbank.

Breivik wilde naar eigen zeggen de toekomst van de Noorse Arbeiderspartij vernietigen, door jongeren op een partijbijeenkomst dood te schieten. Hij acht de partij verantwoordelijk voor de ‘massa-import’ van moslims.

Zijn doel was niet zoveel mogelijk mensen dood te maken, maar Europa met een krachtig signaal wakker te schudden, zo zei hij tegenover de rechter.

VK.nl

16 gedachten over “Opereerde Anders Breivik niet alleen bij het vernietigen van de toekomst van de Noorse Arbeiderspartij?”

 1. Vraag: Weet iemand wat er is met de joop.nl site? Is de site gekraakt? De site is ontoegankelijk!

 2. Hij zou ‘met twee [b]andere cellen[/b]’ in een organisatie hebben gewerkt, zo zei Breivik volgens de rechtbank.

  Da’s nou precies het aantal hersencellen dat die gasten bezitten.

 3. Hij beweert trouwens ook dat hij contact had met Wilders vrienden uit Engeland, maar die waren er snel bij om tegen CNN te zeggen dat ze er niks mee te maken hebben. Rechts lijkt zich voorlopig alleen maar te distantieren….

 4. Het refereren aan meerdere (mensen, partijen, groepen) komt heel vaak voor bij mensen die weten dat de meeste mensen en ze ook van zichzelf weten dat ze fout zitten.
  Wilders heeft praktisch nooit anders gedaan dan z’n leugens te onderbouwen door met “bewijzen” van een enkele (zogenaamde) professor ergens ter wereld die iets heel ander zegt dan de rest van z’n collega”s en die door hem dan ook allemaal voor dom en achterlijk worden gehouden omdat ze de waarheid niet zien.
  Ook zijn er altijd “steeds meer en meer” mensen die er achter komen dat Wilders met z’n professoren wel degelijk gelijk heeft en dat we als we niet oppassen wél een vloedgolf van moslims te verwachten hebben, maar we nimmer aandacht aan onze dijken hoeven te schenken omdat Wilders heeft bevolen dat de zeespiegel niet stijgt maar juist daalt en dat het gewoon allemaal geldklopperij is van die zogenaamde linkse geleerden.
  Je kunt geld storten op Wilders privé bankrekening of op “Vrienden van Wilders”.
  Als er genoeg geld binnenkomt dal Wilders hoogstpersoonlijk beide vloedgolven keren. En die van de moslims én die van de zee.

 5. Keira Schreef:

  Da’s dan wel twee meer dan ik altijd dacht

  Weet je wat het verschil is tussen een frikandel en Wilders-volgelingen?
  In een frikandel zitten hersenen.

 6. Ik plaats het grootste gedeelte even, omdat sommigen joop.nl blijkbaar niet kunnen lezen:

  Google gehackt om van ‘Breivik’ iets positiefs te maken
  Cyberaanval van sympathisanten van de Noorse massamoordenaar Breivik

  Het lijkt er op dat Google Translator een aantal uren is gehackt met als doel het woord Breivik om te vormen tot iets ‘postiefs’. IT-specialist en Joop.nl opiniemaker Dirk Poot tikte de naam van de Noorweegse massamoordenaar in het zoekveld van Google Translator en kreeg tot zijn verbazing het woord ‘renovatie’ te zien. Toen hij het bij andere vertaalsites probeerde en ook naar andere talen vertaalde kon hij maar één conclusie trekken. Namelijk dat de site gehackt moet zijn door Breivik sympathisanten.

  Screenshots van Poot laten zien dat Google zowel in het Engels, Duits en Nederlands het woord Breivik vertaalt naar het positieve woord ‘renovatie’. Bing, de vertaalsite van Microfsoft Translator bleek het woord ‘breivik’ niet te herkennen als een woord uit de Noorse taal.

  De gevolgen kunnen volgens Poot verrijkend zijn. “Als iemand een vertaalde versie leest van een artikel over het drama in Noorwegen, zal de naam van de moordenaar vervangen worden door een woord dat gelijk is aan renovatie of sanering, wat uiteindelijk een verkeerd beeld geeft.”

  De IT-specialist vermoedt dat de hack door een aantal mensen is uitgevoerd in een betrekkelijk korte tijd. Shockerend aan dat feit vindt hij dat de Noorse moordenaar veel sympathisanten moet hebben. Inmiddels heeft Google Translator het probleem getraceerd en opgelost. Onderstaande screenshots van Poot bewijzen echter dat de vertaalsite een tijdje niet naar behoren heeft gewerkt.

  http://www.joop.nl/media/detail/artikel/google_gehackt_om_van_breivik_iets_positiefs_te_maken/

  ( de screenshots nier geplakt).

  ———-

 7. Het is heel wijd verspreid de steun voor die massamoordenaar:

  ———

  De Italiaanse Europarlementariër Borghezio heeft voor een nieuwe rel gezorgd door de ideeën van de Noorse terrorist Breivik ‘ten diepste gezond’ te noemen.
  De politicus van de Lega Nord was gisteravond op de radio vol lof over diens ‘nee’ tegen de multiculturele samenleving.

  Borghezio hekelde de Europese besluiteloosheid ten aanzien van de ‘islamitische invasie’, waartegen moet worden opgetreden zoals in de middeleeuwen door de Tempeliers, kruisridders die ook een voorbeeld van Breivik zijn. Borghezio vindt het, net als Brevik, dan ook een ‘heilige’ taak om de ‘noodzaak’ van een nieuwe kruistocht te onderstrepen.

  In mei baarde Borghezio al opzien door de voormalige Bosnisch-Servische legerleider Ratko Mladic na zijn arrestatie een ‘patriot’ te noemen. ‘De Serviërs hadden de oprukkende islam in Europa kunnen stoppen, maar men heeft ze dat niet laten doen’, aldus Borghezio toen, die zei dat hij Mladic in Scheveningen wilde gaan bezoeken. Critici noemden Borghezio vandaag het Europarlement onwaardig.

  De oppositiepartijen PD, IDV en Groenen eisten dat de leiding van de Lega Nord onmiddelijk afstand neemt van de uitlatingen van Borghezio. Ook eisten PD en IDV het aftreden van de Europarlementariër. De Groenen gaan aangifte doen wegens het ophitsen tot raciale haat en openbare verdediging van een misdrijf.

  Onzinnig gepraat
  Lega-minister Roberto Calderoli repte over ‘onzinnig gepraat’ en zei dat Borghezio slechts op persoonlijke titel heeft gesproken. Borghezio weigert af te treden en is niet onder de indruk van de kritiek van Calderoli: ‘Om bepaalde posities in te nemen moet je ballen hebben.’

  http://www.trouw.nl/tr/nl/6970/Buitenland/article/detail/2818247/2011/07/26/Ideeen-Breivik-volkomen-gezond.dhtml

  en ook maar dit even:

  http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/1297154/2011/07/26/Deense-minister-bekritiseerd-na-uitspraken-over-Oslodrama.dhtml

  ————–

  Weet je, eigenlijk vrees ik, dat het niet lang meer gaat duren voordat er een burgeroorlog uitbreekt.
  Er hoeft maar iemand van links even door het lint te gaan of een ekonomies malheur plaats te vinden, of de ellende is kompleet.
  De geest zal niet snel terug in de fles te krijgen zijn.
  Kan je jezelf voorbereiden op een dergelijke gebeurtenis?

 8. sorry, twee berichten staan onder de verkeerde rubriek, had ze onder krapuliteiten gedacht.
  Mijn ogen zijn niet echt goed, serieus, sorry.

 9. Ik gebruik en add-on in Firefox als vertaler (Quick Translator http://is.gd/z84Hcp ) en die geeft bij “Brievik” en die geeft slechts aan dat het een Noors woord is, zonder die te vertalen. (Voor Firefoxgebruikers. Deze add-on is ’n aanrader hoor.)

 10. LeRoiDanse Schreef:

  sorry, twee berichten staan onder de verkeerde rubriek, had ze onder krapuliteiten gedacht.
  Mijn ogen zijn niet echt goed, serieus, sorry.

  Strafregels schrijven. Ik trapte er door jou in! (Volgens mij ben je geïslamiseerd maar ben je in het echt een aanbidder van Wilders. 😈

 11. 14:

  Tienduizend weesgegroetjes, is dat genoeg, of ook nog billenkoek erbij ? 🙂

 12. 12;

  Heeft dit oranjehuis daar ook niet een stulpje, de gelukkige olifant ofzo?
  Slimme lui, ik begrijp steeds beter waarom ze over de hele wereld huisjes hebben. Kunnen ze hun goud zilver en juwelen inpakken en vluchten voor een burgeroorlog. Geld hebben ze al taxfree overal heengesluisd.

Reacties zijn gesloten.