Ronald Sörensen legt even uit hoe het zit

IVKCCAUKGF7KCAUCP0DECAT6K47ACABUCNISCANO88OICA7VEL9OCAMUFS72CABLRB3SCAM4YRWQCA3P7C86CAIMSRQNCATZMVR5CAWE9AN5CAFR7L3ICAXVPLXJCA5WDDQOCAJYPB49CAWC8M6MCAWLJ0M2De interkerkelijke organisatie Oikos houdt vandaag een studiedag voor pastores over de aantrekkingskracht van populistische partijen op gelovigen. Ronald Sörensen vindt het maar een slecht idee. Ze kunnen zich volgens hem maar beter niet bezig houden met politiek maar moeten zich maar beperken tot het uitleggen wat het verschil is tussen moslims en christenen; moslims doorboren met vliegtuigen torens, en christenen niet. Tot zover de bijdrage van Ronald Sörensen. (Trouw)

17 gedachten over “Ronald Sörensen legt even uit hoe het zit”

 1. Wie is Sörensen om te bepalen waar een organisatie zich wel of niet mee mag bemoeien.
  Maar ik denk dat hij bang is dat de studiedag weleens aan kan tonen dat er enig verband is met populistische partijen en gelovigen. Iets met verering ofzo. 🙄

 2. PAS OP LANG STUK 😯

  “Sörensen adviseert de deelnemers aan de Oikos-dag zich te verdiepen in de onrust onder het kerkvolk, en die serieus te nemen. „Want als de mensen die zich zorgen maken over de islam, van hun dominee te horen krijgen dat ze fout zitten, dan worden ze ook nog eens door de kerk in de steek gelaten.”

  Vind ik eigenlijk nog veel typischer. Let op: slachtofferisme. Al dit soort islamofoben en filosemieten scoren goed bij mensen die zich ergens slachtoffer van voelen. Van de crisis, van de armoede, van de politiek, van de bureaucratie, etc. Waaronder een grote groep die tegenwoordig door ons kabinet worden weggezet als de ‘niet rendabelen’. Het is een grote groep ontevredenen die zich verraden voelen door de politiek en de heersende partijen (en terecht voeg ik toe).

  Waarom scoren de slachtofferpartijen zo goed? Niet omdat die partijen de ontevredenen willen of gaan helpen (niet echt hoor), maar heel simpel omdat ze de mensen het gevoel geven gehoord te worden. De number one asset is natuulijk De Vijand, en dat patroon is al eeuwenoud. Nu we (onze christelijke, westerse beschaving) de joden bijna uitgeroeid hebben, die 16 eeuwen lang onze Vijand waren, zijn nu de moslims aan de beurt. En dat Vijandsbeeld wordt nog eens versterkt door de combinatie van a) het Bijbelse Land, de schurkenstaat Israël, dat op alle fronten zijn geloofwaardigheid aan het verliezen is, en b) eenvoudigweg omdat onze christelijke reflex er nog steeds een is van neerkijken op andere religies. Maar het antisemitisme is nog springlevend, maar heeft zich enkel verlegd, naar de Arabier/moslim, die ook een semiet is.

 3. Wat Sörensen (boerenslimheid, geen intellect) met zijn bovenstaande uitspraak doet is zeggen tegen de ontevreden massa: ah wat zielig, kom maar bij ons, want wij zijn ook zielig (zie martelaren Fortuyn, Van Gogh, en de levende martelaar Wilders natuurlijk), en het is de schuld van de islam. Whammo, daar komen de SP’ers (traditioneel klaagvolk) en de SGP’ers (moslimhaters, voorheen uitgesproken jodenhaters – NB de oprichter collaboreerde met de nazi’s).

  Extremen trekken extremen aan. En die groep is nu substantieel. De huidige politici en partijen zijn daar vooral debet aan. Allemaal. Dit jaar breekt naar mijn inschatting de crisis (de gevolgen) pas echt los, met uiterst pijnlijke bezuinigingen die diep zullen ingrijpen in het leven van de middenklasse. De onderklasse is nu vrijwel leeggemolken, nu is de middenklasse aan de beurt. Sprinkhanenkapitalisme dus. En er is geen enkele partij die daar een antwoord op heeft. Of beter: durft te hebben. Zelfs de SP vond het “noodzakelijk” en “onvermijdelijk” om onze miljarden in failliete banken te pompen.

  Ik kan alleen maar twee rampscenario’s verzinnen:
  1) de ontevredenheid zal leiden tot een golf van stakingen, opstanden en vechtpartijen;
  2) De PVV en het CDA gaan samen regeren, en dan rest alleen nog vluchten uit Nederland, want voor je het weet staat de christen-gestapo voor de deur als je een blowtje rook. En o ja, HIV-geinfecteerden krijgen een nummer getatoueerd, en de mossad opent een kantoor in Brussel (voor zover ze dat nog niet hebben).

  Mijn advies is alleen maar: trek je scheur open tegen de haters en de fascisten. In Den Haag doen ze het niet want iedereen is bang zijn baantje kwijt te raken.

 4. @Sonja: Wat studeer jij als ik vragen mag? Je klinkt alsof je alles wat je hier tot dusver geschreven hebt regelrecht uit je studieboeken haalt. 😎

 5. Ik studeer niet. En geloof me, dat zul je niet in een studieboek tegenkomen.
  Je begrijpt misschien niet wat ik schrijf Zerkje?

 6. Jawel, maar je komt over als een pretentieus mens die de waarheid in pacht denkt te hebben en derhalve niet open staat voor andermans meningen of overtuigingen.

 7. @Sonja laat je aub niet uit je tent lokken door Zerkje. Zerkje heeft vandaag kennelijk een of andere “bui” dus ik heb haar mede naar aanleiding van bovenstaande in het spamfilter gezet.

 8. De “heer” Sorensen is een bekende racist. Letterlijk iemand dus dat mensen op afkomst en ras beoordelt. Niet vergeten zijn uitspraak over Aboutaleb. Het ging om de Marokkaanse afkomst. Hij had niets over moslims gezegd toen. Bovendien is hij een van de mensen dat tussen 2002 en 2006 opdracht had gegeven voor de verder verpaupering van delen van Rotterdam met een allochtone meerderheid. Lees de rapporten van COS over leefbaarheid erover. Hoewel niet alles erdoorheen glipte.

Reacties zijn gesloten.