Nieuws voor Wilders: zijn “oorlog” is er al lang een met bommen en met kogels

Tot tranen geroerd zijn we van Wilders’ reactie op de terreurdaad van zijn Noorse geestverwant Breivik;

Na enkele dagen van stilte heeft PVV-leider Wilders dinsdag officieel gereageerd op de brute moord door Anders Behring Breivik. Het vervult hem met walging dat de dader naar de PVV en Wilders verwijst. Volgens Wilders maakt het manifest van de dader duidelijk dat het gaat om een waanzinnige.

Dat manifest ziet er inderdaad waanzinnig uit. Het lijkt alleen wel verdomd veel op de lulkoek die we al jaren uit de hoek van de PVV en hun inspirators horen.

En verderop:

De Partij voor de Vrijheid heeft nooit en te nimmer opgeroepen tot geweld en zal dat ook nooit doen. Wij geloven in de kracht van de stembus en de wijsheid van de kiezer. Niet in bommen en pistolen.

Dat is apart. Want in het partijprogramma van de PVV (pag 41) lees ik het volgende:

Als Jeruzalem valt, dan zijn Athene en Rome aan de beurt. Daarom is Israël het centrale front in de verdediging van het Westen.

Ook op de pagina van de Tweede Kamer van zijn partijgenoot Kortenoeven vinden wij iets dergelijks:

Ik heb bij het CIDI gelobbyd voor Israël, dat ik beschouw als onderdeel van het front in de oorlog tussen twee beschavingen, de islamitische en de westers-liberale.

(Afgezien van het CIDI heeft Kortenoeven ook gewerkt bij Christenen voor Israël. Samen met schrijfster Wiesje de Lange die in 1 van haar boeken de totale vernietiging van het Palestijnse volk bepleit, maar dit terzijde).

Wij maken al jaren bezwaar tegen deze oorlogszuchtige taal van Wilders c.s., tot nu toe wou er niemand luisteren. Er waren 80 dode sociaal-democraten nodig om er  eens iemand van de andere media naar te laten kijken.

Als je Israël beschouwt als front van jouw oorlogje dan moet je toch opgevallen zijn dat daar de afgelopen 60 jaar de nodige kogels en bommen. met de nodige gewonden en lijken, aan te pas zijn gekomen. Of niet soms?

Of denk je soms dat we net zo achterlijk zijn als je kiezers, meneer Wilders?

Zie: Wilders walgt van Breivik – Telegraaf.nl [binnenland]

18 gedachten over “Nieuws voor Wilders: zijn “oorlog” is er al lang een met bommen en met kogels”

 1. Die afkeer van geweld staat dan wel een beetje haaks op het sadistische genoegen dat Hero Brinkman ervoer bij het neerknuppelen van demonstranten.

 2. Vooral omdat Breiviks “manifest” een breiwerkje is van teksten van Horowitz, Robert Spencer (groot WIldersvriend), Weyrich en andere islamofobe vrinden van Haatpruikje. Er is ook wat wartaal van hemzelf bij, maar zo makkelijk kom je niet op 1500 pagina’s in een vreemde taal.
  Verder lezen.

 3. Wilders had een papieren tijger samengesteld uit excessen van de Islam. Een grote enge tijger, maar van papier en zonder klauwen. Net zo levenloos en abstract als een Fascistische Ideologie zonder aanwijsbare vertegenwoordigers. Met zijn volgelingen als publiek trad hij in de arena tegen deze grote enge tijger. De agressie droop er vanaf, de volgelingen genoten. Maar het zeil van de circustent is gescheurd, het licht van de realiteit is onverbiddelijk. Wilders heeft geen reeel doel met zijn strijd tegen de Islam, anders dan zichzelf in de schijnwerpers te plaatsen.

 4. En dan, Breivik meldt zelf al dat Wilders en zijnsgelijken zich wel moeten distantiëren van zijn daden, bij wijze van ultrarechtse tekiela.

 5. Arnold J. van der Kluft Schreef:

  En dan, Breivik meldt zelf al dat Wilders en zijnsgelijken zich wel moeten distantiëren van zijn daden, bij wijze van ultrarechtse tekiela.

  Is Takkie-Ja nie Tekiela

 6. Kort samengevat: Breivik is ontoerekeningsvatbaar, ook al telt dat niet mee bij de PVV, bovendien hebben we hier met Al-Qaida te maken, ben ik eigenlijk de meest zielige hier die een slag in zijn gezicht krijgt, wij zijn niet verantwoordelijk….hoe graag sommigen dat ook zouden willen.
  Die sommigen zullen wel weer van de linkse elite zijn. Dat weet je nooit bij die club. Er is altijd iets onbestemds waar de volgelingen kwaad op mogen worden.

 7. @7
  Bakra, moest ik daar nu ook al bij zeggen dat het ironisch was?

 8. Als Henk en Ingrid zo blijven stemmen op Greet komt er vanzelf een Nederlandse versie van de Neurenberger wetten. Geen bom of pistool voor nodig.

 9. ” De brute moord enkele dagen geleden op tientallen onschuldige Noorse burgers heeft de PVV diep geschokt. ”

  Wederom geen enkele zelfreflectie in zijn reactie. De gore k****zk krijgt de woorden “onschuldige sociaal-democratische jongeren” niet eens uit zijn strot. Die gebruikt ie alleen als ie de socialisten en sociaal-democraten in diskrediet kan brengen.

 10. Wilders “walgt “van Breivik! Wilders liegt en hij weet dat! Hij heeft in vraaggesprekken o.a. voor de Deense televisie verklaart dat er een oorlog moet worden gevoerd tegen de Islam! Miljoenen Islamitische mensen moeten uit Europa verdwijnen, gedeporteerd worden aldus Wilders. Tientallen keren in binnen-maar vooral in het buitenland haat-speeches gehouden! Zijn aanhangers moet je tekeer zien gaan op PVV geretateerde websites, waar Wilders wijselijk over zwijgt.De PVV in het algemeen en Wilders in het bijzonder is/zijn haatzaaiende leugenaars welke hopelijk nu eindelijk ontmaskerd wordt!

 11. De reactie van Wilders liet weer lang op zich wachten. Net zozeer dat hij standpunten in de kamer inneemt na eerst alle reacties in de telegraaf te hebben gelezen. Is de meerderheid tegen dan is hij ook tegen. Zo voert hij de politiek, denkend aan de zetels maar niet aan de gevolgen. Wat er in Noorwegen is voorgevallen is diep triest maar Wilders kan dit niet naast zich neer leggen. Als ik tegen iemand zal zaggen “spring uit het raam” en hij doet dat en hij valt dood neer dan is mij ook te verwijten dat ik dit nooit had moeten zeggen. Natuurlijk heb Wilders deze man niet opgeroepen om 68 landgenoten neer te knallen maar zijn haatspeeches is het buitenland zorgen er wel voor dat een labiele idioot op deze wijze een statement wil maken. Bij Wilders is de zelfreflectie weer ver te zoeken. Hij staat er niet bij stil, hij wordt beveiligd en mag alles zeggen vind hij want hij is volksvertegenwoordiger. Je zou willen dat die 68 mensen in noorwegen beveiliging hadden gehad of anders toch dat Wilders van te voren eens nadenkt waar zijn speeches toe kunnen leiden.
  Fitna2 staat op de PVV kalender. Het zal weer een slap aftreksel zijn maar waar hij dit vast weer in het buitenland mag toelichten en waar de volgende idioot op staat.

 12. Gert Kok Schreef:

  Breivik is ontoerekeningsvatbaar

  Dat wordt door diverse deskundigen (die in tegenstelling tot Ons Geert wél bevoegd zijn een dergelijke diagnose te stellen) flink in twijfel getrokken.

 13. DarkSkywise Schreef:

  Gert Kok Schreef:
  Breivik is ontoerekeningsvatbaar
  Dat wordt door diverse deskundigen (die in tegenstelling tot Ons Geert wél bevoegd zijn een dergelijke diagnose te stellen) flink in twijfel getrokken.

  Denk jij dat onze Geert wél toerekeningsvatbaar is?
  Ik weet het, jij en ik zijn ook niet bevoegd om dat vast te stellen, maar volgens mij is het makkelijk te constateren.

 14. J-One Schreef:

  Was het niet de PVV die opriep om raddraaiers met knieschoten uit te schakelen?

  Jahoor, Breivik heeft gehoor aan het oproep aan gegeven en nader uitgewerkt naar zijn eigen werkwijze.

Reacties zijn gesloten.