Het nieuwe gezicht van terrorisme

Rechts probeert Breivik op grote afstand te houden

Hoe neem je afstand van de daden van iemand die in zijn woorden veel geestverwantschap toont? Veel critici van de multiculturele samenleving en de ‘islamisering’ van Europa hebben het er maar moeilijk mee, zeker degenen die door Anders Breivik zijn geciteerd in zijn manifest. Iedereen wil zoveel mogelijk afstand scheppen tot een man die in koelen bloede 68 jongeren één voor één heeft doodgeschoten. Breivik wordt neergezet als een gek, een pathologische zonderling. Maar zijn ideeën?

Marc Leijendekker zet even op nrc.nl op een rijtje waar Anders Breivik zijn ideeën vandaan haalt en laat zien hoe deze ideeëngevers kronkelen om toch vooral geen verantwoording te nemen voor dat wat er gebeurd is in Noorwegen.
Ja mensen, dit is moeilijk voor ze, wel schreeuwen maar niet de consequenties van je woorden en daden aanvaarden. Maar wat is nieuw bij rechts? Daar is ellende toch altijd iemand anders zijn schuld? En zelfreflectie is een eigenschap die ze helemaal niet kennen. Dat gen is weggemuteerd.

Overigens schitterende cartoon bij artikel!!!!!!!

1 gedachte over “Het nieuwe gezicht van terrorisme”

  1. qua uiterlijk vind ik ze niet echt op elkaar lijken, Noor en Indo, maar als ik Onzhin Ellian mag geloven dan moeten ze allebei islamitische terroristen zijn 🙂

    het is toch wel de ultieme taqqiya als Wilders stiekem zijn plannetje aan het voorbereiden is om na de volgende verkiezingsuitslag de bijeenkomst van zijn eigen PVV ruw te verstoren met een bomgordel om zijn middel, in een klap al het anti-islamgajes van het land het naar de eeuwige jachtvelden, Pamela Geller, Robert Spencer, Breivik en als zijn andere sympathisanten en financiers vertwijfeld achterlatend

Reacties zijn gesloten.