De curieuze advocaatkeuze van Geert Wilders in zijn “proces van de eeuw”

Steven Brown doet op zijn lezenswaardige website een stuk over “het proces van eeuw” van Geert Wilders, aanstaande in januari. De kansen van Geert Wilders zijn, om het zachtjes uit te drukken, niet echt vreselijk super. Dat de extreem-rechtse politicus Daniel Féret door het Europees Hof voor de Rechten van de Mens is veroordeeld tot 250 uur asielzoekers-billetjes wassen en een beroepsverbod van 10 jaar, is dus bad news voor Wilders.

Immers, de Nederlandse rechter heeft rekening te houden met de jurisprudentie van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. We leven namelijk niet in het Land van Laaf, maar in Europa.

Steven Brown verbaast zich over Wilders’ wonderlijke keuze van advocaat. Voor de duidelijkheid wil ik bij deze quote even vermelden dat Steven met “De Grand Wizzard” Geert Wilders bedoelt, en met “Mr. Bram de Fat”, Bram Moszkowicz;

De Grand Wizzard schaart zichzelf al vast voordat de Rechtszaak begint in het rijtje van Ettiene Urka, Martin Hoogland, Hakkelaar, Holleeder en de Passage liquidaties verdachten. Hij heeft zich in ieder geval vast verzekerd van een advocaat die thuis hoort in het rijtje van onderwereld strafzaken van de eeuw. Kennelijk is het de Grand Wizzard niet opgevallen dat Mr. Bram de Fat nog nooit ook maar één van die processen heeft gewonnen. (meer)