14 gedachten over “Als zelfs @JoostNiemoller het met Breivik eens is; wie is er dan eigenlijk gek? :D”

 1. En dit sujet mag elke week aanschuiven bij het ‘journalisten’ forum van het lunchprogramma van de NCRV???

  Geef me dan maar Bart Jan Spruit, die verlaat tenminste als een van de laatste ratten het zinkende schip.

 2. Monica heeft geeft aan geen nevenfuncties te hebben als statenlid. In een van haar tweets heeft ze het over haar eigen bedrijf. Heeft veel weg van een dom wicht met een hoog oeps-heb-ik-dat-gezegd gehalte. Ze zit wel goed bij de PVV

 3. @4

  BJS verlaat niet het zinkende schip, hij zet allen de passagiers met een verhoogd risicoprofiel overboord om te voorkomen dat zijn oer-conservatieve lading getorpedeerd wordt met een projectiel dat voor iemand anders bestemd is

  op dit moment is enige afstand tot de PVV gewoon verstandig als je als zogenaamde conservatief je geweten schoon en je handen vrij wil houden

  kennelijk zijn de verleidingen van twitter sterker dan de instructies van Geert, we zullen de komende dagen waarschijnlijk nog wel meer veelzeggende inkijkjes krijgen in de perverse psyche van menig PVVer

 4. Vergelijkbaar gedachtegoed
  Cohen wees er dinsdag op dat de Noorse aanslagpleger Breivik zich op een vergelijkbaar gedachtegoed baseert als de PVV en dat Wilders het daarom niet bij de vaststelling kon laten dat de gruweldaden in Noorwegen zijn uitgevoerd door een idioot.

  Fijntjes verwoord hr. Cohen 😛

 5. Dat je 54 jaar bent en nog steeds niet weet waar je staat en mensen niet weten wat ze aan je hebben. Een gevaarlijk mannetje die JN, exemplarisch voor de moslim/islam basher.

  Je hebt een geestverwant, zou een goede vriend kunnen zijn. Je bewondert hem om zijn analyses, zijn schrijfsels. Een ‘toppertje’, een medestrijder tegen De Vijand: ‘Weg met die lui, ja zeker, oprotten, opzouten’, schreeuw je samen.

  Op een dag vraagt ie je of je meedoet: we gaan naar een eilandje waar de Vijand bijeenkomt…
  Slik, zweet, ben je gek, dat durf ik niet…ehhh…dit gaat te ver…
  Wat zeg je me nou JN, wat is er met jou aan de hand?
  Tja, bibber, je bent niet gek, maar een denker en…ik ben een grote fan van je. Had ik je maar eerder ontmoet. Maar ehhh…

  Hoever kan een JN gaan?
  Een man (?) vol twijfel.
  Werk voor de psych…
  Misschien kunnen Fjordman en GW ook mee… Breivik loopt met hun weg!

  JN’s dagboekje ( http://goo.gl/mmUHq )

  HELP
  “Links en rechts wordt beweerd dat Breivik een gek is en dat zijn ‘boek’ de weergave is van een gek. Lag het maar zo eenvoudig. Veel van wat hij opschrijft, maar vooral wat hij citeert, in die ellenlange tekst raakt de kern van het probleem waar we in Europa mee te maken hebben.”

  HELP
  Breivik is niet gek, maar een intens slecht mens. Zijn geschriften bevatten meer waarheden dan mij lief is. Lastig.

  HELP
  Het lastige punt is dat het werk van Breivik de geest van Wilders en Fjordman en anderen ademt.

  HELP
  Een veel groter probleem wat dat betreft heeft de blogger Fjordman. Vele stukken van hem keren terug in ‘het boek’ van Breivik. Dat Fjordman ‘doodziek’ is hierover, kan ik me goed voorstellen.

  HELP
  Het lastige is dat je iemand als Breivik wel als je laatste medestander zou willen zien.

  HELP
  Kan zo’n verschrikkelijke klootzak als Breivik dingen zeggen waar ik het mee eens ben? En sterker nog: dingen die goed getroffen zijn? Ja, kennelijk.

  HELP
  En dat is dus een heel problematische werkelijkheid. Want met mensen als Breivik wil ik het maar al te graag honderd procent oneens zijn.

  HELP
  En er staan vooral nogal wat ongemakkelijke waarheden in.

  HELP
  Er zit een visie achter, en er zit een opbouw in. Het is kortom, het resultaat van denkwerk.

  HELP
  Wat Breivik, deze intens slechte man, die wat mij betreft de meest gruwelijk dood mag sterven, bijvoorbeeld schrijft/citeert over de islamologie is ronduit raak (…)

  HELP (AU!)
  Pijnlijk, en misschien wel pijnlijk juist is de observatie die Breivik maakt over het feit dat ook Sarrazin aan de orde stelde: Waarom planten we ons niet meer voort?

  HELP
  Ik hoop dat ik hier een beetje heb aangegeven dat het meer is dan alleen het plak en knipwerk van een gestoorde gek. Ik zou zeggen: Was het maar waar.

  Aan de slag dus, JN! Ik denk dus dat AAB, die ‘klootzak’, jou vast een sympathieke jongen vindt. Wees maar blij met zo’n vriend.

 6. ‘Pijnlijk, en misschien wel pijnlijk juist is de observatie die Breivik maakt over het feit dat ook Sarrazin aan de orde stelde: Waarom planten we ons niet meer voort?’

  Wahahaha, het zuivere arische ras plant zich niet meer voort, en Joost Niemöller vraagt zich af waarom iemand die dezelfde ideeën als hij heeft ineens 65 niet-gelijkgestemden afschiet.

 7. Ik betwijfel dat Breivik een genie is. Vergeet niet dat hij van “zijn” ideeën bijna niets zelf verzonnen heeft.

 8. In Breiviks gedachtegang zit een logica: We zijn in oorlog met de islam. In een oorlog vallen er sowieso slachtoffers. Dan zijn 77 slachtoffers relatief weinig om de verbreiding van de islam te stoppen.

  Natuurlijk is hij gek in die zin dat die ‘oorlog’ slechts in zijn verbeelding bestaat.

  Maar hij is nog beter dan Blair en Bush, die met een valse reden willens en wetens militairen naar Irak stuurden. Ze wisten verdomd goed dat Saddam Hoessein geen massavernietigingswapens had. Maar Blair en Bush komen niet voor de rechtbank. Slechts in de geschiedenisboekjes zullen ze genoemd worden als massamoordenaars.

  Ik hoop dat met het proces tegen Breivik het idee van een pre-emptive strike, het preventief vermoorden van anderen, ter discussie komt te staan. Een pre-emptive strike is gewoon moord en niets anders.

  Geheel terzijde: Is het bij de PVV verplicht spelfouten te maken in je schrijfsels? Monica Nunes: frapant i.p.v. frappant.

 9. @15:

  Ik hoop dat met het proces tegen Breivik het idee van een pre-emptive strike, het preventief vermoorden van anderen, ter discussie komt te staan. Een pre-emptive strike is gewoon moord en niets anders.

  Hear, hear! Maar het is helaas wèl nog iets anders – het is een selffulfilling prophecy. Het is immers helemaal niet bedoeld om iets te voorkómen, maar juist om iets te triggeren.
  Breivik beschrijft n.b. zelf in zijn manifest een planning voor de komende 70 jaar die moet gaan uitmonden in een grote gewelddadige eindafrekening, en zijn actie van vorig jaar behoort tot de beginfase daarvan (zie http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6972/Aanslagen-in-Noorwegen/article/detail/2817678/2011/07/25/Manifest-Breivik-fascinerende-kijk-in-het-hoofd-van-een-terrorist.dhtml).

 10. Wat had je anders kunnen verwachten, Breivick heeft wat in elkaar geflanst, Wilders als lichtend voorbeeld, dus kun je verwachten dat de rest van de hersenlozen het prachtig vinden. Overigens het is stil bij Wilders nu een van zijn volgelingen voor de rechtbank staat, behalve een lullig twittertje distantieert hij zich er niet van. Waar blijven de kamervragen?

 11. Ben benieuwd hoe de presentatie van Wilders’ nieuwe epistel gaat lopen als Breiviks proces hem opnieuw als inspirator in het zonnetje gaat zetten.

Reacties zijn gesloten.