De breivikjes zijn onder ons – wie dat onkent is blind, of bang

De column van Bas Heijne “Aanslagen Noorwegen dwingen Wilders tot duidelijkheid” moet je echt even gelezen hebben;

Het wordt tijd dat Wilders uitlegt hoe hij zijn strijd tegen de ondergang van Europa precies vorm wil geven, en wat hij als uitkomst voor ogen heeft – en vooral wat er volgens hem met de moslims in Europa moet gebeuren die weigeren hun geloof op te geven. Wordt die strijd geheel vanaf de zetels van de Tweede Kamer beslist? Ook Bosma blijft daar in zijn geschriften tergend vaag over. De terroristische aanslagen in Noorwegen dwingen hen tot duidelijkheid; ik neem aan dat ook zij nieuwe tragische misverstanden willen voorkomen. (nrc)

13 gedachten over “De breivikjes zijn onder ons – wie dat onkent is blind, of bang”

 1. Geert Wilders 10 stappen plan om het Westen te redden:
  http://www.pickledpolitics.com/archives/4470

  Dus geen oproep tot geweld maar democratisch handelen
  In de pers schrijft Marcel Hulspas hierover:
  “Dat die waandenkertjes daarbij niet de uiterste consequentie uit hun verzinsels trekken, dat ze niet oproepen om naar de wapens te grijpen om ‘het Westen’ te redden, bewijst alleen maar dat ze niet weten wat ze doen, wat ze suggereren, en waar ze in feite toe oproepen.”
  http://www.depers.nl/binnenland/584917/De-kogel-kwam-van-rechts.html

 2. Wie op de PVV gerelateerde site “forum voor de vrijheid ” kijkt begrijpt waarom ik al mijn hele leven beweer dat de nazi’s niet verslagen maar ondergedoken zijn. Door toedoen van Hulp-Nazi Geert Wilders komen ze nu uit hun drek tevoorschijn!

 3. het is inderdaad een interessante vraag welke Lösung de blonde lijder bedacht heeft voor het moslimvraagstuk…Waarschijnlijk wil ik het helemaal niet weten, maar zou het voor de achterban mogelijk wel duidelijk maken waar ze achter zijn gaan staan, al zal het voor een groot deel van de 1.5 miljoen het een worst zijn….

 4. @#3 Jacqueline, ik denk dat Rutte in September op een maandag ochtend na het reces weer op kantoor verschijnen, zal wel zoiets gaan : “En lul, is er nog wat gebeurt?” “En al die armoedzaaiers, je weet wel met die eh hoe heet het ook al weer wgp eh pgp ofzo leven die nog steeds, man?” “Enneh dat gezeik toen met Noorwegen is dat nog een beetje gesetteld?” “Wat zeg je, Oh Cohen de schuld, ok prima, dus daar hoef ik niks meer over te zeggen, mooi.”

 5. @7 de nazi’s wisten het niet, Hitler wist het wel maar wist nog even niet hoe hij het zijn achterban moest brengen….

 6. @9 Nee hitler wist t ook niet. Ze dachten eerst gewoon laten uitsterven en verpauperen maar dat duurde te lang dus toen gingen ze schieten 1 voor 1 maar dat was “onmenselijk”. Dus vandaar de gaskamer.

 7. @10 dan heb je het over de werkwijze, maar het doel had hij al heel lang voor ogen en ik denk dat Geert W. dat ook heeft…Ik heb het idee dat hij alle andersdenkende Europa uit wil hebben, beginnende met de moslims…wie volgt?? Hoe die dit wil opliossen weet ie waarschijnlijk niet, maar dan komt Breivik etc, in stelling…Breivik zal niet de laatste zijn…vrees ik

 8. @ Jan:

  Jan, ik denk dat je daar wel eens heel groot gelijk zou kunnen hebben, alhoewel zijn bewoordingen iets zorgvuldiger gekozen zullen zijn (of toch niet?). Hoe dan ook, Verhagen en Rutte willen het drama in Noorwegen zo snel en geruisloos mogelijk wegmoffelen om hun bezuinigingen geen gevaar te laten lopen.

 9. Jan Schreef:

  @#3 Jacqueline, ik denk dat Rutte in September op een maandag ochtend na het reces weer op kantoor verschijnen, zal wel zoiets gaan : “En lul, is er nog wat gebeurt?” “En al die armoedzaaiers, je weet wel met die eh hoe heet het ook al weer wgp eh pgp ofzo leven die nog steeds, man?” “Enneh dat gezeik toen met Noorwegen is dat nog een beetje gesetteld?” “Wat zeg je, Oh Cohen de schuld, ok prima, dus daar hoef ik niks meer over te zeggen, mooi.”

  Verantwoordelijkheid is een zware taak en daar hebben ze niets mee, maar wel met gedogen van extreem-rechts gedachtegoed.

  Daarom nu zitten ze ergens mijlen diep onder het grond.Hoeven ze geen verantwoordelijkheid voor de verwerpelijke ideologie van hun gedoogpartner te dragen.

Reacties zijn gesloten.