Hoe lang lukt het Geert Wilders nog om geen verantwoording af te leggen?

Trouw.nl

Fascinerend is de wijze waarop Wilders reageert. Net als andere partijleiders verklaart hij zaterdagochtend “mee te rouwen met nabestaanden en het Noorse volk”. Als later die dag blijkt dat Breivik de PVV op een voetstuk zet, stuurt Wilders een berichtje rond. Hij ‘verafschuwt alles waar die man voor staat’. Geen PVV’er wil verder reageren. Als het rumoer aanhoudt stuurt Wilders dinsdagochtend nog een persbericht de wereld in. Hij distantieert zich van de moordenaar ‘die de vrijheidslievende anti-islamiseringsidealen op gewelddadige manier misbruikt’.

Dat was het. Wilders hoeft Halsema’s voorbeeld niet te volgen. Hij gebruikt twitter niet om met mensen in debat te gaan, hij zendt slechts. De PVV-leider heeft meer dan honderdduizend volgers, maar volgt zelf niemand.

8 gedachten over “Hoe lang lukt het Geert Wilders nog om geen verantwoording af te leggen?”

 1. GW afficheerde zich tot nu toe als “Ridder van het vrije woord”, nu “Blonde Ridder” een besmet merk geworden is zou ik hem een andere kleurspoeling adviseren, bruin bijvoorbeeld.

 2. Ach, iedereen die wel eens op een kantoor gewerkt heeft, kent dat type wel: ‘iedereen heeft recht op mijn mening’.

 3. Daarboven op ging hij weer lekker op oude Links demoniserende manier verder nog geen 3 dagen na het incident. En werden we weer als “Linksigen” neergezet. Alsof we Untermenschen zijn. Jup… die Fortuynist stemmetjes zijn zoooooo lekker voor de VVD.

 4. Ben ik het trouwens of vinden ze poseren in uniformen en oude “helden” nogal leuk bij de Dom Rechterkant. Ik bedoel Wilders stond ook met een Michiel DeRuyter uniformpje op de foto. Breivik staat ook met Uniformpjes te poseren (terwijl hij zich heeft laten afkeuren voor Dienst), ze zijn nogal Uniform geil niet?

  Maar ook de beeldspraak, hier thuis hangt de folder van de PVV Groningen op het Dartbord, is onze brievenbus gegooid in het midden van de nacht (doen ze niet overdag de watjes), toen ik de deur opendeed om eventjes een discusie aan te gaan renden ze weg hehe. Mara ook daar staat hij vol van beelspraak, Wilders met zijn Victoriaanse kapsel altijd achter het statenlid. Maar echt Groningse dingen (behalve overal tegen zijn, zelfs tegen zijn eigen Haagse beleid heheh lekker tegensprekend) stonden er niet in. Niks over Groningse Cultuur of taal… waarom trappen mensen er toch in 😛

 5. Wilders ambieert een positie als alleenheerser over Nederland. Daarom is hij het enige lid van zijn “partij”. Hij streeft ernaar om een absolute meerderheid te halen bij een tweede kamer verkiezing, zodat hij dan daadwerkelijk die machtspositie heeft. Als zijn partij een democratische structuur zou hebben, zou dit natuurlijk nooit lukken.
  Tja, en dan zijn we ineens een bananen….uh….haring republiek. Wakker worden, mensen!!!

 6. Deze moord is in Noorwegen gebeurd en niet in Nederland in tegen stelling tot de moord op Fortuyn en van Gogh……

 7. Noorwegen heel ver weg Schreef:

  Deze moord is in Noorwegen gebeurd en niet in Nederland in tegen stelling tot de moord op Fortuyn en van Gogh……

  New York is nog verder weg , maar steeds mekkert men over 11 september ..

 8. Noorwegen heel ver weg Schreef:

  Deze moord is in Noorwegen gebeurd en niet in Nederland in tegen stelling tot de moord op Fortuyn en van Gogh……

  Voor een verliefd narcist is het dorp ernaast heel erg ver weg….

  Wat ie nodig heeft dan is een groot spiegel zodat hij niet kan zeggen “ik heb het niet gezien aankomen”

  “Ich hab es nicht gewussen”

Reacties zijn gesloten.