Het wordt tijd voor andere gedoogpartners

Bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen. Laat de politiek Wilders in het isolement dringen waar hij thuishoort

‘Linksigen als Cohen en Dibi proberen nu politiek slaatje te slaan uit massamoord. Ranzig. PVV blijft zichzelf, inhoudelijk en ook vwb toon!!’ luidt de meest recente tweet van Geert Wilders. De aanval, laat hij daarmee merken, is de beste verdediging. En er moet natuurlijk uit alle macht voorkomen worden dat hij in een echt debat terecht komt over zijn invloed op het politieke klimaat.

Tot nog toe zijn Wilders’ bondgenoten buiten schot gebleven. VVD en CDA zijn niet bevraagd over de manier waarop hun gedoogpartner omgaat met de vragen die het Noorse drama hoe dan ook oproept. Misschien moet dat eens gebeuren. Dan is met name het gevoelen in christendemocratische kring van belang. Het wereldbeeld in die partij heeft tenslotte weinig te maken met het creëren van vijandbeelden en het schuiven van alle schuld op de tegenstander zoals Wilders nu opnieuw doet.

Han van der Horst doet op Joop.nl een zeer zinnige oproep aan de politici. Ben alleen bang dat het daar bij zal blijven, een oproep. Alles zal binnenkort weer hetzelfde zijn. Bang voor Wilders en zijn geschreeuw, want o hij trekt stemmers bij ons weg.

😥