Piet Hein Donner echt niet minister voor álle Nederlanders

Nee maar dat wisten we al!
😥

Sinds 1 januari van dit jaar moet 90 procent van alle sociale huurwoningen (tot 652,52 euro huur per maand) worden verhuurd aan huishoudens met een inkomen tot 33.614 euro. Dat is de uitkomst van jarenlange onderhandelingen tussen Nederland en de Europese Commissie. Hogere inkomens moeten maar een dure huurwoning of een woning kopen.

Volgens huurdersvereniging De Woonbond zijn diverse groepen de dupe: chronisch zieken en gehandicapten die niet naar een passende woning kunnen, zelfstandigen met een wisselend inkomen, ouderen die kleiner willen wonen en gezinnen met hoge kosten die weinig aan wonen kunnen besteden.

Vlak voor het zomerreces nam de Tweede Kamer een SP-motie aan die minister Donner (Binnenlandse Zaken, CDA) oproept opnieuw naar Brussel te gaan om te onderhandelen over de inkomensgrens. Dat gaat hij echter niet doen, laat zijn woordvoerder weten:

“Misschien voor een technische uitwerking of zo, maar niet om de inkomensgrens te veranderen. Dat gaat echt niet gebeuren.”

1 gedachte over “Piet Hein Donner echt niet minister voor álle Nederlanders”

  1. Dit was een goed bewijs voor het Fighterbrand zijn van Gekke Geert! Zijn partij hielp de SP om tegen dit voorstel te vechten, omdat het zo goed in de media speelde voor hun. Net voor het stemmen gaat Gekke Geertje naast de EU medewerker zitten in de stemming, smoezelt even wat. En stemt hij toch voor. SP “WTF!” en Gekke Geertje met een Troll face :”Problem SP?”

Reacties zijn gesloten.