Hoe Geert Wilders Nederland nu veiliger kan maken

Francisco van Jole op Joop.nl:

De PVV hecht erg aan statistieken als het gaat om criminaliteit. Vooral de cijfers die tonen dat allochtonen vaker misdrijven plegen dan autochtonen. Voor de PVV rechtvaardigt dat een speciale behandeling van allochtonen. Zo wil de partij bijvoorbeeld allochtonen strenger straffen dan anderen.

Als statistieken zo belangrijk zijn dan moet dat ook nu gelden. Ze tonen zoals gezegd aan dat massamoordenaars als Breivik vaker uiterst rechtse opvattingen hebben. Het zou dus bij de aanvraag van wapenvergunningen of het lidmaatschap van schietverenigingen handig zijn om daar op te kunnen letten.

Denk even over deze vraag na: vind je dat een PVV’er bij aanvraag van een wapenvergunning extra gecontroleerd moet worden? Bijvoorbeeld op radicale ideeën? Ik vind van wel.

6 gedachten over “Hoe Geert Wilders Nederland nu veiliger kan maken”

 1. ja statistieken zijn heilg voor haatpruik

  De politieke mythe
  Volgens de PVV heeft de linkse kerk de deur wagenwijd opengezet voor immigranten. Een grotere verdraaiing van de werkelijkheid is er haast niet.

  http://goo.gl/8ZjWn

 2. #1: Als er één kabinet “wagenwijde deuren” kan worden verweten, is dat het kabinet-De Quai (1959-1963). De tijd dat gastarbeiders aaneengesloten in NL moesten werken om te mogen blijven, ging omlaag van 5 jaar naar 1 jaar, werkgevers waren na het eerste jaar niet meer verantwoordelijk voor kost & inwoning (die verantwoordelijkheid kwam in geval van werkloosheid bij de NL staat te liggen) en je mocht na 2 jaar i.p.v. 5 jaar je gezin laten overkomen.

  Maar ja, De Quai, wie is dat? 😛

  (Okee, ik ken de naam nog omdat mijn vader alle oudejaarsshows van Wim Kan op tape vereeuwigde en De Quai nogal prominent in het liedje “Nee nee nee, nee we noemen geen namen” voorkwam, maar ik denk dat ik gemakkelijk voor alle ultrarechtsen in NL die ooit van deze man gehoord hebben tegelijk koffie zou kunnen zetten. Als ik daar tenminste koffie voor zou *willen* zetten.)

 3. Van Jole’s reactie is leuk gevonden, maar blijft een beetje flauw, zeker in het licht van het drama dat deze pennenvrucht geïnspireerd heeft.
  😉

 4. Als we Lilian Helder van de PVV mogen geloven dan kun je geen enkele vorm van statistisch onderzoek vertrouwen want je kunt geen appels met wat dan ook vergelijken…

Reacties zijn gesloten.