4 gedachten over “Het samenzweringsdenken is de kern van de PVV-ideologie”

 1. Binnen de Nederlandse gemeenschap wordt een collectieve vervolgingswaan gevoed.

  En die schijnbaar achteloos neergeschreven zin lijkt me de kern aardig te raken. Het samenzweringsdenken mag dan wellicht in oorsprong de kern van de PVV-ideologie zijn,
  de HELE vaderlandse maatschappij is er inmiddels al danig door besmet.

 2. …waarmee ik dus net iets anders beweer, dan van der Horst bedoelt: ik ga er vanuit, dat de collectieve vervolgingswaan daadwerkelijk het hele collectief (alle Nederlanders) betreft, niet slechts de PVV-ers

 3. Kort door de bocht zonder de internationale markt , stervende westerse economie als hoofd aanvoeder en noodzaak deze als gerustelling in stand te houden, mee te nemen.

  Mens onvermijdelijk stervens proces, zogeheten agony , houdt voor veel mensen in zich daar tegen in te dekken door op een godsdienst te vertrouwen dat je tijdens of daarna angstvrij terecht komt.

  De beste daarover die ik heb gehoord is om voor de zekerheid vast 2 risico polissen in geval van doodsangsten, vermeende na doodse angsten / vervolging de schade te claimen door 2 godsdiensten tegelijk te nemen.

  Ik doel maar op de vraag waarom reli politiek – ook kort door de bocht – economische vervolging van ook middenstand burgers ipv van de banken , in the revival picture zou zijn?

 4. De samenzweeringstheorie prachtig verwoord op Joop.

  “De verbeelding zonder verstand brengt verschrikkelijk monsters voor en daar staat tegenover dat de verbeelding mét het verstand de moeder is van alle kunsten.”
  Marc Schouten reageerder op Joop.

Reacties zijn gesloten.