Rekenen met Rutte

Vrijspreker maakt aanschouwelijk duidelijk hoeveel geld er in Griekenland wordt gestoken volgens Rutte, eh nee, volgens De Jager, eh nee, want daar je moet de hele looptijd rekenen, eh nee, er zijn ook nog additionele financieringslasten, eh nee, want banken en pensioenfondsen betalen ook mee, o ja?, gaat dat dan nog ten koste van mijn pensioen?

De debilisering van de samenleving mag dan de top van het kabinet bereikt hebben, maar de gemiddelde burger begrijpt dat als er nu een onttrekking aan de gelden van een pensioenfonds plaatsvindt dat hij later minder pensioen krijgt. Het ligt iets genuanceerder als het over de bijdrage van de banken gaat. Hier heeft de debilisering ook de basis van de samenleving bereikt die bij discussies over banken vaak niet verder kijkt dan de bonussen van bankiers. Maar ik kan onze eventueel iets geïnfantiliseerde medeburger vertellen dat de banken hun best zullen doen hun winstgevendheid op niveau te houden. En dat betekent dat ze alles in het werk zullen stellen om de burger de rekening te doen betalen.

Het lijkt toch mee te vallen, want al die 345 stippeltjes samen is heel Europa. Nederland alleen betaalt maar zes procent, een miljard of 15 in vier jaar. En omdat we in die vier jaar toch 18 miljard bezuinigen blijft er eigenlijk (opbrengsten min kosten) voor u en mij en Henk en Ingrid samen maar drie miljard over.

Snapt u het nog? Ik ook niet. Toch Rutte maar eens bellen.

3 gedachten over “Rekenen met Rutte”

  1. Rutte is een alfa, studeerde geschiedenis. Veel andere politici studeerden rechten, ook allemaal alfa’s. Mooie en belangrijke vakken hoor, maar vandaar dat dat rekenen vaak wat moeizaam gaat.

  2. Ik zou, als ik jou as, Rutte niet bellen. Of u moet graag voorgelogen worden natuurlijk. In dat geval zou ik het hele kabinet een telefoonbeurt geven!

Reacties zijn gesloten.