Wat is er mis met praten en theedrinken?

De campagnemanager van de PvdA vindt dat de partij af moet van het softe “multiculti theedrinken” en zich moet gaan inzetten op het keihard aanpakken van ontspoorde allochtonen.

Dit schreef de Telegraaf afgelopen vrijdag.

NRC vervolgt met:

In de sterk geformuleerde mail zegt Slikker dat de PvdA als grootste oppositiepartij het de regeringspartijen VVD en CDA en gedoogpartner PVV moeilijk moet gaan maken. “We hebben het de afgelopen weken in alle gesprekken en onderzoeken weer haarfijn te horen gekregen; dit kabinet is goed bezig”, schrijft hij. “Ze zijn daadkrachtig en helder, zetten goede stappen op de veiligheidsagenda en de bezuinigingen mogen dan niet fijn zijn, nodig zijn ze wel.”

Frans Verhagen, journalist en publicist, schrijft er dit stuk over: “Weg met ons. Het omgekeerde geuzendenken van de moderne PvdA”

Wat ik graag zou zien is dat de PvdA niet gaat meelopen met de bruine bende om zo die domme kiezers te plezieren. Maar dat de PvdA eens een grote bek op gaat zetten tegen die bruine bende in Den Haag. Schijt aan die jankende kiezer die zo graag geplezierd wil worden, die zorgt dat ons land naar de kloten gaat. Schijt aan de eventuele mogelijkheid om ook maar met een partij van die bruine bende te gaan samenwerken in een volgend kabinet. Gelul! Laat een eigen geluid horen en sta daarvoor. Job Cohen hoeft voor mij niet veranderen, beschaving moet er blijven in deze vieze, gore tijden. Maar laten er wat straatvechters opstaan in de fractie, en iedere keer dat er vuilspuiterij of leugens uit de bekken van dat kabinet of gedoger(s) komt, vol er op, met feiten en gewoon verbaal terugslaan. Al die miljoenen stemmers van links wachten daar op! Al jaren! Ga die eens plezieren ipv die 1,4 miljoen van Geert. Die zijn toch verloren voor een normale, beschaafde, empathische maatschappij. Als het een bedrijf was, had ik ze al lang afgeschreven als onrendabel.

Tijdens dit hele proces mag er van mij gewoon gepraat worden met mensen die dat wél willen, die wel openstaan voor een dialoog en ook gewoon theedrinken mag. Heel gezellig en soms heel nuttig. Gewoon blijven doen.
Daarna weer vol goede moed verbaal op bruin inhakken, net zolang tot het weg is. Dat is de plicht van links! Ga eens aan het werk!

45 gedachten over “Wat is er mis met praten en theedrinken?”

 1. Er is niets mis met theedrinken. Behalve wanneer je iemand een pilsje aanbiedt en die vervolgens een tirade afsteekt over een of andere profeet die een biertje als het meest verderfelijke op aarde heeft bestempeld .

 2. Kromst Schreef:

  Er is niets mis met theedrinken. Behalve wanneer je iemand een pilsje aanbiedt en die vervolgens een tirade afsteekt over een of andere profeet die een biertje als het meest verderfelijke op aarde heeft bestempeld .

  Zo wilde ik eens in Noorwegen een biertje kopen in de supermarkt na 8 uur. Ik kreeg me daar toch een preek van de verkoopster.

 3. Al die miljoenen stemmers van links wachten daar op! Al jaren!

  Maar diezelfde kiezers beseffen niet, dat de PVDA al vele lange jaren geen linkse partij meer is.
  Deze gewraakte mail past volgens mij prima in het beeld, dat de PVDA van zichzelf heeft. Nu wordt het tijd dat de kiezers dit eindelijk ook gaan inzien!
  “Weg met ons!”, zoals Frans Verhagen het formuleerde, mag best de verkiezingsleus van de laatste verkiezingen ,waar de PVDA aan deelneemt, zijn.
  Nee, MadPride is geen PVDAer (meer?) 😀

 4. MadPride ik ben ook nog aan het nadenken. Maar als de SP zegt dat er geen links is, wat moeten we dan? Ik ben ontheemd en baal van deze bruine bende. En baal dat er zoveel domme Nederlanders denken dat ze allemaal in Wassenaar wonen en ook zo’n pot te verteren hebben. Maar na Prinsjesdag komen ze er wel achter wie de rekening gaat betalen. Henk & Ingrid. Nou heet ik gelukkig niet zo. Maar ook ik ga een rekening gepresenteerd krijgen van die vieze bruinde kliederzooi en er is niemand in Den Haag die voor mij opkomt! Nee, ik word geen Anders B. Ben ik te sociaal voor.

 5. Het is inderdaad een groot probleem “over” links. Ik hoop, dat ik vlak voor de volgende verkiezingen gewoon weer de stemwijzer kan gebruiken en dan niet zó van dat oordeel schrik, dat ik het nog daadwerkelijk kan stemmen ook. Tot nu toe heeft dat een paar keer redelijk gewerkt. Maar “links” is gelukkig geen politieke partijkeuze, maar eerder een levensvisie. Misschien toch die “linkse kerk” oprichten, waar iedereen het toch altijd al over heeft?
  😉

 6. Ik mag die Frans Verhagen wel. Pappen en nathouden helpt echt niet meer. Vol op het orgel, kameraden!

 7. 7:

  Keira, ik heb het gevoel dat het niet lang duurt of er komt een kentering, waarbij ook nieuwe groepen elkaar weer zullen vinden met eigen plannen en politiek, want deze boel in den Haag daar moeten we het niet van hebben.
  We gaan door met ‘praten’ en ze ontleden in hun gestink, maar ook met een nieuwe strategie. Die rolt er al doende echt wel uit.
  Jij helpt mij met jouw bijdragen en reakties in ieder geval ook heel goed door deze rotperiode heen, en dat is toch eigenlijk waarvoor we elkaar ontmoeten op deze site. Vind ik dan. Jij ook dank voor al het werk, want er gaat heel wat van je tijd in zitten denk ik. ( Trouwens ook dank aan al die anderen, dat mag ook wel eens worden geschreven).
  Samen zijn we sterk, en hebben we helemaal niet die vieze vunzige methodes nodig die de bruinen gebruiken.

 8. LeRoiDanse; Dank, ook namens medeschrijvers mag ik vast wel zeggen. We doen ons best en hopen dat er ooit een kentering komt. Dat alle verloren zielen die we kwijt zijn aan de PVV ooit tot bezinning komen, betwijfel ik, maar als ze nooit meer gaan stemmen, ben ik ook al tevreden. 🙂
  En wie weet na Prinsjesdag schieten ze in een stuip 😮 en wij laten ze daar lekker in zitten.

  Ik schrijf voor mijn eigen geestelijke gezondheid en leer veel van anderen (stukken en commentaren).

  Maar zolang ik kan typen en kan denken, blijf ik schrijven. Ze zijn niet zo maar van me af! 😀

 9. frans verhagen wordt steeds cooler

  net als krapuul trouwens

  en keira in het bijzonder

  ik haat de uitdrukking wakker worden gezien rechts die jaren lang gebruikt
  maar het doet me goed te zien dat mensen bij krapuul en bij joop.nl wakker worden

 10. mischien moet wilders ook praten en thee drinken bij de bejaardethuis kijken of een plekje over is voor hem

 11. nee die mensen hebben vaak de oorlog nog meegemaakt

  dat kun je ze niet aandoen

 12. Schijt aan die jankende kiezer die zo graag geplezierd wil worden.

  Een leuke populistische uitspraak, maar dat is een winkel die tegen zijn klanten zegt dat ze maar ergens anders moeten gaan kopen.

  Wat de PVDA zal moeten proberen te doen is een betere propaganda voeren zoals rechts daar wel goed in is.

  Mensen de voordelen van het sociaal tonen en zich niet steeds verdedigen, want daar win je de strijd niet meer mee.
  Dus ik ben voor een andere strategie om de misleide kiezer terug te halen. de 6 zetels echte bruinehemden jongens mag Wilders houden.

 13. 15: Jo:

  [Dus ik ben voor een andere strategie om de misleide kiezer terug te halen]

  Terughalen waarheen?

 14. Van de ikke ikke kant naar de sociale kant. En welke sociale kant maakt me niet uit, als het maar sociaal is en de problemen van de burger serieus neemt.

 15. Jo, de Henken en Ingrid hebben geen sociale kant, dat zijn chronisch ontevreden mensen die zich altijd al miskend hebben gevoeld. Vroeger gingen ze niet stemmen en was dat wel zo rustig.
  Tegenwoordig brengen ze hun stem uit op degene die het verst kan pissen, zie wat er van gekomen is.
  Eerder is het al eens gezegd hier, zouden we geen examen in moeten voeren voor stemmers? En alleen de geslaagden mogen stemmen.
  Zij die amper weten waar het om gaat of amper het vakje rood kunnen maken mogen dan niet stemmen.
  (ja ik weet het, het gaat te ver, maar soms wil ik ook wel eens absurde ideeën opperen :P)

 16. 17, Jo:

  Hallo,
  Weet je, ik heb eigenlijk het idee dat mensen zelf maar moeten weten wat ze met hun leven doen, op wie ze stemmen, etc etc.
  Alleen ze moeten van een ander zijn/haar leven afblijven, dat principe is voor mij echt heilig, daarom probeer ik het ook niet te doen bij een ander. Dat is ook het grote bezwaar, zelfs onverenigbaarheid in karakters, tussen mij en bijvoorbeeld de vroegere CPN-ers, en ook weer nu de SP-ers.
  Zodra ik iets hoor van ‘De Partijbelangen’ word ik eigenlijk al niet goed.

  Ik leef mijn leven, heb zo nu en dan een ideetje, klets eens wat, praat eens wat. Als mensen zich aangesproken voelen iets over te nemen, doen ze dat vanzelf wel, maar ik heb geen enkele roeping om op te voeden of iets in die richting. Ik beweer overigens niet dat jij dat zou willen, even terzijde.

  Het is een beetje als met een verslaafde: als deze daar vanaf zou willen, moet er ergens binnenin het eigen stopknopje gevonden worden, anders gaat dat niet werken. Zo ook met al die pvv-ers en andere troepmakers, geld en schreeuwen is een soort verslaving denk ik.
  Als ze weer gevoel in hun donder willen krijgen, empathioe, sociaal willen worden, weet-ik-veel, dan zullen ze daar toch echt zelf iets aan moeten doen.

 17. LeRoiDanse, klopt helemaal! Het moet uit iemand zelf komen, niets kan opgelegd worden. Er bestaan nu eenmaal mensen die weinig empathie hebben en totaal geen medeleven kunnen tonen met anderen. Zij zijn alleen maar met zichzelf bezig. Dat mag, moeten ze vooral doen, alleen wil ik er geen last van hebben. Wat ik op dit moment veel teveel heb. Dus vandaar dat ik zo bezig ben. 8)

 18. Ha die Keira en Leroi. Heerleijk om op de vroege Maandagmorgen van gedachte te mogen wisselen.

  Ik ken veel Henken en Ingrids en ze hebben allemaal hun verschillende redenen om op de PVV te stemmen. Velen van hun hebben sociale kanten maar ze zijn bang en onzeker en ze begrijpen onze argumenten niet. Kom niet aan met cijfers, statistieken en uitgebreide analyses want dat begrijpen ze niet.

  En dan vluchten ze naar degene die een simpele oplossing heeft om achteraf te zien dat ze besodemieterd zijn en zijn zijn ze weer teleurgesteld en dan duurt het weer vijf jaar voordat ze weer op de verkeerde stemmen die ze wel begrijpen.

  De PVV fractie zit iedere morgen de Telegraaf te lezen en pikken een artikel uit waar ze denken stemmen mee te kunnen trekken.
  Ik denk dat de linkse partijen dat ook moeten gaan doen en dan tegenover de onwerkbare PVV oplossing 10 begrijpelijke werkbare oplossing moet zetten die niet moeilijk te begrijpen zijn.
  Moeilijke meerjarige oplossing moeten ze maar buiten Henk en Ingrid houden anders haken ze af.

  Maar je moet iets doen. Ik heb zelf gemerkt dat als je vragen stelt aan PVV-ers dat dat beter werk dan argumenten op te noemen die ze niet begrijpen.

  Wat heb je aan het argument dat er maar 3% Moslims zijn als de juwelier 10 maal wordt overvallen door immigranten..
  Ik kan zo dingen verzinnen om dat probleem op te lossen op de korte termijn.

  1. Weg met de dierenpolitie en we zetten bij iedere juwelier die overvallen is een juwelieragent.
  Ik weet meteen dat je de Henken en Ingrids die ik ken mee krijgt.

  Verder schrijven er op die fora veel geenstijl puistenpubers waar ik me ook steeds door op laat naaien. Ze weten alles over de aanslag in Noorwegen, behalve waar Noorwegen ligt. Vraag het maar eens aan ze.

 19. 20:

  Keira: ja, ik heb er ook veel last van, en ik moet alle zeilen bijzetten om niet knotsknettergek te worden of depressief, of kwaad, of enzovoorts, zo wil ik helemaal niet leven, zonde van mijn tijd, de gewone dingen van het leven kosten me al energie genoeg, die zijn er ook , maar horen bij ‘leven’, en zijn daarom voor mij makkelijker te accepteren.
  Daarbij doe ik een jaar of twintig aan Zen, gaat prima samen, ‘ Teflonmind’ ( het langs je af kunnen laten glijden van dingen), is iets heel anders dan onverschilligheid. Daarbij is Zen geen Dalai Lama en zwevende aanbidders, misschien ga ik daar nog wel eens lekker over schrijven, hier.
  Het is een combinatie van dingen die ik nu nodig heb, maar jeetje, wat kunnen ze in je lijf en geest gaan zitten die gekken. Feilloos weten ze soms je over de rooie te helpen. Uhm..de rooie in foute zin dan.

 20. Ik heb ook nooit begrepen wat er aan Cohen mis is/was.
  Ik weet dat hij het voor zover ik weet maar één maal heeft gezegd na de moord op Van Gogh, wat tot enorme teleurstelling en woede heeft geleid onder degenen die ver onder de geestelijke armoedegrens leven.
  Wat zouden ze blij zij geweest als ze nu eindelijk weer net als hun (voor)ouders 70 à 80 jaar geleden mensen die er totaal niks mee te maken hebben ter verantwoording roepen zoals de Joden al zo’n bijna 2000 jaar lng ter vernatwoording zijn geropen omdat er eentje om zeep werd gebracht, overigens na een eerlijk proces.

 21. 21, Jo:

  […][Ik denk dat de linkse partijen dat ook moeten gaan doen en dan tegenover de onwerkbare PVV oplossing 10 begrijpelijke werkbare oplossing moet zetten die niet moeilijk te begrijpen zijn.
  Moeilijke meerjarige oplossing moeten ze maar buiten Henk en Ingrid houden anders haken ze af.][…]

  Ik heb geen zin om makkelijke dingen te bedenken omdat ze het anders niet snappen ofzo. Als ze willen pakken ze ook maar een boek ofzo, maar ik ga geen kleuterschooltje spelen om mensen op een ander pad te krijgen.

 22. @23 Ach, ik persoonlijk neem het Cohen toch wel kwalijk, hoe hij in zijn “acceptance speech” vlak voordat hij lijsttrekker werd, een einde van “nieuw links” leek te bepleiten, terwijl hij snel daarna alweer de typisch moderne “nieuw linkserigheid” bleek te hebben geadopteerd. En dat resulteert er nog iedere dag in, dat de oppositieleider, enkel in mijn ogen natuurlijk, behoorlijk ruggengraatloos lijkt, hetgeen de zaak van “links versus rechts” op zijn zachtst gezegd geen goed doet.
  Het feit, dat Wilders zich “opwindt” over de vrij milde uitspraken van Cohen, bewijst dat er van links weinig echts te vrezen valt…
  😐

 23. EHH omdat wilders zijn aanhangers liever blikken bier en heel de dag op de bank liggen koffie te drinken,dat vinden ze lekkerder met sigaret erbij en tros muziekfeest op de buis

 24. LeRoiDanse Schreef:

  Ik heb geen zin om makkelijke dingen te bedenken omdat ze het anders niet snappen ofzo.

  Waarom zou Rutte 1 dag in de week lesgeven op een VMBO school? Zelf zegt hij dat hij dat doet om midden in de samenleving te staan, maar ik denk dat het een andere reden heeft. Hij leert daar dingen op een simpele manier te vertellen.
  Rutte begrijpt het.

  En er is niets mis met Cohen, maar als ik hem zie hakkelen is het niet de man waar we een oorlog mee zullen winnen.

 25. MadPride Schreef:

  @23 Ach, ik persoonlijk neem het Cohen toch wel kwalijk, hoe hij in zijn “acceptance speech” vlak voordat hij lijsttrekker werd, een einde van “nieuw links” leek te bepleiten, terwijl hij snel daarna alweer de typisch moderne “nieuw linkserigheid” bleek te hebben geadopteerd. En dat resulteert er nog iedere dag in, dat de oppositieleider, enkel in mijn ogen natuurlijk, behoorlijk ruggengraatloos lijkt, hetgeen de zaak van “links versus rechts” op zijn zachtst gezegd geen goed doet.
  Het feit, dat Wilders zich “opwindt” over de vrij milde uitspraken van Cohen, bewijst dat er van links weinig echts te vrezen valt…

  Da’s ook weer waar, maar waar Wilders sc zogenaamd stoere taal spreken, zou Cohen ( en overigens alle “linksen” eens aan Wilders en z’n aanbidders moeten vragen wat er nu eigenlijk moet gebeuren met de mensen die weigeren zich bij hem en z’n volgelingen ondergeschikt te maken.
  Vraag voortdurend om een “oplossing” als thee niet de goede oplossing is.
  Vraag wat je met mensen moet doen als ergens in Irak of Israël een bomaanslag is gepleegd of een imam zegt dat mensen wraak moeten nemen op de zogenaamde vergeldingsacties door VS of Israël.
  Blijf vragen, vragen, vragen… naar een oplossing. Zeg er vooral bij dat die oplossing natuurlijk niet moet zijn dat je moslims of “linksen” dood maakt, maar wat dan?

 26. Ik ben het eens met LeRoi @19: Zodra ik iets hoor van ‘De Partijbelangen’ word ik eigenlijk al niet goed.
  Het gaat helemaal niet om partijbelangen, maar om de belangen van de kiezer. Welke partij zet een programma neer waar ik me in kan vinden? Op dit moment de partij die keihard verweer levert tegen het optreden van Wilders: de vingers legt op zijn leugens, moslim-bashen en discriminatie afwijst, en moord en brand roept als Wilders onbeschofte taal, beledigingen en verdachtmakingen rondstrooit. Als de VVD dit gaat doen krijgen zijn mijn stem. UIteraard is de vvd de partij waarvan ik dit het minst verwacht. Maar ja de oppositie doet het ook niet. En dat is wel teleurstellend. Ik daag ze uit. Neem keihard afstand van Wilders, moet je eens zien hoeveel stemmen dat oplevert.

 27. Als het knokken wordt, dan mag Cohen mee om de groep groter te maken, maar als we los gaan, dan mag hij niet in de weg lopen.

  Ik wil iemand die roept : TEN AANVAL!!!!) En niet iemand die roept Eeeh, uuhh, jongens, kom op he ten…eeeh ten aanval.

 28. Job mag de gewonden verzorgen en voor de thee. 🙂 Maar ik zou wel een harder geluid willen horen van de PvdA, maar Job hoeft niet te veranderen, er moet ook nog beschaving blijven.

 29. http://www.krapuul.nl/shrtnws/45903/breivik-ook-journalisten-moeten-dood/
  Breivik: Ook journalisten moeten dood

  De Noor Anders Behring Breivik, de man die vastzit wegens een bomaanslag in het centrum van Oslo en een slachtpartij onder jongeren op het vakantie-eiland Utøya, heeft ook kritisch (onderzoeks)journalisten als doelwit aangemerkt. Dat meldt VillaMedia, een website voor Nederlandse journalisten.
  In Breiviks 1500 pagina’s tellende manifest, dat op internet circuleert, worden journalisten als ‘categorie B verraders’ aangemerkt. Een ‘categorie B verrader’ is volgens het manifest iedereen die een multiculturele samenleving ondersteunt: naast journalisten vallen daar ook politici, parlementariërs, leraren, professoren, (fictie)schrijvers, kerkelijke leiders, cartoonisten en artiesten onder.
  Volgens Breivik zou het legitiem zijn deze groep te doden, het liefst tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de persorganisatie Stiftelsen for en Kritisk og Undersøkende Presse. Volgens Breivik is de jaarlijkse twee-daagse bijeenkomst slechts minimaal beveiligd en daarmee ‘een perfect doelwit’.
  Een zware autobom, van metalen splinters voorzien om zo veel mogelijk schade aan te richten, zou het conferentieoord idealiter moeten laten instorten. Via een ‘tweede aanvalsgolf’ zouden dan eventuele overlevenden met vlammenwerpers, granaten en geweren moeten worden afgemaakt, schrijft Breivik.
  In Nederland zouden volgens Breivik bijna 17.000 mensen tot de ‘categorie B verraders’ behoren en daarom omgelegd mogen worden.

  Ik ziet het alweer. Heb me hielen nog niet gelicht of ze beginnen alweer praatthee te drinken.

  Elsbeth Etty in de NRC van dinsdag vorige week. Omdat http://www.krapuul.nl/shrtnws/45727/de-week-waarin-afshin-ellian-helemaal-gek-is-geworden/ haar noemt in Elzevier hier de hele column.

  Psychopaat of politicus? Hoogleraar forensische psychiatrie Hjalmar van Marle bestreed gisteren op Radio 1 de veronderstelling dat het manifest van de Noorse terrorist Breivik duidt op een psychische stoornis. Van psychopathologie kon hij in het manifest geen spoor vinden, wel van fundamenteel rechtse overtuigingen. Hij noemde de massamoordenaar dan ook „een politicus” zoals Hitler of Osama bin Laden politici waren.
  Ik denk dat psychopaat en politicus allebei van toepassing zijn. De werkelijkheid is ingewikkelder dan in een tweet van Wilders („de dader is een gewelddadige zieke psychopaat”) kan worden samengevat. Wij moeten ons hiermee bezighouden en niet van ontzetting sprakeloos blijven, want wat in Noorwegen gebeurde, bevestigt het ontstaan van een nieuw type terrorisme. Het is anders dan de op prominenten gerichte aanslagen van de Rote Armee Fraktion en de Brigate Rosse in de jaren zeventig van de vorige eeuw, maar ook anders dan de jihadistische terreur die op grote schaal willekeurige burgers als doelwit kiest om angst te verspreiden.
  De historicus en terrorisme-expert Walter Laqueur (auteur van A History of Terrorism en No End to War: Terrorism in the Twenty-first Century) heeft als eerste het type van de individuele terroristische amokmaker beschreven. De onmetelijke haat die een dergelijke terrorist drijft, heeft altijd complexe oorzaken. Daartoe behoren politieke motieven, religieuze en nationalistische ressentimenten, maar ook fanatisme, vernietigingsdrang, en ja, ook waanzin, doorgaans paranoia.
  Op de psychopathologische dimensie is moeilijk vat te krijgen bij de preventie van terrorisme. Des te belangrijker is het onderkennen van de politieke dimensie. Ik begrijp dat vertegenwoordigers van de PvdA, D66 en GroenLinks hun best doen om de indruk te vermijden dat zij de Noorse tragedie willen misbruiken om de PVV zwart te maken. Zij wijzen de verfoeilijke methode van guilt by association, waar Wilders cum suis zelf zo in uitblinkt, van de hand. Gelukkig maar. Niemand zit te wachten op verdere polarisatie.
  Maar het krampachtig depolitiseren van de motieven van de Noorse terrorist, die het expliciet gemunt had op de sociaal-democratie, gaat voorbij aan de realiteit. De International Herald Tribune merkte gisteren op dat het succes van populistische partijen de haat tegen minderheden en immigranten heeft verplaatst van de stamtafel en de internetchatrooms naar „main stream politics”: „Terwijl deze partijen zelf geweld niet goedkeuren, zeggen deskundigen dat een klimaat van haat in het politieke debat gewelddadige individuen heeft aangemoedigd.”
  Als Wilders over zijn Noorse bewonderaar twittert: „De dader is een gewelddadige zieke psychopaat”, dan heeft hij misschien gelijk. Al wreekt zich hier dan toch de woordinflatie die hem er toe bracht een minister van de Kroon in het parlement knettergek te verklaren. Maar als hij aan deze diagnose toevoegt dat „de PVV alles verafschuwt waar die man voor staat”, dan schreeuwt dat om een nadere verklaring. Dan moet de PVV nu eens punt voor punt de politieke inhoud van het manifest van de dader verwerpen.
  Dat zal niet gaan. De waarheid is namelijk dat de PVV punt voor punt en woord voor woord, tot aan het ranzige vocabulaire toe, datgene heeft verkondigd wat de moordenaar in zijn manifest schrijft. Dit maakt de partij van Wilders niet medeplichtig aan bloedvergieten, maar wel aan het vergiftigen van – soms uiterst labiele – geesten.
  Het begrippenapparaat van de terrorist Breivik komt van a tot z overeen met dat van PVV-ideoloog Martin Bosma in zijn boek De schijn-élite van de valse munters. De strijd gaat bij beiden tegen de ‘goedmensen’ (ooit dacht ik dat dit een ironische uitvinding van Bosma was, maar het blijkt het extreem-rechtse codewoord voor de vijand te zijn). De vijand, dat is het ‘cultureel marxisme’, wat Breivik wilde uitroeien. Bosma definieert het ‘cultureel-marxisme’ als volgt: „afkeer van de natiestaat, internationalisme, verheerlijking van de derde wereld, maakbaarheid van de samenleving, hulpverleningssyndroom, negatief tegenover het christendom en cultuurrelativisme”. Alle vermeende aanhangers van dit „shariasocialisme” worden door Bosma, op gezag van een privédetective, in zijn boek met name genoemd. De ergste is uiteraard de leider van de PvdA, oud-burgemeester van „Islamsterdam”. Lachen maar. Maar het lachen vergaat ons, als op de „shariasocialisten” het vuur wordt geopend door een zieke geest. Een naargeestige overeenkomst in het gedachtegoed is verder Bosma’s associatie van de PvdA met het nationaal-socialisme en de benaming die Breivik zijn grote aantal jonge slachtoffers gaf: Stoltenberg-Jugend.
  Sinds de moord op Fortuyn loopt half Nederland op eieren. Men is bang Wilders te ‘demoniseren’. Dat geeft de PVV de gelegenheid zich te onttrekken aan politieke discussie en verantwoording. Wilders en de zijnen kiezen hun ‘eigen’ journalisten om mee te praten, weigeren interviews waarbij kritische vragen kunnen worden gesteld; zij kunnen erop rekenen dat elke tweet of persverklaring klakkeloos gereproduceerd wordt in alle journalistieke media, alsof het een oekaze van de tsaar betrof. Laat Wilders nu eens direct antwoord geven op vragen. Men mag van PVV’ers eisen dat ze zich bezinnen op hun eigen rol.

  #18Keira
  1 aug 2011 – 9:44 am

  “‘Jo, de Henken en Ingrid hebben geen sociale kant, dat zijn chronisch ontevreden mensen die zich altijd al miskend hebben gevoeld. Vroeger gingen ze niet stemmen en was dat wel zo rustig.
  Tegenwoordig brengen ze hun stem uit op degene die het verst kan pissen, zie wat er van gekomen is.
  Eerder is het al eens gezegd hier, zouden we geen examen in moeten voeren voor stemmers? En alleen de geslaagden mogen stemmen.
  Zij die amper weten waar het om gaat of amper het vakje rood kunnen maken mogen dan niet stemmen.
  (ja ik weet het, het gaat te ver, maar soms wil ik ook wel eens absurde ideeën opperen )”‘

  Nou Keira ik kan je melden dat daar in elk geval die ‘strategische’ stemmers niet op jou zullen stemmen omdat je even hard meedoet met het bashen maar dan op hun en dat zullen zij zeker niet pikken aangezien hun stategie is alle intellect uit het politieke debat te halen. Dus wat dat betreft, stompzinnigheid van een kant is al erg genoeg. Het eigenlijke probleem is dat die ‘stategische’ stompzinnigheid nu van alle kanten komt. En dat is gewoonlijk een voorbode van oorlog. Dus ga het manifest van Breivik maar lezen want daar staan de tips in hoe in die oorlog oorlog gevoerd wordt.

  Ik ga maar weer eens aan het werk!

  #19LeRoiDanse #20Keira
  Willen de dames niet met zoveel lulkoek in de weer zijn want die bezigheid zal het verschil niet maken.

  En als ik deze draad verder lees dan gaat dat maar door! bla bla bla 😳

 30. In Nederland hebben we een proces gehad, volgens sommigen zelfs een politiek proces, tegen iemand vanwege een aantal uitlatingen. Het waren grievende uitlatingen, misschien zelfs radicaal te noemen en zeker zeer onfatsoenlijk. Een bepaalde bevolkingsgroep voelde zich terecht beledigd, en er was een maatschappelijke ophef.
  De aanleiding was niet een doodsbedreiging en zelfs geen oproep tot geweld, maar de uitspraken werden gedaan door iemand die al langer intolerantie preekte, en de roep om optreden groeide.
  Een proces over de grens tussen vrijheid van meningsuiting, anti-discriminatie wetgeving, belediging en vrijheid van godsdienst is een goed en eerlijk middel in onze rechtsstaat om grenzen duidelijker te krijgen. Maar “de eerste lijn, naast strafrechtelijk onderzoek, moet zijn om te komen tot een dialoog”, aldus een voormalige premier. Een dialoog heeft veel meer impact om aan te geven dat tolerantie en gelijkwaardigheid noodzakelijk is voor vrijheid.
  Dit gaat over El Mouni die homoseksualiteit een besmettelijke ziekte noemde en zei dat homo’s lager dan varkens zijn. Hij werd uiteindelijk vrijgesproken omdat de uitlatingen niet strafbaar bleken. Job Cohen nodigde hem uit om de dialoog aan te gaan, onder het genot van een bakje thee om aan te geven dat het een persoonlijk gesprek zou zijn en niet een politiek verhoor.
  En sindsdien is de mythe van het bakje thee van Cohen geboren. Het ironische is dat alle Wilders-aanhangers die Cohen belachelijk maken vanwege zijn theedrinken niet doorhebben dat ze eigenlijk de vrijheid van meningsuiting beschimpen, en het proces tegen Wilders goedpraten.

  Bovenstaande is een reactie van Montov op Fok Forum. Ik vind het een prima reactie.

 31. Witte duif Schreef:

  Als de VVD dit gaat doen krijgen zijn mijn stem. UIteraard is de vvd de partij waarvan ik dit het minst verwacht.

  Doordat de VVD voor de verkiezingen wel degelijk lonkte naar de PVV had ik verwacht dat hen dat stemmen zou kosten. Niks ervan dus. Het lijkt ze juist stemmen te hebben opgeleverd.
  Achteraf gezien is misschien de verklaring dat de ietwat meer intelligenter persoon zich niet wil associëren met de PVV maar anderzijds wel de jarenlange uitbuiting door links van zich af wil schulden.

 32. @ sjuul,
  Ook een prima reactie

  Ps ooit nog wel eens van el Moumni gehoord, theedrinken is zo slecht nog niet

 33. Paul Schreef:

  @ Henk
  Hoe kom je toch aan die jarenlange linkse uitbuiting ?

  Als je hier vaker leest merk je dat Henk een zeer sterk gevoel voor ironie heeft 😈 Maar dat kon jij nog niet weten natuurlijk.

 34. De Partij van de Asocialen is al sinds 1990 geen partij van de arbeiders meer. Het begon toen verrader Wim Kok, PvdA leider werd. Hij liet het socialisme in de steek en verklaarde dat de PvdA haar oude veren had afgedaan. Het kapitalisme vierde feest en Wim Kok mocht commissaris worden bij verschillende groot ondernemingen. Een mooie beloning voor deze verraderlijke (a)sociaal democraat.

  Er zit niets links in die PvdA. De partij is een neoliberaal nest, van salonsocialisten en mensen die heilig geloven in compromissen en coalities met rechtse partijen ( Vooral met CDA, D66 en zelfs VVD ).
  Van die partij valt niets te winnen voor de werkende klasse. De PvdA heeft ons verraden en dat zelfde geld voor GroenLinks, dat ook niets meer is dan een liberaal nest.

  De SP is de laatste echte linkse partij. Maar ook daar is een degeneratie bezig. Vroeg of later wordt ook de SP een pro-kapitalistische partij, als de huidige partijleiding doorgaat met haar reformistische koers.

 35. #40 En toch wonen we in een heel mooi land. Ondanks alle ellende.

  Niet kijken naar het verleden maar nu de problemen oplossen.
  Vroeger doet niet ter zake. Vroeger was de tijd dat Wilders Griekenland koste wat het koste bij Europa wilde hebben.
  Die tijd is voorbij.

  In Nederland hebben we altijd een mooie mix gehad tussen links en rechts. Politieke partijen moeten mee veranderen. Anders ben je conservatief en van conservatieven is de wereld nooit beter geworden. ( Of roep ik nu weer een nieuwe discussie op).

  Kok had het goed gezien. Weg met het starre en mee met de vooruitgang. Zo zit de wereld nu eenmaal in elkaar. Socialisme zonder geld bestaat nu eenmaal niet. Dan maar een salonsocialist, maar wel reëel.

 36. Toch nog maar even gekeken of ik een reactie krijg dat mij tot nadenken zet.

  Sorry J. vd Heuvel, maar met het woordenboek op schoot in mijn eigen woorden zeggen wat zo duidelijk al gezegd is neemt te veel tijd.

  LaRoiDance en Keira, ik vind het de hoogste tijd worden voor een onderzoek naar het effect van vrouwenstemrecht, nog niet zo lang geleden stemplicht, op de verkiezingsuitslagen van de laatste tijd. Dat onderzoek is blijkbaar taboe want heb er niks over vernomen. Edward Bernays wist dat effect goed slecht te misbruiken. En dit is nu een feit in die zin dat dit effect zelfs heeft doorgewerkt in alle soorten van omstandigheden die een samenleving tot oorlog drijft. Alle stemgerechtigde mannen hebben ongetwijfeld een moeder gehad en zijn een relatie aangegaan met een vrouw. Die als zij net zo kwekken als deze dames wij dit helaas onomkeerbaar in de samenstellingen van de Regeringen die wij verdienen terug vinden. Ze, de dames, kiezen over het algemeen genomen voor de zilverrug op de apenrots. En dit is nooit, herhaal nooit, het individu dat niet genoodzaakt is zijn positie met alle hem beschikbare middelen te handhaven.

  Maar dit is allemaal ook weer offtoppikke bullshit.

  Typerend vind ik wel dat ik geen reactie van de dames krijg en dat bevestigt mijn stelling dat hoe enthousiast zij ook hun handen in onschuld wassen dit op de keper beschouwd alle relevantie mist. Oftewel in mijn bouwvakkersbargoens, het heeft totaal geen zin om voor de katsekut daar tegenin te bakkeleien. Dames, ga alsjeblieft de dialoog aan of houdt je kwebbel.

  Ik ga maar weer eens aan het werk! ❗

 37. 42:

  [ knip gebabbel]

  Ik snap geen ene moer van je hele verhaal, heb je nu al een zonnesteek van die ene dag werken?

  Groeten ook namens LaReine.

 38. Sjuul ik was even met wat anders bezig, in tegenstelling tot jou heb ik ook nog andere dingen die me boeien of bezig houden.
  Ik snap helemaal niks van je posts en kan er dan ook niet op ingaan.
  Wat mijn vrouw zijn ergens mee te maken heeft 😕
  En LeRoiDanse is volgens mij geen vrouw, dus nog een keer 😕
  Verder heb ik het veel te druk om allerlei ange comments door te moeten ploegen die dan ook nog uit knip en plakwerk van andere sites bestaan, hetgeen tegen de REGELS is, maar dat heeft jvdh al gezegd.

Reacties zijn gesloten.