Goeie reden om nooit bij frontaalnaakt te reageren trollen

Stel je voor dat jij bijvoorbeeld wilt zeggen dat je zijn vrouw mollig vindt, dan gebeurt er bijvoorbeeld dit:

100% mee eens dat dat een volstrekt nutteloze troll reactie is, die hier ook weinig kans zou maken, maar om vervolgens iemands IP en email te publiceren gaat m.i. een piepklein tikkeltje ver. Dit moeten we niet willen met zijn allen zeg maar.

Ik moet (helaas) toegeven dat ik het ook een keer gedaan heb, maar dat was n.a.v. iemand die me een paar kogels door mijn kop wou jagen. En achteraf sta ik niet meer achter die beslissing.

Overigens hebben wij inmiddels hier een zogenaamde privacy policy en die houdt in dat je rustig kan mailen en commenten dat mijn vrouw mollig is en dat je me een paar kogels door de kop wil jagen en ik zal je IP adres niet publiceren.

Dus: leef je uit.

24 gedachten over “Goeie reden om nooit bij frontaalnaakt te reageren trollen”

 1. Ik ben er nooit te beroerd voor om iemands ip te openbaren, maar of ik er verder meekom…..?

 2. Het is mij niet duidelijk geworden waarom ik niet bij Frontaalnaakt zou moeten reageren. Als ik normaal reageer gebeurd er niets. Slechts onbehoorlijke reacties worden geweerd en sommige met een afschrikkende werking. Als er een blog regels heeft, waarom moet een andere blog die dan ook volgen? Ik ben een lezer van zowel deze als ook die van frontaalnaakt, omdat ik graag mij breed informeer. Reageren doe ik niet op vele artikelen, maar slechts op sommige en dan altijd zonder enige belediging naar de scribent. Als ik het onzin of slecht vind, ga ik toch niet meer naar die blog terug? Ik denk dat al die mensen die zo beledigend reageren beter hun eigen site kunnen opzetten, waar ze alles op kunnen plaatsen. Overigens wens ik jullie en Frontaal naakt veel succes en zoals jullie schrijven blijf ik lezen en “gebruiken” in mijn netwerken. dank voor de vele goede artikelen en verhelderende stukken.
  Groet.
  Aldert

 3. Ik had de titel “Een goede reden om niet bij FN te gaan trollen” eigenlijk beter gevonden. Ik vind de actie van Peter persoonlijk op het randje maar als je leest dat de graftak in kwestie aan vier keer ‘nee’ nog niet genoeg had mag ‘ie van mij. Zowel de trol als de actie als de veroordeling hier tonen aan dat je iig een heel dikke huid moet hebben als blogbezitter/moderator.

 4. @4 Inderdaad: IP prijsgeven lijkt overkill. Als er iets strafbaars gebeurt, wellicht het IP naar “de instanties”, maar toch zeker niet prijsgeven aan de rest van de reageerdersclan…

 5. Iemands IP te pakken krijgen is de helft van wat je nodig hebt voor één van de procedures om iemands PC te kunnen hacken. En tenzij het een site is die standaard bij alle posts het IP-adres laat zien, valt een IP onder “privé-gegevens”, is dus vertrouwelijk en mag niet worden gepubliceerd.

 6. ja

  inderdaad mee eens

  dat vond ik altijd al vervelend van frontaal naakt
  dat incestueuze

  ook van …ach laat ik geen namen noemen

  dat soort gezeik

  wel apart dat krapuul nu breedveld en ega een paar zwaar coole stukken hebben staan over geert breivik nu ineens op de trommel slaan

  heel apart zelfs

 7. Oh ik snapte Zwembad even niet maar hij zit weer moeilijk te doen. Nou ik kan dat “nu ineens” wel even toelichten; dat IP onthullinkje van frontaalnaakt is van vanmiddag kwart voor 5. Is dat genoeg verklaring voor “nu ineens”?

 8. Snap dat je je vraagtekens plaatst, ik vind het echter niet te ver gaan. Peter en zijn vriendin zijn namelijk al een tijdje op een misselijk makende manier doelwit van dat tuig en dan kan ik me voorstellen dat je je op zo’n manier afreageert op die rechts-extremistische stalkers. Het is tenslotte zijn platform, hij bepaalt de regels zoals jij hier de regels bepaalt. Voel me dus nog steeds thuis op Frontaal Naakt, evenals dat ik me hier thuis voel.

 9. Ja maar dit is toch geen rechts-extremistische stalker? Dit is gewoon een simpel trolletje. Wij kennen hem hier ook. In de grond een goeie gast maar kan idd heel vervelend zijn.

 10. Toegegeven. Ik ken hem niet. Ging er van uit dat…Maar als je gaat lopen zieken over iemands vriendin om een dom punt te maken kan ik me voorstellen dat diegene ‘terugslaat’ en diegene persoonlijk aanspreekt door zijn IP te plaatsen. Hij maakt het namelijk ook persoonlijk en probeert hem te kwetsen waar het pijn doet.

 11. Tja de meningen zijn verdeeld merk ik. Kennelijk is het heel normaal om iemands IP te publiceren wegens een trol reactietje. In dat geval heb ik niks gezegd. 😀

  Maar nogmaals, hier doen wij dat niet, zie privacy statement.

 12. Ik vind ’t niet zo slim. Want de dombo’s zullen misschien afdruipen, maar de wat slimmere gastjes (die ook venijniger kunnen schelden) gaan dan via proxies reaguren. Dat maakt ’t alleen maar lastiger als je d’r iets aan wilt doen. Buiten dan dat je hele ranges gaat IP-blocken.

 13. Peter Prutsveld moet je sowieso geen aandacht schenken. Al is dat het ergste wat je zo’n ‘attention whore’ kunt aandoen, er bestaat leukere tijdsverspilling.

 14. Extreem-rechts zal het zelf ook niet nalaten iemands gegevens op internet te plaatsen en aangezien ik mij niet moreel verheven hoef te voelen en ook niet Moeder Theresa ben, heb ik er zelf ook geen probleem mee de IP adressen van rechtse idioten te publiceren. Bedreigers moeten gewoon de wacht worden aangezegd.

 15. Hohoho 22 dit gaat niet om een extreemrechtse bedreiger maar gewoon om een doodgewoon zeurtrolletje.

  @23 Mijn vrouw is helaas niet mollig. (hoop niet dat ze meeleest :D)

Reacties zijn gesloten.