De groeiende politieke industrie van de haat–”moslims zijn geen ras”

Harde, maar niet minder ware godwin bij trouw:

 

Vorige week schreef Cohen in een column dat de Noorse massamoordenaar anders Breivik en zijn sympathie voor racistische islamofobie. Dat kwam hem op felle reacties te staan. Moslims zijn geen ras en dus is de term racisme niet op zijn plaats, zo beweerden enkele schrijvers.
"Grappig genoeg kwamen enkele boze reacties van Joden, die blijkbaar waren vergeten dat het niet zijn van een ras maar een religie hen ternauwernood heeft gered van racistische vervolging: Misschien dat de Einsatzgruppen net in een semantische verwarring verkeerden voordat ze het vuur openden", verwijst Cohen cynisch naar het Nazitijdperk. "Misschien dat het Maleisische voetbalpubliek die Chelsea-speler Yossi Benayoun, een Israëliër en Jood, weghoonden geen echte racisten waren. Droom verder."

(De groeiende politieke industrie van de haat – Buitenland – TROUW)

3 gedachten over “De groeiende politieke industrie van de haat–”moslims zijn geen ras””

 1. Ik merk het als een PVV-idioot me twittert over het feit dat moslims geen ras zijn dus rustig gecriminaliseerd en vernederd en geminacht en gediscrimineerd mogen worden.

  Ik zie het op b.v. de linkse Joop.nl. waar de PVV en rechtse infiltranten hard de best doen links te overheersen, en waar het telkens weer als een excuus gebruikt wordt om haat te zaaien, kwaad te spreken, laster en smaad rond te strooien, te polariseren, en vooral hem waarvan ik de naam niet meer uit wil spreken of schrijven tot nader order, te vergoelijken en te steunen en de kont te likken en de schimmel vanonder zijn tenen te schrapen, omdat hij volgens het gebroedsel altijd mag zeggen wat hij wil, en zolang moslims geen ras zijn kan het dus nooit racisme zijn wat hun Grote Geblondeerde Gevaar bedrijft.

  Daarom ben ik al op de term fascisme overgegaan of ook altijd veelzeggend, neo-racisme.

  Het wordt tijd dat de definities van racisme bijgesteld worden.

 2. Het komt vooral zionistische Joden en Cristenen goed uit om met het “is geen ras”-doctrine moslims aan te
  kunnen vallen. Om het Judaisme en zionisme bespaard te laten blijven van kritiek verwijst men naar “het Joodse volk is een ras” en daarom mag er geen kritiek op komen. Want iemand die tot een bepaald ras behoort is nu eenmaal zo geboren en kan zich eenmaal niet veranderen. Maar wat kenmerkt het Joodse volk dan als ras? Is het haar huidskleur? Er zijn Joden die felblond tot piekzwarte. Dus qua huiskleur kan men het Jodendom niet als ras zien. Is het een gezamelijke cultuur en taal? Ook qua culturen en talen is het Jodendom zeer divers. Jood heeft een Een Noord-Afrikaanse heel andere cultuur dan een Ethiopische of Russische Jood? En ook religie is geen samenbindende factor binnen het Jodendom. Veel Joden die hun godsdient de rug hebben gekeerd willen niet eens meer als Joden gerekend worden. En waarom mag een volk met een specifieke huidskleur, cultuur of religie niet bekritiseerd mogen worden? Het is alleen verkeerd en fout om een groep mensen die bepaalde gemeenschappelijke kenmerken zoals huidskleur, cultuur of religie af te zetten als minderwaardig en kwaadaardig en zo als untermenschen te laten behandelen. En dat is wat met moslims en links gebeurt.
  De “is wel een ras” of “geen ras’-truc is een gluiperige truc om bepaalde mensen te stigmatiseren, uit te sluiten en zelfs straffen en misdaden tegen hun te rechtvaardigen. Met het leveren van kritiek heeft het niets te maken. En aan de andere kant om weer een bepaalde groep mensen (Joden en zionisten) bespaard te laten blijven van kritiek. Want dan kan men zeggen Jodendom is een ras en iemand die tot een bepaald ras is geboren die kan daar niets aan doen en daarom ben je een rascist, fascist, nazi en antisemiet als je kritiek hebt op het Jodendom. Sommige pleitbezorgers gaan zover dat zij zelfs mensen die kritiek hebben op het zionisme afdoen als antisemieten. Zelfs onder linkse mensen die pretenderen fel tegen rascisme en ander onrecht te zijn.

Reacties zijn gesloten.