Geert Wilders is een clown

Het wordt de hoogste tijd dat we Geert eens wat minder serieus gaan nemen. Zijn ideeën zijn abject, maar evengoed idioot. Het lijkt mij, ook electoraal gezien, veel effectiever om Gekke Geert aan te vallen op zijn gebrekkige intellect, paranoïde waanbeelden en politieke incompetentie, dan op zijn nietige geweldspotentieel. De PVV-bankjes in de Tweede Kamer worden bevolkt door pathetische kneuzen die denken dat alle statistiek onbetrouwbaar is en dat het klimaatprobleem wordt opgelost door één vroege winter. Het zijn geen vechtjassen, maar uilskuikens.

Nou, van mij mag Geert de Boer Koekoek van deze tijd worden. Zou voor mij de bijna ideale situatie zijn. DE ideale situatie is: Geert achter de counter bij Burger King of MacDonalds.

Overigens volgens mij is het Geert’s allergrootste nachtmerrie dat hij ooit in de vergetelheid zou raken. De man leeft van aandacht, dat is net zo belangrijk als zuurstof voor hem, het is een ordinaire aandachtshoer. Zullen we hem gewoon doodzwijgen? Zou dat de manier zijn?
Alleen als de grote kranten en de TV ook meedoen. Zolang die nog als junkies achter hem aanrennen om elke boer en scheet op te vangen en op te snuiven, blijf ik doorgaan! Net zolang tot hij de Boer Koekoek van de Tweede Kamer is geworden, of achter de counter staat. 😀

14 gedachten over “Geert Wilders is een clown”

 1. Ik moet zeggen, dat ik Rutger Bregman steeds meer begin te waarderen en dat hij voor mij tot de weinige goede redenen behoort, om nog op Joop te kijken. Maar dat terzijde. Zijn analyse, dat Wilders een clown zou zijn, zet hij af tegen de veelgehoorde bewering dat Wilders een fascist zou zijn. Dat riekt weliswaar naar vergoelijking, maar “hij brengt het leuk”. Waar “we” wel voor moeten waken, als we in Bregmans redenering meegaan, is dat het feit, dat Wilders eventueel een clown zou zijn, nog lang niet betekent, dat hij daarom minder gevaarlijk en “wij” minder waakzaam zouden moeten zijn. Een clown, die je op een onbewaakt moment met een van de “tools of his trade” slaat of voor de grap je huis in brand steekt, kan je immers ook nog behoorlijk pijn doen…
  😉

 2. Nou, volgens mij is Rutger Bregman ook een clown. Ik zie geen enkel argument voor het clowneske van Wilders. Het pleidooi om wat minder aandacht aan Wilders te schenken vind ik op zich prima. De stelling dat Wilders een clown is, dus geen fascist zie ik niet onderbouwd. Op basis van 1 anekdote over Mussolini volgt de conclusie dat Wilders geen fascist zou zijn. Het mag wel zo zijn dat de term fascisme is afgeleid van de ordetroepen van Mussolini, de term wordt echter vaker gebruikt voor het fascisme van Hitler en heeft een op zichzelf staande definitie gekregen. Verder gaat het vooral over het schrijven van zijn collega’s Rob Riemen, Thomas von der Dunk en Michael Blok. Het is maar een mager stukje waarmee hij hun ongelijk tracht aan te tonen. Wat betreft historisch besef en inzicht denk ik dat ie nog veel kan leren van bv Von der Dunk. Dat zou hij beter kunnen doen dan met een oppervlakkig stukje tekst met een leuke titel de aandacht proberen te trekken.
  Meer over het fascisme van Wilders: http://www.krapuul.nl/blog/11815/de-pvv-scoort-85-op-de-wikipedia-lijst-van-fascisme-kenmerken/

 3. Het op een hoop gooien van fascisme en nationaal-socialisme is een vereenvoudiging die de discussie ook helemaal geen goed doet. Maar verder ga ik Bregman niet verdedigen. In mijn ogen is het een redelijk duidelijk (en historisch ook best onderbouwde) poging om de inmiddels veelal als stopwoord gebezigde fascisme-kreet uit de lucht te halen. Of ik het daar specifiek helemaal mee eens ben, is een ander verhaal. Maar ik persoonlijk vond, zoals ik al schreef, dat “hij het leuk brengt”.
  😉

 4. Hendrik Koekoek was als parlementariër aanzienlijk serieuzer dan Wilders, maar hij was niet “ons soort mensen”, wat natuurlijk voor de tassendrager van Bolkestein wel geldt.

 5. Om niet in de vergetelheid te raken, moet je op je hoogtepunt stoppen. Voor de heer Wilders is dat ongeveer nu dus.
  ;Politicus van het jaar’ is hij al geweest, minister wil (of kan?) hij niet worden dus meer valt er voor hem niet te bereiken.

 6. Rutger Bregman zegt;
  “Zijn ideeën zijn abject, maar evengoed idioot. Het lijkt mij, ook electoraal gezien, veel effectiever om Gekke Geert aan te vallen op zijn gebrekkige intellect, paranoïde waanbeelden”

  Nou sorry hoor, maar zo iemand noemen wij hier in het noorden gewoon psychisch gestoord.
  En psychisch gestoorden moet je niet hebben in de tweede kamer. Die moeten gewoon netjes in therapie, desnoods gedwongen. Het is levensgevaarlijk om Wilders dood te zwijgen of als clown weg te zetten, want daarmee gaat Bregman volkomen voorbij aan zijn macht ( 1,5 miljoen kiezers ) en een CDA / VVD die hem in bescherming nemen. Maar als ik het allemaal zo lees van Bregman dan heb ik de hele tijd het gevoel dat dit nou net is, wat men ook wel noemt, “we er worden ingerommeld”
  Vraag me niet waarin, wand ik ben ook geen helderziende. Maar kom achteraf nooit bij mij aan van, we zagen het niet aankomen.

 7. “”Met zijn programma wilde Wilders aantonen dat de partij die hij bezig was op te richten, “geen ‘anti-islampartij'” zou zijn. Hij had het stuk in de ik-vorm geschreven en het gegoten in een onafhankelijkheidsverklaring die hij vergeleek met de “Acte van verlating” uit 1581: “Toen riepen onze voorouders hun onafhankelijkheid uit en zegden hun steun op aan een (Spaanse) vorst die dacht dat het volk er voor hem is en hij niet voor het volk.” Nu verklaarde Wilders zich onafhankelijk van de elite. Het land zou opnieuw worden geregeerd door een politieke elite van “incompetente” en “laffe en bange mensen” die het land zouden hebben “geschaakt” en die “onvoldoende opkomt voor het behoud van onze democratische rechtsstaat, onze veiligheid, onze welvaart en onze onafhankelijkheid”

  Bron Wiki 2005 waarvan het de moeite is deze even helemaal door te nemen om zijn toenemende anti Islam retoriek, in het harnas voor een oorlog aan de Islam mee te krijgen.

  Wilders ondertekent/spreekt m.i. tot aan vandaag deze verklaring uit.

  Kom eens op iets waar Wilders echt afhankelijk van is behalve zijn geldschieters waarvan de mate van afhankelijkheid ook niet duidelijk is?
  Wie is er vanaf zijn opkomst niet te bang en laf, zonder ruggegraat,te knettergek cq walgelijk gewoon om het land aan het volk terug te geven?
  Hij is m.i. wel en niet serieus te nemen te nemen omdat de aanloop naar / opzet van zijn partij uit de verbeelding / politiek mal van 1581 kwam .
  Ik heb hier al eerder genoemd dat zijn anti moslim haat retoriek als politiek middel dient met als doel om als 1ste de machtszetel MP te veroveren.
  Niet moeilijk toch, die troon/ zetel heeft zich zelf in GB al mediabreed toeverbeeld en zou volgens 1 of andere commentator er geen Haagse incrowd doekjes om winden dar op uit te zijn.
  Dit alles weer denkend aan Mcbeth/Mc Wilders nu tegen McRutte?
  Ik kan er goed naast zitten:?: dit gebeurt mij nooit:wink: , ,de strijd van Mcbeth zou volgens sommige analyses ook niet geheel gespeend zijn van iets goed voor zijn Schotland te willen doen

  Ik vind het afschuwelijk om te noemen maar vanuit McBeth/Wilders kwam de Noorse ridder niet uit.
  Hij had zich niet aangemeld , een dergelijke kopstoot voor zijn harnas kwam uit een verweg leger, hij hoorde als zodanig niet bij /Mc Wilders eigen onafhankelijkheids legioen

  For a look on the brighter side of life is er altijd nog McRutte die ondergedoken schijnt te zijn.

  Het is dan ook Rutte wiens grootste vriend/vijand Wilders is, Rutte’s politiek die naar ik begrijp zijn liberale beginselen achter zich heeft gelaten, die er nog steeds wel bij vaart ..

  Lady Mc Wilders en Mumsy Mc Rutte uit beeld 🙄 om het land Prive TL Boulevard en wat meer van te spenen is me ook al zo wat en om moe van te worden 😛

  Dat ik bij god niet zou weten hoe wel oppositie te voeren was al duidelijk, Rutte en Wilders zo manouevren dat ze elkaar af maken?

 8. De PVV-bankjes in de Tweede Kamer worden bevolkt door pathetische kneuzen die denken dat alle statistiek onbetrouwbaar is en dat het klimaatprobleem wordt opgelost door één vroege winter.

  De wetenschappers van het wetenschappelijk bureau hebben dat inderdaad haarfijn uitgezocht.
  Ik denk overigens dat we binnenkort Kamervragen krijgen over iets wat Wilders waarschijnlijk al lang heeft geweten.
  Er is zuurstof in de ruimte! http://is.gd/zvrgBz
  Dus al die dure ruimtepakken die ook van Nederlands belastinggeld is gefinancierd waren helemaal niet nodig.
  Geld over de balkgooierij door de zogenaamde wetenschappers!
  Wat heeft de regering hierop te zeggen en zou het niet eens tijd worden dat de betreffende minister eens op zou stappen en een PVV-mannetje op z’n plaats neer te zetten?

 9. @ Henk Veldman:
  Dus de leegte in de PVV-hoofden is nog leger dan ‘Outer Space’ . Welk PVV-mannetje moet er dan Minister van Gebakken Lucht worden?

 10. Je politiek en persoonlijk identificeren met een “”Acte van verlating” als grootheids waanbeeld van wellicht een politicus die het voor zijn Haagse verlating nog niet zo hoog in zijn vaandel had?
  Alles is voer voor multidiscplinaire expertise om nog vele boeken , analyses op los te laten , media stilte zou mij welkom zijn.
  Is de weg van een volksmenner en zijn volk, volksmelker als leeg zuiger vind ik beter , niet altijd onverklaarbaar genoeg geweest om op tijd eenduidig weg te wijzen hoe dit fenomeen , als er eenmaal een Voeder voor al deels leeggemolken geesten op is gestaan , te stoppen?

  ,

 11. Jaap stb Schreef:

  Dus de leegte in de PVV-hoofden is nog leger dan ‘Outer Space

  Ik denk dat die ruimte inderdaad kolossaal groot is, mogelijk zelfs wel meer dan die 16 miljard lichtjaar waar ze die paar zuurstof moleculen hebben gevonden.
  Het blijft hoe dan ook knap dat je iets van een molecuul grote kan vinden op zo’n grote afstand Of dat nu in een PVV-hoofd is, of in de ruimte die boven ons is.
  Ik bedoel maar… ik heb al moeite de kleine lettertjes zonder bril te lezen.

 12. Oh god… nou is Wilders weer een clown. Is de gehele sleetse lijst met typeringen ten einde… begint alles wéér van voren af aan. Sneue linkse falliete kritieken.

 13. Een clown? Hij, Wilders dus, is die cipier in het museum onwaardig. Da Vinci code heeft een indruk achtergelaten, tja. Da’s allemaal doordrenkt met geschiedenis, incl. bepaalde paapsen en kruistocht in spijkerbroek ridders. Wat zei ik nog maar. Oh ja, Larpen is ook grappig.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Live_action_role-playing_game

  ..’Dus de leegte in de PVV-hoofden is nog leger dan ‘Outer Space’ ..

  Vertel dat James Redfield, met zijn ‘Celestijnse belofte’. En zijn vervolg daarop. Je zal maar lid van de bieb zijn, zeg….

Reacties zijn gesloten.