Joop.nl toch gehackt

In de mail:

Joop.nl gehackt

Gisterenochtend, donderdag 4 augustus, is de site Joop.nl gehackt. Zo gauw dit ontdekt werd, is de site offline gehaald om eventuele schade voor gebruikers te voorkomen. Ook vorige week is een script op onze site geplaatst. Dat script is toen direct verwijderd. Het lek waarvan gebruik is gemaakt is inmiddels gedicht.

Sinds de inbreuk van vorige week is onderzocht wat er precies aan de hand was. Het lijkt er op dat bij de hack gebruikersnamen en wachtwoorden zijn buitgemaakt. Om die reden zullen alle wachtwoorden van Joop-gebruikers worden gereset en extra versleuteld. Zodra dat gebeurd is zullen de nieuwe wachtwoorden naar iedereen worden toegestuurd. De site is inmiddels weer online, maar pas daarna zal het weer mogelijk zijn te reageren op onze artikelen.

De VARA adviseert in de tussentijd iedere gebruiker, die op andere sites dezelfde combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord gebruikt, deze voor alle zekerheid aan te passen. Een update van uw virusscanner kan zeker ook geen kwaad. De VARA heeft inmiddels aangifte van de inbreuk gedaan.

Met vriendelijke groet
Redactie Joop

Vorige week was er al gezeik met een scriptje waar niet echt super alert op werd gereageerd door de technische boys van Joop. Als je echt veilig wil surfen op een verschillige opiniesite die altijd online is en virusvrij dan moet je toch gewoon bij krapuul.nl zijn zoveel is wel duidelijk.

Update: het zou overigens niet zo onschuldig kunnen zijn als het nu lijkt en het is zeker aan te bevelen om je PC nu eens heel erg goed te checken, zoals ook “broervan” hier aangeeft.

7 gedachten over “Joop.nl toch gehackt”

  1. Maar de vriendelijke mail, die ik gekregen heb, zal dan ook wel door de hacker verstuurd zijn, of? 😀

  2. Joop hoort bij de sites waar ik nooit de moeite heb genomen een account aan te maken. Té massaal en ik zou er toch niks anders posten dan ik hier al doe (= dubbel werk 😛 ).

  3. Ok prima , netjes enzo..
    Maar waarom kan ik niet met een proxy reaguren op deze site?
    En ik snap het argument ‘anonime lafbekjes’ wel , maar mijn privacy is me toch ook dierbaar.

  4. Aangezien reageren op Joop nu (tijdelijk, naar ik aanneem) helemaal onmogelijk geworden is, kan dit ook slechts een poging van van Jole zijn, om aan Femke Halsema’s verzoek te voldoen, om zijn reaguurders in bedwang te brengen.
    😉

Reacties zijn gesloten.