‘Obama dupe van beleid minkukel Bush’

Geen nieuws, maar toch vermeldenswaardig:

Barack Obama kan het ook niet helpen dat Amerika onder zijn leiding is beland in de enorme financiële crisis. Hij is voor tachtig procent de dupe van het beleid van zijn voorganger Bush, een ‘volstrekt levensgevaarlijke minkukel’. Was getekend: Amerikadeskundige Maarten van Rossem, die zaterdag aan BNR zijn reactie gaf op het nieuws dat de kredietwaardigheid van de VS is verlaagd van AAA naar AA. (BNR)

Overigens werkt dat al decennia zo in de USA; de republikeinen verbrassen het geld, de democraten ruimen de rotzooi op. Net als in NL trouwens. Maar hier zijn het CDA en VVD die de miljarden opstoken in allesbranders en vervolgens doen alsof ze van niks weten.

Oh en dit terzijde: wij kregen trouwens vandaag nog antwoord op de (gedurende de laatste weken) veelgehoorde vraag “WAAR IS RUTTE TERWIJL WE MET ZIJN ALLEN NAAR DE KLOTE GAAN?” nou die staat dus op dancefestivals te uit zijn bol te gaan en te poseren met breezah sletjes.

2 gedachten over “‘Obama dupe van beleid minkukel Bush’”

  1. Das te makkelijk van van rossum , de-regulatie van de banken begon al onder reagan.
    Maar das wel weer een andere republikein.
    Trouwens de obama ‘registration’ is puur wallstreet.
    Ons kent ons dus. “Inside Job” is wel een goeie docu..

  2. De politieke elite van de USA is net als in Europa niet meer praktisch gericht op het verbeteren van de levensomstandigheden van de bewoners van het land maar heeft een politiek correct vlucht genomen met grote idealen als motivering. Gigantisch kostbare oorlogen worden gevoerd niet in het belang van de USA maar in het idieele belang een democratie te vestigen in landen aan de andere kant van de wereld. Als de USA haar militaire kracht had gebruikt om Saoedi-Arabie te bezetten de Islam te vernietigen en als buit de olie bronnen had geconfiskeerd na 9/11 hadden ze er nu veel beter voor gestaan. Voor je een oorlog begint moet je gewoon altijd een verlies en winst berekening maken, om idieele redenen een oorlog voeren waanzin! Afghanistan had gestraft kunnen worden met een lichte nucleaire bom op het Bor-Bora complex. Ook de China en voorheen de Asiatic Rim politiek had veel behoudender gemoeten met tarieven op de import om niet de gehele maak industrie kwijt te raken met enorme negatieve gevolgen voor de werkgelegenheid. Echter in lijn met het ‘Free Trade’ ideaal heeft de USA haar eigen werkgelegenheid omzeep geholpen tenkoste van een gigantisch negatieve betalings belans. Wie profiteerd er van in de USA ? Dat is de handels en financiele elite op wallstreet die samen met de politiek correcte politieke leiding onder een hoedje speelt tenkoste van de doorsnee Amerikaan.

Reacties zijn gesloten.