USA verliest AAA status – maandag met zijn allen naar de klote

Optimistische berichten uit de USA. Lees dit fijne antwoord op de vraag “willen beleggers nu niet massaal af van Amerikaans schuldpapier?”;

“Ja, dat is wel de verwachting, maar het punt is dat we dat niet nu al kunnen zien, omdat de markten niet open zijn. Je hebt geen houvast, maar je kunt er donder op zeggen dat het nu gierend fout gaat. De vraag is een beetje waar je heen moet als je VS-papier gaat dumpen. Daar is zo ontzettend veel van, dat kun je niet kwijt. En dan? Duitse schulden kopen? Daar is nooit genoeg van. En als China ineens uit de VS-schuld zou stappen gaat het echt mis. Maar dat is zo angstaanjagend, daar durft niemand over na te denken.” – (Egbert Kalse, NRC)

Nou daar sluiten wij ons dan maar bij aan.

Grappig dat daar in de USA ook een rekenfoutje schijnt te spelen, net als bij ons. 2000 miljard dollar vergissinkje of zo. Dan weet je tenminste waar je voor werkt.

12 gedachten over “USA verliest AAA status – maandag met zijn allen naar de klote”

 1. Het ziet er niet goed uit.
  Vanochtend is de beurs van Israel al na een uur stilgelegd.
  Omdat de verliezen groot waren, iets van 6%.

 2. maandag met zijn allen naar de klote

  Maandag komt mij persoonlijk niet zo goed uit, kunnen we het niet tot dinsdag uitstellen? :mrgreen:

 3. @#2 Ja, shit….maandag komt hier ook niet goed uit, B&W hebben sinds 1 aug. supermarkten gesloten op zondag dus nu kan ik nergens meel, rijst en bonen inslaan en een paar warme slaapzakken 😮

 4. Nu blijkt gewoon dat al dat gedoe maar een spelletje is en we gewoon door blijven spelen met ons monopoly geld , hé kan het ons eigenlijk wat schelen als de God van de VVD’rs sterft ???

 5. Kan de VN niet een paar noodrantsoenen droppen in Rotterdam en Amsterdam? Als ik de de lokale buurtsuper moet geloven wordt het hamsteren. Misschien actie waardig open 555 voor Europa.

 6. 3 uur 14 en de verliezen op de Aziatische beurzen vallen mee .. ( vroeg wakker vanwege Ramadan 😉 )

 7. Standard & Poor’s kan dan wel een rekenfout hebben gemaakt, maar de status van Amerika had al lang geleden verlaagd moeten worden.
  Maargoed, als de 3 grote kredietbeoordelaars allemaal uit Amerika komen…
  Dan snapt u het wel.

 8. “De vraag is een beetje waar je heen moet als je VS-papier gaat dumpen.”

  Kunnen we de VS niet dumpen?

Reacties zijn gesloten.