Publicist legt link tussen Pim Fortuyn en terrorist Breivik

Een publicist in de Guardian strooit even het nodige zout op wat slakken:

Politicus Pim Fortuyn was in de wijze waarop hij zijn ideologie vormgaf, de voorganger van de Noorse terrorist Anders Breivik. Dat schrijft Slavoj Žižek, directeur van het Birkbeck Institute for the Humanities, in de Britse krant The Guardian.

 Volgens Žižek belichamen beide mannen ‘het kruispunt tussen rechts-populisme en het liberale politiek-correcte denken’. (Elsevier.nl – Nederland – Publicist legt link tussen Pim Fortuyn en terrorist Breivik)

De reageerders bij Elsevier krioelen en kronkelen als een blik wurmen, bij Telegraaf ook trouwens.

15 gedachten over “Publicist legt link tussen Pim Fortuyn en terrorist Breivik”

 1. Lachen, Het semi-intelectuele facsistische voetplebs van de Elsevier weet niet waar ze het zoeken moeten. Ik adviseer een voettocht naar het graf van Pim Hetgajegoed!! Misschien dat het Elseviergepeupel daar inspiratie opdoet om schaamtevol aan de geest van Pim Hetgajegoed te vragen of hij tegen Geert Jesnaptwelwie te zeggen dat voornoemde Geert J. beter zijn best moet doen in het bestrijden van …ja van wat eigenlijk. Of Geert Jesnaptwelwie de Dark Rooms in zijn strijd wel wil ontzien! Want veronderstel zeg, Pim Hetgajegoed zal reincarneren! Wat zal Pim H. in zijn tweede leven doen met zijn vrije tijd? Behalve Henk en Ingrid een oor aan naaien? Juist!!!! Feit blijft glashard overeind dat Pim H. de architect en Geert J. de uitvoerder van de haatzaaidoctrine samen met VVDCDA-gedoogroedel medeverantwoording dragen voor het bloedbad in Noorwegen!

 2. @2: Reacties bij Elsevier zijn al jaaaaaaaarenlang stukken radicaler dan bv. Telegraaf (met name sinds die een jaar of 5 geleden na een vingertik iets strakker zijn gaan modereren) of GeenStijl.

  Reageren bij Elsevier is voor niet-rabiaat-rechts trouwens sowieso al geen bibs aan, want je reactie wordt tóch al meteen door de rest omlaaggewaardeerd, dus waarom zou je nog moeite doen?

 3. Die man gaat bedreigt worden, of hij het nu goed bedoeld of niet. De Nederlandse Internet Knokploeg van Gekke Geert mag altijd graag mensen hun mailboxje vullen, want Electronisch Pissen kan natuurlijk ook.

 4. Dehnus…daar heeft Wilders zijn “vrienden” van English Defence League/ BNP voor. Een mailtje zal al wel die kant zijn opgegaan. (as usual)

  Die ‘Nederlandse Internet Knokploeg van Gekke Geert’ (leuk gevonden!) weet zich niet eens in keurig Nederlands te uitten. Laat staan in het Engels..

 5. Totaal geen respect voor de grootste Nederlander aller tijden, die Zizek.
  Hij baalt gewoon dat hij niet mee mocht stemmen! Hij was natuurlijk voor Eva Besnyö. Jawel beste lezers, die zat ook in de race maar is het net niet geworden.

 6. Niet de eerste de beste, die Slavoj Zizek. Waarschijnlijk een maatje te groot voor de Elsevier.

 7. Ik heb die fortuyn nooit gemogen maar het blijkt dat hij nu rechtstreeks verantwoordelijk is voor 77 moorden. Rot maar weg in je graf vieze homo.

 8. 11

  [Rot maar weg in je graf vieze homo.]

  Gaan we grof worden?

  Flikker-toch-op ofzo vind ik nog wel acceptabel in het dagelijks woordgebruik, maar dit gaat nogal ver, kwallebal.

 9. Nee LeRoi, dit is de homo-acceptatie en -tolerantie van onze rechtse medeburgers, door Geert omgeven met een flinterdun laagje ‘wij zeggen dat we opkomen voor de homo’s zolang het ons uitkomt = stemmen oplevert’. Alleen zijn stemmers zijn het daar niet altijd mee eens of zich van bewust (waar wel van?)

 10. In het verlengde van #10: in de serie “kort door de bocht”
  Het Belang van Limburg (België) kopt: ‘Sloveens filosoof: “Anders Breivik kopie van Pim Fortuyn”‘
  (http://tinyurl.com/3gul33y)
  Zó ver (van een correcte vertaling) zat zelfs Elsevier er niet naast… 😐
  “His predecessor in this respect” vertalen als “kopie van” is echt behoorlijk gortig, lijkt me…

Reacties zijn gesloten.