Als een CDA’er die vreemdgaat

“Vermijd de schijn van belangenverstrengeling”. Grappig artikeltje in De Pers:

Mariko Peters weet hoe het hoort. ‘Vermijd de schijn van belangenverstrengeling’, zei ze over het kunstwereldje. Inmiddels is het GroenLinks-Kamerlid in opspraak omdat ze in 2005 als diplomaat op de ambassade in Kabul voor het Prins Clausfonds een subsidieaanvraag à 38.000 euro van de organisatie van haar lover van advies voorzag. Het ministerie van Buitenlandse Zaken onderzoekt het, maar GroenLinks zwijgt in alle talen. Peters reageert slechts via een mini-verklaring waarin staat dat de aantijgingen onjuist zijn. (Als CDA’er die vreemdgaat – DePers.nl)

En er staan nog meer leuke citaten in;

Rosenmöllers opvolger Femke Halsema was ook altijd uiterst principieel, bijvoorbeeld bij in opspraak geraakte PVV’ers: ‘Ik ben eerlijk gezegd in de veronderstelling dat de lat voor Kamerleden iets hoger ligt dan alleen een strafrechtelijke veroordeling of niet’.

LOL.

Anyway, als de aantijgingen werkelijk onjuist zijn dan lijkt me dat inderdaad niet voldoende reden om op te stappen. Anders zou je zomaar allerlei willekeurige leugens over een willekeurige politicus kunnen beweren en vervolgens moet ie opstappen “om de schijn te vermijden”.  Dat lijkt me een dure hobby en dat moeten we dus niet willen met zijn allen. De vraag is alleen of het zwijgen van GroenLinks voldoende is om “de schijn van belangenverstrengeling” uit de wereld te helpen. Deze vraag is overigens retorisch.

2 gedachten over “Als een CDA’er die vreemdgaat”

  1. Misschien is met Sap het roer bij GroenLinks wel gewoon (en definitief) om?
    Principes? Idealen? Belangenverstrengelingen?
    Maar je hebt gelijk, niemand veroordelen, voordat de feiten helder zijn… 😉

Reacties zijn gesloten.