PvdA’er Plasterk benieuwd naar wat Wilders doet, en redt ondertussen kabinet Rutte

Dit verscheen in mei in de diverse kranten (ik hoef geen bron te noemen want ze schrijven toch allemaal hetzelfde op):

Verdere financiële steun aan Griekenland zal leiden tot miljardenverliezen voor Nederland, voorspelt PVV-leider Geert Wilders. Voor nieuwe bezuinigingen hoeft het kabinet niet bij de gedoogpartner aan te kloppen, want ‘daar heeft de partij niet voor getekend’. Dan heeft het kabinet een probleem. (VK)

Nou en nu is het dus zo ver: de steun aan Griekenland gaat vermoedelijk leiden tot nieuwe bezuinigingen, Plasterk in Trouw:

“Volgens Rutte was dat een loze bedreiging van Wilders omdat de kans daarop toen nul was. Maar als het CPB nu een nieuw scenario opstelt met een somberder beeld, kan dit een eerste stap zijn om alsnog additioneel te bezuinigen. En dan kun je niet meer zeggen dat de bezuiniging niets te maken heeft met Griekenland. Ik ben benieuwd wat Wilders dan gaat doen.” (Trouw)

Misschien dat Plasterk daar oprecht benieuwd naar is, maar ik ben dat dus niet. Kijk Wilders doet gewoon wat hij wil en dat is het kabinet in deze niet steunen. “Agree to disagree” remember?

Vervolgens klopt Rutte dan even bij de “oppositie” aan en die doen dan gewoon braaf wat Rutte wil. En zo houden ze dit brievenbuspisvingerlikgedrocht braaf in stand. Daar zijn ze immers “oppositie” voor toch?

Mocht je trouwens je lidmaatschap van je “oppositie” partij ook zo beu zijn check dan dit handige multifunctionele opzegformulier.

Misschien dat we volgende week al meer weten want dan komt de kamer (eindelijk) terug van reces om o.a. over die krankzinnige blunder van 50 miljard van rekenwonder Rutte te praten.

4 gedachten over “PvdA’er Plasterk benieuwd naar wat Wilders doet, en redt ondertussen kabinet Rutte”

 1. Er is een nieuw woord nodig voor wat de “linkse “partijen doen , Collaborasitie stel ik voor 😥

 2. normaal gesproken is het voor wat hoort wat, behalve bij dit slappe zootje

  mijn voorstel: noppositie

 3. ben benieuwd wat plaststerk doet als ie weet wat wilders gaat doen
  en of de pvda weet wat ze gaat doen als plaststerk weet wat wilders gaat doen
  dan is het weer wachten op wat cohen gaat doen
  en zn vrouw, de buren, zn achterneef en zn hele joodse familie
  pas dan zullen we weten wat de gevolgen zullen zijn van de move van gw

Reacties zijn gesloten.