Niet alleen Wilders bezigt oorlogsretoriek

Hoe schrijf je wat onrust van een paar maanden geleden in een prachtwijkje zo krijgslustig mogelijk op; je stuurt gewoon een oorlogsverslaggever naar het front:

Bij het gratis dagblad De Pers nemen ze de taak om oorlogsretoriek te bezigen wel héél letterlijk. Zij sturen oorlogverslaggever Arnold Karskens op reis door Nederland om sensationele verhalen te schrijven. Je kan een journalist wel uit de oorlog halen, maar hoe haal je de oorlog uit een journalist?

Zo schrijft Karskens deze week in De Pers over de wijk Binnenstad Oost in Helmond. In deze wijk zijn inderdaad de nodige spanningen en een aantal problemen schreeuwen om oplossingen. Volgens Karskens doet de wijk hem denken "aan bezoeken in Syrië of Birma". Hij wil zijn bronnen anoniem houden, "net als in een echte oorlog". En dat allemaal door de overlast van Marokkanen. Karskens beschrijft dat er een Moskee is, Turkse en Marokkaanse winkels en dat de situatie is doorgeslagen naar ware terreur. De buurtbewoners overwegen volgens hem het formeren van een knokploeg. Als hij door de straat moet lopen, kijkt Karskens eerst of "de kust veilig is".  (Niet alleen Wilders bezigt oorlogsretoriek – Joop.nl)

4 gedachten over “Niet alleen Wilders bezigt oorlogsretoriek”

  1. Ik kan bij Joop.nl niet reageren dus doe ik het even hier. Er word nu heel veel over gesproken, er zijn allerlei ‘meningen’ maar de problematiek is al maanden oud. Beter was geweest de genomen maatregelen te bespreken met alle betreffende personen. Doet omroep Brabant wel, respect. GW heeft alleen gereageerd omdat hij een dag niet in de krant had gestaan. Al dagen beheert Helmond, of all places, ieders aandacht. Zo fout, er zijn veel meer problemen. Bijvoorbeeld hoe voorkomen we het failliet van NL, gepland in 2014 als de lijken van Rutte en co uit de kast komen.

  2. Iedereen zou het boek de eeuw van Azië moeten lezen.

    Maar ik ben bang de de meeste schreeuwers niet verder komen dan het kaft.

  3. Het kan ook een probleem met dyslexie kunnen zijn – Arnold Karskens denkt dat hij nog steeds naar Helmand gaat daar waar hij over Helmond moet schrijven om zijn geld waar te maken.
    Daardoor ook de oorlogsretoriek…geheimhouding…pet tot op de neus enz..

    Hij bedoeld het niet slecht maar wil aandacht trekken en salaris beuren.

Reacties zijn gesloten.