Nederland 23 insecten en een kwal “rijker”

Hoewel sommigen het bestaan van klimaatveranderingen keihard ontkennen hebben deze zogenaamd niet bestaande klimaatveranderingen de afgelopen jaren toch maar gezorgd voor 24 tot voor kort onbekende dieren in NL. Zie ook tweedekamer.nl. Kijk het zijn er inderdaad precies 24;

De nieuwe dieren zijn onder meer de luzernebehangersbij en de schubhaarkegelbij. Verder gaat het om zeventien nieuwe bronswespen. Daaronder is een kogelgoudwesp, die parasiteert op andere wespen en bijen. (nu.nl)

Hat tip @MadPride voor de tip.

5 gedachten over “Nederland 23 insecten en een kwal “rijker””

 1. @2: Helaas zijn insekten enorm goed in het aanpassen aan nieuwe omstandigheden (zo hebben zich de afgelopen week in mijn zitkamer twee geheel nieuwe vliegensoorten ontwikkeld, namelijk extreem snelle en extreem dooie) (zie tevens mijn post hieronder) en hebben daarom de neiging om aanstaande rampen zoals de opwarming van de aarde te bagatelliseren omdat ze denken het tóch wel zullen redden en uiteindelijk de hele wereld aan hun voeten zullen krijgen.

  Hoewel, de héle wereld? Nee, er is een klein plekje op Internet….

 2. TIP: Een relatief onbekende, doch goedwerkende methode voor het doden van vliegen (ooit geleerd van een heuse insektenprofessor) is vlak boven een vlieg (5 à 10 cm) in je handen te klappen. De meeste vliegensoorten vliegen namelijk reflexmatig recht naar boven als ze een luchtdrukverandering voelen en zodra je er een beetje handigheid in krijgt, vliegen ze rechtstreeks tussen de klap.

  “Killing rate” na afdoende oefening: ±50%.

 3. Ik weet het, het heeft er niks mee te maken maar ‘k hoorde onlangs dat er jaarlijks zo’n 1600 miljard insecten omkomen in het verkeer. Alleen al in Nederland. Gewoon door te hard rijden. Dat is zo’n 100.000 insecten per Nederlander waarvan het grootste deel doodleuk beweert dat ze geen vlieg kwaad doet.
  Als je het wereldwijd berekent kom je uit op 700 biljoen ofwel 700.000.000.000.000!
  Wat een onnoemelijk groot dierenleed wordt er niet veroorzaakt door mensen die alleen maar haast, haast, haast hebben.
  Helemaal om je dood aan te ergeren is dat niemand naar de beestjes omkijken, terwijl als ze ze gewoon, als ze toch al dood zijn best heel goed als voedsel kunnen dienen.
  De meeste insecten zijn best te eten. Als je rekent dat een insect gemddeld 1 gram weegt, kom je op 70 miljard kilo voedsel ofwel 100 kg per persoon per jaar.
  Als je nagaat dat heel veel mensen aan 1 kopje rijst per dag voldoende hebben om van rond te komen zit je al gauw op 350 miljard kopjes rijst. Zoveel rijst bestaat er niet eens laat staan dat er zoveel mensen zijn die het allemaal opeten.
  Je zou dus in één klap de hongersnood uit de wereld helpen.

Reacties zijn gesloten.