Red een legkip!!

Omdat ieder gered kippenleven er één is… en vergeet de gratis eieren niet:

Red een legkip heeft als doel om zoveel mogelijk legkippen die in een kooi moeten leven door middel van adoptie te redden van de slacht.

Het is de hartewens van de in 2010 vrijgekochte legbatterijkip Isabel om zoveel mogelijk van haar zusters die nog gekooid leven het bestaan te geven dat zij nu leidt. Dat zij net zoals Isabel echt kip mogen worden bij hun adoptanten. Isabel beschreef deze wens in een boek waarin zij haar verhaal vertelt over hoe zij en haar zuster Annabel eerst opgesloten zitten in een legbatterij totdat ze op een dag vrijgekocht worden en ontdekken hoe het is om als echte kippen te leven.(redeenlegkip)

5 gedachten over “Red een legkip!!”

 1. Heb de website zojuist gelezen.
  Goed initiatief, maar zeker voor de wat kleiner behuisde Krapulisten in bijvoorbeeld de grote stad zit dit er misschien niet in.

  Dan kan dit misschien een alternatief zijn: http://www.adopteereenkip.nl/
  Ik heb deze Foster Parents Kippen vorig jaar twee keer cadeau gedaan, en de eieren schijnen véél lekkerder te smaken dan de semi-vrije uitloop eitjes van de super.

 2. @ Boze heks:

  Ik hoop dan niet op Fosterparentsachtige toestanden zoals niet bestaande kippen, eieren die van andere kippen blijken te zijn etc etc…

 3. 1: Boze heks:

  [Adopteer een kip]

  Heb de site bekeken, en heb zittten schateren 🙂
  Wat een land, ook appelbomen zijn te adopteren zag ik.
  en kipkadotegoedbonnen zijn er ook.

  En ook haanadoptie is mogelijk, want er zijn te weinig hanen nameliojk, en dat is erg voor de kippen:
  quoot:

  [Batterijkippen, scharrelkippen, vrije-uitloopkippen, biologische kippen: allemaal moeten ze het doen zonder gezelschap van hanen. Meer dan 80 miljoen kippen in Nederland. Alleen biologisch-dynamische kippen hebben gezelschap van hanen. Op 30 adoptiekippen is er maar één haan. Een adoptiehaan is dus ook dertig keer zo exclusief als een kip! ]

  voor elk wat wils 😆

Reacties zijn gesloten.