Nederland op het nippertje gered door de PVV

Het heeft even geduurd maar eindelijk is het dus zover; de PVV komt met een oplossing voor een probleem. Welk probleem? Nou dat probleem dat Nederland al meer dan een eeuw teistert; namelijk dat de Koning(in) van Nederland wat invloed uitoefent op de politiek, bijvoorbeeld door initiatief te nemen voor de kabinetsformatie na de verkiezingen. En nog wat van die afschuwelijke praktijken van het Huis van Oranje die dit land aan de rand van de afgrond hebben gebracht. U weet wel. Wel knap van de PVV dat ze nu eindelijk een probleem hebben gevonden dat misschien wel bestaat en dat ze ook een oplossing hebben. Tot nu toe hadden ze altijd geen oplossingen voor niet-bestaande problemen.

16 gedachten over “Nederland op het nippertje gered door de PVV”

 1. Maar wat ik aan dit soort halfslachtige nonsens nooit begrijp: ik kan met de huidige (minieme) politieke rol van ons koningshuis best leven, maar als men zelfs daar aan gaat tornen en een monarchie enkel nog voor de pracht en praal, voor de show mag voortbestaan, lijkt het me zinvol om de monarchie eindelijk definitief af te schaffen. En zelfs Beatrix, naar verluidt toch al geen Wilders-fan, zou dit vreemde spel ook niet moeten meespelen, de eer aan zichzelf moeten houden, al haar openstaande tegoeden moeten verzilveren en eenvoudigweg naar het buitenland moeten vertrekken…
  🙂

 2. Laurent Schreef:

  Dat je in plaats van de koningin Geert Wilders als Drama Queen krijgt.

  Koning, Keizer, PVV
  Het volk, daar veegt-ie zijn reet af mee

  :mrgreen:

 3. DarkSkywise Schreef:

  Laurent Schreef:
  Dat je in plaats van de koningin Geert Wilders als Drama Queen krijgt.
  Koning, Keizer, PVV
  Het volk, daar veegt-ie zijn reet af mee

  Koning, Keizer, PVV
  Het volk, daar veegt-ie zijn reetje mee
  (dat rijmt teminste 😛 )

 4. Ja maar ja maar ja maar…. in gedichten mag je woorden per expres verkeerd plaatsen want dat heb ik nog op school geleerd toen ik 10 was! Dat heet “dichterlijke vrijage”!

  😛

 5. Laat nou toch het Koningshuis met rust. Wees blij dat we een Monarchie hebben. En zoveel bemoeit Beatrix zich niet met de dagelijkse politiek. Ik denk dat de PVV zich beter een idee kan laten aanbrengen om de politiek en kennis van belangrijker zaken te relativeren en te verbeteren. Welke?

  a: Hulp aan Grieken? Wij betalen en meer belasting naar onze Staatskas omdat wij zo nodig iemand moeten helpen die zichzelf in de shit heeft gebracht?

  b. Leger onderdelen van Nederland in het Midden Oosten? Dezelfde Leger onderdelen politie taken geven in eigen land en alle schurrie murrie oppakken

  c. De echte Sociale Minima helpen (niet de beroepswerkelozen) en de rijken met 1 miljoen en meer een hogere belasting plicht geven.

  Maar 3 punten, maar het zal de PVV meer opleveren aan steun van de bevolking dan dat ze nu hebben. Hebben ze de VVD en CDA ook niet nodig. Maar met Wilders geldt wel: Eerst zien, dan geloven.

 6. Bert Schreef:

  Dezelfde Leger onderdelen politie taken geven in eigen land en alle schurrie murrie oppakken

  Leger inzetten tegen de eigen bevolking mag nie. 😛 (Zijn ze ook niet voor getraind, een proctoloog moet je geen slokdarmoperaties laten doen.) En daarnaast is het in de geschiedenis nog bijna altijd zo geweest dat een regime dat het leger tegen de eigen bevoking kon inzetten daar op een gegeven moment misbruik van maakte – met een niet onaanzienlijk risico dat zo’n leger dan vervolgens gaat muiten. (Echt gezellig, al dat geschiet over en weer.)

  Helpen bij rampen = absoluut OK, zij-aan-zij met de ME = geen goed idee. Als ze agent willen worden, worden ze maar agent, maar géén twee paralelle & aan verschillende ministeries verantwoording verschuldigde ordehandhavers please.

 7. Merkwaardig trouwens: “Premier Rutte schreef in mei in een notitie dat zijn VVD/CDA-kabinet vindt dat alles bij het oude moet blijven.” lees ik hier, terwijl het toch met name Rutte was die de koningin passeerde tijdens de kabinetsformatie.

 8. @Bert

  welke legeronderdelen zitten in het Midden Oosten?

  misschien kunnen we de eigen bevolking bombarderen met F16’s, is veel daadkrachtiger dan thee drinken, toch?

  wie maakt uit wie er de “beroepswerkloze” is? jij?

  en waarom moeten mensen met meer dan een miljoen opdraaien voor mensen met minder dan een miljoen? hebben de mensen met minder dan een miljoen zich in jouw optiek niet gewoon zelf in de shit geholpen en moeten we die maar niet gewoon aan hun lot overlaten?

 9. Bert Schreef:

  Laat nou toch het Koningshuis met rust. Wees blij dat we een Monarchie hebben.

  t´ Koningshuis is een onsmakelijk stuk antiek uit het koloniale verleden.
  Patjepeeërs op kosten van de kinderlijke kleinburger die zich er krom voor moet werken en op Prinsjes- en Koninginnendag nog, ópgewonden, met rood hoofd, debiel met vlaggetje staat te zwaaien ook om deze suffe grootgraaiers te bedanken! Boeiend!
  Koningshuis? Best maar op kosten van Majesteit en Koninklijke Clan, en laat hun fanclubs zelf de politie- en beveilingskosten betalen als ze hun verwende afgoden op straat willen zien. De Fransen wisten er wel wel raad mee in 1789.

 10. Laurent Schreef:

  Dat je in plaats van de koningin Geert Wilders als Drama Queen krijgt.

  Ik zie hem al rondlopen in de Tweede Kamer getooid in de Koninklijke Toga met een Gouden Kroon op zijn blonde haren wachten op onophoudelijke applaus en gejuich. (van Femke tenminste) 🙂

Reacties zijn gesloten.