Verliefde Mariko – Theodor Holman in het Parool

Zelfs een walgelijke schrijver als Theodor Holman kan wel eens een goed punt hebben;

Volgens mij heb ik de zaak goed bestudeerd: Mariko Peters van GroenLinks treft geen enkele blaam. Ik ga het in deze column voor haar opnemen. Ja, zij is verliefd geraakt op Robert Kluijver. En ja, Kluijver is een cultureel ondernemer die subsidie nodig had. En ja, Mariko kon die subsidie beïnvloeden – en heeft dat misschien ook een beetje gedaan. Tot zover de feiten. Mijn reactie: nou en? (Verliefde Mariko – THEODOR HOLMAN – PAROOL)

En mensen die mij een klein beetje kennen weten dat ik geen groot voorstander van GL ben, en mensen die mij iets beter kennen weten dat ik ook absoluut geen Mariko Peters aanhanger ben, maar zelfs al ben je Mariko Peters en ben je bij GL en dit is het enige wat je politieke tegenstanders bij elkaar kunnen harken om je te proberen te beschadigen, dan valt het blijkbaar allemaal wel mee.

Dit is mijn versie van “Ik ben geen PVV stemmer, maar….”, zeg maar.

Het is natuurlijk te hopen voor Mariko en GroenLinks dat er geen Liefdevol GroenLinkslid opstaat om de boel van binnenuit te mollen want zo iemand zou natuurlijk nog de nodige schade kunnen aanrichten.

7 gedachten over “Verliefde Mariko – Theodor Holman in het Parool”

 1. Nee werkelijk, wat je citeert klinkt redelijk.
  Maar het gehele stuk riekt toch wel heel erg naar onversneden Holman… 🙄

 2. Aanvulling 2 – Waarmee ik overigens geenszins wil beweren, dat er niet wellicht toch wel erg streng met “onze arme Mariko” is omgesprongen…

 3. Wat ik niet begrijp, en waar volledig aan voorbijgegaan wordt is dat Buza cq de ambassadeur in Afghanistan Peeters de gelegenheid heeft gegeven om regelmatig de bijslaap te zijn van de getrouwde Kluijver in de ambassade zelf.
  Wanneer ik denk aan Jack de Vries die in het zelfde land ook iets soortgelijks deed alleen dan in een omgebouwde zeecontainer dan denk ik dat GL wel heel erg hangt aan de uitkomst van het onderzoek ipv dit soort gedrag af te keuren.

 4. Er zijn ook politici die voor hun ‘vrinden’ het een en ander regelen. Alleen daar hoor je zelden wat over en als je het hoort (Neelie Kroes) dan ontkennen zij het in alle toonaarden. En zolang er nog een ‘dierenliefhebber’ in de kamer rondwandelt die vrouwen als boksbal gebruikt, wat is er dan mis met Mariko?

 5. Ach, ik zou al die gevallen toch graag individueel beoordelen. Het feit, dat Mariko Peters wellicht iets fout gedaan zou hebben, wordt toch niet weggepoetst door allen, die ook “fout” zouden zijn geweest, maar er mee weg hebben weten te komen… 😉

 6. ‘Verliefde Mariko’ was niks meer dan een rechtse hetze op touw gezet door de extreem-rechtse pers.
  Walgelijke lui die het licht niet in het water kunnen zien schijnen… 😡 !!

Reacties zijn gesloten.