NSB-achtige sfeer rondom PVV? Goh die was ons nog helemaal niet opgevallen

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg is fel gekant tegen de ”NSB-achtige sfeer” die in Nederland heerst. Paar citaatjes:

Er is een parallel te trekken met de jaren ‘30 van de vorige eeuw: het ophitsen tegen buitenlanders, de hetze tegen cultuur, het haat prediken tegen alles wat links en elitair zou zijn

Zodra je Martin Bosma [Tweede Kamerlid voor de PVV – red.] met z’n Prinsenvlag [door de NSB als Nederlandse vlag gebruikt – red.] in Elsevier ziet staan, denk je toch: er klopt hier iets niet.

Er is een parallel te trekken met de jaren ‘30 van de vorige eeuw. Er heerst een soort NSB-achtige vibe, waar het cultuurbeleid van deze regering heel goed in past. CDA en VVD hangen er wat liberale mantra’s omheen maar verhogen wel de btw, wat nou niet echt een liberale maatregel is. Er klopt helemaal geen ene moer van.

Daar heeft v Eerdenburg inderdaad een punt.

En lees verder bij de sanoma boys.

2 gedachten over “NSB-achtige sfeer rondom PVV? Goh die was ons nog helemaal niet opgevallen”

  1. Hij heeft zeker een punt. Maar wat doen al die festivalorganisatoren toch veel aan politiek, eerst Smeets, nu van Eerdenburg. Als de primaire doelgroep niet linksch, maar rechtsch “tuig” (liefdevol bedoeld natuurlijk 😉 ) zou zijn, zouden deze heren dan ook zo hard roepen?

Reacties zijn gesloten.