Wisselgeld | Nurks

Een citaat dat de moeite van het onthouden waard is:

Wilders begrijpt taqiyya, zo bedenk ik me net, natuurlijk zo goed omdat hij en de zijnen dat jaren zelf aan den lijve hebben ondervonden. Decennia lang hebben ze hun ware aard verborgen moeten houden omdat de wereld politiek correct was. Je moest je kop houden over buitenlanders, over islamieten die de wijk overnamen, over Marokkaantjes die de buurt terroriseerden, over moskeeën die met hun minaretten de stad een ander aangezicht gaven. Mocht je niks over zeggen. Deed je dat wel, dan was je een racist. Dus Wilders, en al zijn huidige kiezers, hebben jarenlang hun xenofobe gevoelens voor zich moeten houden. Maar nu mag het ineens. Ze mogen eindelijk zeggen wat ze al jaren dachten. En dat doen ze dan ook. De beer is los. En hoe, mensen. En hoe. (Lees verder bij Nurks)

4 gedachten over “Wisselgeld | Nurks”

 1. “Decennia lang hebben ze hun ware aard verborgen moeten houden omdat de wereld politiek correct was.”

  Dit is het verborgen geest van het fascisme die nog steeds binnen de westerse beschaving stiekem leeft. Neofascisme.

  En de belangrijke vraag: “wat wordt het wisselgeld dat Wilders straks van de circusdirecteur gaat eisen?”

 2. Dikke Van Dale over taqqiiya: taqqiiya = Leugentje om bestwil

  Iedereen doet het overal en het is het metselwerk voor onze westerse samenleving. Toch?

 3. Is ook een beetje onzin want ook toen had je van dat soort mensen. Sterker nog die heb je altijd gehad de “Ja je mag het niet zeggen” mensen. Zelfs nu bestaan ze nog maar hun ideeen zijn nu nog extremer.

  Wel hebben ze dat taqiya (of hoe je dat ook spelt) gedaan om aan de macht te komen. Maar alle politici doen dat, van Geert W. tot Job C.Ze zeggen allemaal wat op dat moment goed scoort.

Reacties zijn gesloten.