Uitspraak imam Fawaz Jneid klopt natuurlijk als een bus.

wilders6
De omstreden imam Fawaz Jneid vergelijkt PVV-leider Geert Wilders met nazileider Adolf Hitler en de Italiaanse dictator Benito Mussolini:

“Figuren als Hitler en Mussolini zijn ook door eerlijke verkiezingen aan de macht gekomen. Zij werden ook gesteund door de mensen, vaak door soortgelijke uitspraken”, zegt Fawaz. De uitspraken van Wilders kunnen volgens de imam leiden tot ‘bloedvergieten en een verscheurde samenleving’. (Telegraaf)

Daar is geen speld tussen te krijgen. Overigens moet de PVV-aanhang nu niet gaan lopen piepen en jammeren over deze vergelijking; Wilders vergelijkt de Islam al jaren met het fascisme, en de Koran al jaren met Mein Kampf. Sterker nog: hij heeft er zijn beroep en zijn hobby van gemaakt.

22 gedachten over “Uitspraak imam Fawaz Jneid klopt natuurlijk als een bus.”

 1. Klopt als een bus: Hitler is door verkiezingen aan de macht gekomen. Hitler was een man klopt ook, maar waar slaat dat op?.
  De ‘eerwaarde’ is waarschijnlijk vergeten dat de hoogste geestelijke leider van de moslims (de moefti van Jerusalem) dikke vrienden met Hitler was en de holocaust luid toejuichte. Als hij Wilders met Hitler vergelijkt wordt hij dan dus ook vriendjes met Geert?

 2. @1 ik denk dat de vergelijking vooral gaat over het systematisch stigmatiseren van 1 bevolkingsgroep. Haatzaaien, racistische uitspraken en de voorstellen tot zuiveren van de Nederlandse bevolking.

 3. Zwartschapie,
  Deze bevolkingsgroep stigmatiseert zichzelf; vergeet nooit: WIJ zijn de ongelovige honden.
  Ik ken overigens geen enkel voorstel tot zuivering van de NL bevolking dat ook maar in de verste verte lijkt op Hitlers plannen. Als slachtoffer van Hitlers en trawanten (ik ben 72) let ik daar echt scherp op.

 4. Gabriel, Ik weet niet wat voor ervaringen u heeft met Moslims maar ik heb dat zelf nooit ondervonden dat ik voor ongelovige hond uitgemaakt wordt. Extremisten zitten in alle lagen van de bevolking. Ik wordt door rechts extremisten ook voor bivakmuts en werkschuwtuig uitgemaakt. Terwijl ik toch elke dag braaf naar mijn werk ga. Voorstellen tot zuiveren komen ook niet van de NL bevolking maar van de PVV. Ik ben de uitspraken van Moslims uit heel Europa bannen niet vergeten. U wel kennelijk.

 5. Het heeft even geduurd, maar Krapuul krijgt dan eindelijk de welverdiende Hasbara aandacht bij monde van Gabriel van Praag. Weliswaar is Gabriel wat op leeftijd, maar dat past goed hier vanwege de persoonlijke ‘ervaring’ met Hitler’s misdaden. Geert mag roepen wat hij wil over ‘zuivering’ van Europa, maar, vergeet nooit, dat is natuurlijk niet hetzelfde als wat wij meegemaakt hebben.

 6. Dit berichtje gaat over de quote van de imam. Ik stel voor dat we de discussie daartoe beperken.

 7. @1 en 5

  Het enige wat ontbreekt aan “de zuivering” van Wilders is de zuivering zoals Hitler het heeft bedoeld. Maar verder zijn er grote gelijkenissen. Haatzaaien, racisme, discriminatie, stigmatisering.

  @3 U moet mij dan toch even uitleggen hoe moslims zichzelf stigmatiseren. Door te zeggen dat Wij ongelovige honden zijn? Zeggen alle moslims dat? Kijk dat is nou een stigma van uw kant. U doet voorkomen of alle moslims ons zien als ongelovige honden. Overigens ik hou niet zo van praten in de hunnie-hullie vorm.

 8. Inhoudelijk over de uitspraak:

  Het klopt dat Hitler destijds democratisch aan de macht is gekomen. Door de grote werkloosheid en armoede in de jaren ’30 van de vorige eeuw was er grote ontevredenheid onder de Duitse bevolking. Hitler kwam met grote beloftes en hij kwam met een zondebok voor alle ellende in Duitsland.

  Hier zie ik wel parallellen met de opkomst van de PVV. Die is ook democratisch in de zin dat je op ze kunt stemmen. Je kunt wel kanttekeningen zetten bij de structuur van de partij. Beide partijen hebben één duidelijke leider en daar omheen sympathisanten die heel trouw zijn aan de leider.

  Ook in Nederland heerst er terecht ontevredenheid over bepaalde zaken in de samenleving. De PVV springt daarop in. Vooral als het gaat om integratie en onveiligheid in Nederland. Natuurlijk is het zo dat er het een en ander mis is in Nederland, maar ik vind dat het op dit moment te gemakkelijk toegeschreven wordt aan één bevolkingsgroep.

 9. Dat van die ongelovige honden heb ik niet zelf uitgevonden, dat staat in de Koran.
  Verder (leo schmit) ben ik wel wat op leeftijd, maar in de bovenkamer is alles nog prima in orde, dank U. Wat mijn ervaringen met Hitler betreft: Ik was een van de weinigen uit een grote familie die dat heeft overleefd. Het past dan ook niet daar kleinerend over te doen.
  Zelf zou ik nooit op Wilders stemmen omdat hij veel te eenzijdig is, maar veel van wat hij zegt over moslims klopt helaas wel, maar het is ‘not done’ om daar voor uit te komen.
  Vraag1: in hoeveel procent van de christelijk georienteerde landen is er een normale democratie en kan je zeggen wat je wil ?.
  Vraag 2: In hoeveel procent van de moslim landen is dat het geval?.
  Vraag 3: In welke moslim landen is de gewone bevolking welvarend en profiteert mee van de bodemschatten?
  Vraag4: In welk moslim land kan ik gerespecteerd, ongehinderd en openbaar mijn eigen geloof beleiden en hoef ik me niet aan te passen aan de gewoontes van dat land?
  Kortom: Wat gij niet wilt dat U geschiedt doet dat ook een ander niet.

 10. #3. pfffffftttt

  woon tussen 18 miljoen mensen,grootste deel Moslim, veel vrienden hier, maar nooit uitgemaakt voor ongelovige hond. en ook geen haat omdat ik een buitenlandse ben.

  ben het volledig met de uitspraak van de Imam eens.

  wel toeristen ontmoet met Moslim haat.

  “Figuren als Hitler en Mussolini zijn ook door eerlijke verkiezingen aan de macht gekomen. Zij werden ook gesteund door de mensen, vaak door soortgelijke uitspraken”, zegt Fawaz. De uitspraken van Wilders kunnen volgens de imam leiden tot ‘bloedvergieten en een verscheurde samenleving’

  het schiet al aardig op in Ne.

  wel reageer ik op vrienden als er gezegd wordt “jullie Nederlanders”. het beeld hier is dat het grootste deel van de mensen achter Wilders staat.
  dat doet Nederland geen goed.

  ook hou ik niet van “jullie” gepraat. ik ben gewoon mijzelf.

 11. #10
  Gabriel van Praag

  quote
  Wat gij niet wilt dat U geschiedt doet dat ook een ander niet.
  unquote

  ja, daar kunnen mooie reacties opgegeven worden. (op de rest ook) maar dan ben ik off topic.

  en nu trouwens ook weg. CU – later.

 12. Even terug ontopic:

  De uitspraken van Wilders kunnen volgens de imam leiden tot ‘bloedvergieten en een verscheurde samenleving’.

  Het is natuurlijk wel dat Wilders gehoor vind voor zijn uitspraken… Wat ik daarmee wil zeggen is dat wij als samenleving dit toelaten en er kennelijk genoeg mensen zijn die het met Wilders eens zijn. Wij laten daarmee de verscheuring van onze samenleving zelf gebeuren.

 13. Ik vind die Fawaz zelf ook niet zo heel fris eerlijk gezegd, maar dat heeft meer met de lokale situatie in Den Haag te maken. Laat ik zeggen dat Fawaz bij uitstek het bewijs is dat de ene moslim de ander niet is. Iedereen die zich het relletje tussen de lokale SP-raadsleden en Harry van Bommel kan herinneren, snapt wat ik bedoel: deze imam wordt lang niet door alle (Marokkaanse) moslims als bondgenoot gezien, integendeel zelfs.

  Maar los daarvan: het wordt (ook voor mij) steeds moeilijker te ontkennen dat er belangrijke overeenkomsten zijn tussen de opkomst van de PVV en de NSDAP. Niet alleen het radicaal-nationalistische gevoel wat ze uit willen stralen, maar ook het wegzetten van hele bevolkingsgroepen, het continu hameren op het gevaar dat ze zouden vormen,het continu hameren op vèrgaande repressie, het adopteren van enkele sociale issues (AOW, ouderen) om de arbeider te lijmen, (waarvan een groot aantal de hypotheekrente-aftrek van de elite mogen blijven subsidiëren) en niet te vergeten de steun aan vergaande privacyschendende maatregelen (behalve aan de km-heffing, want dat ligt electoraal wat gevoelig bij de doelgroep), het zoeken van een buitenlands land als zondebok (PVV wil bommen op Iran, tevens altijd voorstander geweest van de oorlog tegen Irak). Allemaal hedendaagse varianten van Hitler’s politieke gedrag. Verontrustend vind ik ook dat hij prat gaat op zijn goede banden met Israëlisch radicaalrechts, en vooral met de Mossad.

  Tegelijkertijd denk ik dat hij zal proberen met Balkenende een coalitie te smeden, het is niet voor niets dat hij continu roept dat ‘het CDA buigt voor de PvdA,’ terwijl het, in ieder geval tot nu toe,op de grote issues juist andersom was (Bij de formatie inleveren van referendum Lissabon, parlementair onderzoek Irak). Voorlopig denk ik dus dat hij zijn(te volgen) agenda langs ‘democratische’ weg zal trachten voort te zetten, in tegenstelling tot die lelijke Oostenrijkse snor.

 14. Als jullie nu al de historische analyses van een of andere onwetende imam gaan ernstig nemen zeg…
  Maar ik snap het wel, jullie weten natuurlijk dat die gewoon wat raak kletst, maar omdat het een zielige moslim is en jullie daar wat op neer kijken zien jullie eea door de vingers, zoals je een zwakbegaafd schooljochie overmatig zou prijzen.

  Tuurlijk zijn Hitler, Mussolini, Saddam Hoessein en een hoop anderen democratisch aan de macht gekomen, Obama dan weer niet, ja nou en ?

 15. #17. p hansen

  inderdaad

  quote
  Telerantie
  unquote

  heeft zijn grenzen.

  waarom nog regeren hier op u?

 16. #20. jvdh

  ik begrijp het nut ook niet van dit soort onzin postings

  moet ik nu schrijven dat ik Roufout aan zijn ballen ophang? de SGP verdoem en laat branden in de hel?

  wat is het nut van dit gebazel van #17.?

 17. Ik weet niet. De reactie is sowieso in strijd met de regels dus ik heb hem maar weggehaald.

 18. ff off topic

  las vandaag comments van mensen. wonend in den Haag,Rotterdam, geboren en getogen daar. heel positief, en dat verdwijnt in de internet mist.

  maar een comment van iemand kan je toch niet zomaar plaatsen? of kan dat wel? met bron en naam?

Reacties zijn gesloten.