Een Grieks eilandje, van Geert, voor Henk & Ingrid

Cohen gaat de mooipraterij van dit kabinet aanpakken:

„Er komen 3000 agenten bij? Nul. Er komen 12.000 verpleegsters bij? Die komen er niet. Eén miljard extra voor de zorg? Geen sprake van” (Telegraaf)

Zo weet ik nog wel een paar grappige verhaaltjes van dit kabinet. Wat dacht u bijvoorbeeld van die KEIHARDE afspraken over die “politiemissie” in Kunduz? Het is daar zo’n zooitje dat de militairen inmiddels niet eens meer met de media mogen praten. Of het onderpandje van de Grieken hoe vind u die? “Echt een vreselijk slecht plan. Echt het ergst denkbare wat we kunnen doen. Slecht voor de Grieken. Slecht voor de EU”, aldus premier Rutte, “maar als de finnen het krijgen willen wij het ook”.

*Koekoek geluidje*

Cohen wil dat Mark Rutte eerlijk wordt tegen Henk en Ingrid, zegt hij in het NRC.

MAARRRR zolang “links” bezig blijft om Henk & Ingrid te plezieren zitten we fout, Cohen. Mijn stem gaat naar de partij met het meeste schijt aan Henk en Ingrid (afgezien van de PVV natuurlijk).

Dan sluit ik nu af met deze handige voorbeeld opzegbrief.

Oh wacht ik vergeet wat:

8 gedachten over “Een Grieks eilandje, van Geert, voor Henk & Ingrid”

 1. Inderdaad er is een Henk en Ingrid overvloed die alles moet domineren. Nu ook al in sportscholen word je de Volendamse en Brabantse muziekstijl opgedrukt op de radio. Kijk ik houd van metal maar ik houd dat lekker op mijn koptelefoon omdat niet iedereen dat leuk vind. Maar Henk en Ingrid vinden de laaste tijd dat iedereen maar moet zijn zoals zij en dus verplicht naar hun muziek moet luisteren. Want anders krijgt het geen kans.

  En zo zijn er legio voorbeelden. Ze nemen alles over en drukken Hun Brabo/Limbo/Volendam cultuur op aan de rest van Nederland.

 2. Dehnus Schreef:

  Maar Henk en Ingrid vinden de laaste tijd dat iedereen maar moet zijn zoals zij en dus verplicht naar hun muziek moet luisteren. Want anders krijgt het geen kans. En zo zijn er legio voorbeelden. Ze nemen alles over en drukken Hun Brabo/Limbo/Volendam cultuur op aan de rest van Nederland.

  Tja, vooral met dit broeierig zomeravondweer schettert dat soort Nederlandse ketelmuziek weer rondom hun barbecues in Praxis-betegelde achtertuinen. Of vanuit hun opgepimpte Golf Cabrio’s van Marktplaats.nl; en op de jaarlijkse Augustusbraderie van plaatselijke koopmanslobbies en horecaffers met krulsnorren en foute polo’s, op brogues met kwastjes, geflankeerd door hun rokende, nepgoudbehangen Anita’s, nippend aan goedkope sangria van de Makro.
  `k Ben van plan maar vroeg gaan slapen, met doppen in de oren.

 3. @ Abdul Alhazred:
  Dat heb ik ook maar gedaan gisteren, vroeg naar bed met oordopjes. Mijn buren, Hindoestaanse Henk en Ingrid, hadden een verjaardags party, loeiharde Bollywood muziek afgewisseld met Andre Hazes, Jan Smit e.a. waar ik de namen niet van ken. Een krijsende baby, gillende kinderen, compleet met de geur van verbrand vlees, het Praxis loungebankstel en patiotegels tot ong. 12 uur ’s nachts….het komt gelukkig niet zo vaak voor.

 4. 4
  Joke

  U denkt dat op sociaal gebied de zwakke plekken zitten in dit gedoog akkoord.
  Ik hoop dat u gelijk heeft maar ik ben er bang voor.
  Wilders zal desnoods alles opofferen om de allochtonen ( wat een vreselijk woord ) het leven zuur te maken.
  Maar dat is mijn inschatting van dit figuur.

 5. Theo Gerris Schreef:

  U denkt dat op sociaal gebied de zwakke plekken zitten in dit gedoog akkoord.

  Ik bedoelde het vooral spelstrategisch (‘Hoe kegel ik een coalitie met extra titanium anti-aanbak-laag omver?’). Een coalitie kan altijd de rijen sluiten en de oppositie getalsmatig buitenspel zetten. Over alles wat in het akkoord staat kunnen ze zeggen “we zijn gebonden aan het akkoord”. Kunduz bv. staat in het regeerakkoord (dus Sap kan daar straks geen vuist maken), maar een deel van het sociaal beleid (pensioenakkoord e.d.) niet. Als GW daar gaat draaien, hebben ze ‘m in elk geval bij de ballen.

Reacties zijn gesloten.