Grieks eiland gaat niet door maar gelukkig nu geheim overleg oh shit gaat ook niet door

Na de diverse strapatsen van Rutte en de Jager, bijvoorbeeld over 59, 109, 159 of 209 miljard pleuro, 35 miljard extra, en een Grieks eilandje wat we misschien wel niet zouden krijgen, hebben we nu gelukkig duidelijkheid: de deal met de Finnen die wij volgens Rutte ook krijgen als de Finnen hem krijgen gaat niet wel door want de deal bestaat niet wel. Blij dat die duidelijkheid er nu eindelijk is. Om een en ander nu nog duidelijker te maken aan het Nederlandse volk, krijgt het parlement nu een wekelijks geheim overleg met de Jager over de eurocrisis. Zo raakt het volk niet langer in verwarring. En het kabinet ook niet, althans niet in het openbaar. Rechts Nederland likt hier zijn vingers bij af.

Update: net binnen; geheim overleg gaat niet door. Rutte trug naar de tekentafel om nieuwe strakke move te designen.

Update 2: Finnen stappen uit steunfonds Griekenland als hun niet bestaande deal niet doorgaat.

Update 3: artikel uit update 2 bestaat niet meer maar weer voor de zekerheid toch maar hier screenshot.

11 gedachten over “Grieks eiland gaat niet door maar gelukkig nu geheim overleg oh shit gaat ook niet door”

 1. Das natuurlijk de manier om vertrouwen dat men zelf door heeft wat er speelt, te verbeelden 🙂

 2. Op een bepaalde manier vind ik dit gestuntel nog aangenaam aandoenlijk ook, europeanen zijn nu eenmaal geen amerikanen, de EU lidstaten bestaan nog altijd uit een enorme diversiteit van volkseigenheden en geschiedenissen om mee te dealen , dat poetst zelfs de beste poetsvrouw 😉 niet zo maar weg .

 3. Dus Kreta wordt geen Fins eiland?

  “…krijgt het parlement nu een wekelijks geheim overleg “- hoe is het mogelijk, hoe wordt het toegestaan dat volksvertengewoordigers geheim van het volk gaan vergaderen en zich informeren?

  Wat is dat voor sabotage van de democratie?

 4. De VK heeft een mooi feitelijk verslag van hoe alle verwarring ontstaan is: http://tinyurl.com/3lx225s.
  Daaruit blijkt ook dat dat ‘geheime overleg’ een gevolg is van de gedoogconstructie van het kabinet: “Het kabinet heeft de oppositie nodig, aangezien de PVV op dit dossier nooit steun zal verlenen aan de koers van Rutte en zijn ploeg. Maar in ruil hiervoor wil de oppositie dan wel volledig en tijdig worden geïnformeerd.”

 5. Ja, tot aan de grenzen van ons kikkerlandje. Dan gaat die ene kop van het monster zo lopen bokken en steigeren dat ze die andere 2 weer te vriend willen houden. ’t Is in feite een soort uitgebreid torentjesoverleg.

 6. #10 was een reactie op @8.
  @9: Maar je kan toch niet tijdens onderhandelingen informatie naar buiten brengen? Daar heb ik toch nog wel begrip voor. Het alternatief is dat de afdeling Spek & Bonen dingen pas te horen krijgt als het al in kannen & kruiken is – en dat staat zo raar.

Reacties zijn gesloten.