Ghosts with shit jobs

In het jaar 2040 reist een Chinese cameraploeg af naar Amerika om een documentaire te maken over het land dat al jaren failliet is. De ‘inheemse bevolking’ van Noord-Amerika heeft het zwaar. Ze wonen in sloppenwijken en voorzien in de eerste levensbehoeften door het werk te doen dat het Oosten liever uitbesteedt, ofwel de baantjes die ‘niemand in China wil doen’.

In mockumentary Ghosts with shit jobs wordt het beeld geschetst van een omgekeerde wereld. Westerlingen die er alles voorover hebben om naar het Oosten te kunnen vertrekken omdat het leven daar beter is. (Chinese documentaire uit 2040: in de sloppenwijken van het failliete Noord-Amerika – nrc.next)

2 gedachten over “Ghosts with shit jobs”

 1. Voor Europa, inclusief Nederland, is zoiets nog dichterbij dan voor de VS.
  Als er tenminste niets verandert.
  2020: Rijen Henks en Ingrids voor de visabureaus van Turkije (groei economie: 10% in 2010) en Dubai. Maar ja, ze moeten eerst genoeg Turks of Arabisch leren en mogen hun familie pas laten overkomen als ze meer dan 120% van het Turkse en Dubaise minimumloon verdienen. In Turkije wacht hen na 1 jaar nog een moeilijk examen in de Turkse geschiedenis en nationale cultuur.
  En als hun kinderen baldadig zijn, moet de hele familie naar het Tuigdorp.
  Eigenlijk is er geen enkel cultuurverschil.
  Misschien ontdekt Wilders wel zijn moslim-voorouders en adviseert de regeringen van de economische tijgers van het Midden-Oosten, hoe ze die brutale christen-immigranten eronder kunnen houden.

Reacties zijn gesloten.