Kabinet geeft paupers piepklein sigaartje uit eigen doos

Het kabinet gaat het koopkrachtverlies van de laagste inkomens proberen te beperken door 150 miljoen euro te verhuizen van de hoogste inkomens, naar de laagste. Na een bezuinigingsoperatie van 18 miljard die met name de laagste inkomens treft komt
deze onderneming tamelijk ridicuul op mij over al ontbreekt het op dit moment aan de tijd om dit berichtje te voorzien van rekenvoorbeelden maar dat deze hilarisch zullen worden staat nu al vast.

15 gedachten over “Kabinet geeft paupers piepklein sigaartje uit eigen doos”

 1. Niet misselijk hoor, deze quoot:

  [ Nivelleringsoperatie

  http://www.telegraaf.nl/overgeld/arbeid/10428624/__Kabinet_helpt_lage_inkomens__.html?p=5,1 ]

  want dat kan wel oplopen tot ( schrik niet, houd uw hart vast!! )

  [Verder vallen hogere inkomens eerder in de hoogste belastingschijf. Dat zou jaarlijks per persoon vijftien tot twintig euro schelen ]

  15 tot wel 20 euro voor de inkomens in de hoogste belastingschijf, tjonge jonge, wat zullen er veel Henken en Ingrids de broekriem aan moeten halen….Als ze nu maar niet naar de voedselbank moeten, zielig hoor…

 2. @2: Rang

  Ik ga er 50 eurocent netto per week op achterruit , ik kan er vannacht niet van slapen nomdedieu en ik moet het al doen met slechts 120.000 euro bruto, echt geen lolletje hoor.
  Nou was ik gelukkig wel zo slim om een leuk hypotheekje af te sluiten, en daarom kon ik 40.000 euro rente aftrekken, waardoor mijn belastbare inkomen bijna niet in de hoogste schijf valt.

  Hahahahaha, wat zijn wij toch slim. Maar ik verdom het om die 50 cent te betalen. Ik ga brieven schrijven aan de gansche VVD.

 3. 4
  Andreas

  Het kabinet nivelleert klopt wel.
  Het is wel ontzettend weinig.
  Men zal de rijken veel meer moeten belasten d.m.v belasting tarief naar 70% en hypotheekrente afschaffen voor hogere inkomens.
  De minder bedeelden meer koopkracht te geven door terug naar de ziekenfonds regeling te gaan.
  En zo is er nog veel meer te bedenken.
  Eeen herverdeling van besteedbaar inkomen is onvermijdelijk.

 4. @4 andreas:

  Sterker nog, er worden sluizen open gezet om al die geldrivieren van hoog naar laag te kunnen laten stromen, erg he, al die zuurverdiende centjes naar die luie profiteurs, het zou niet moge magge.

  .nu:

  [Kabinet gaat geld van hoger naar lager inkomen sluizen]

  Blergh, wat een misselijke boel.

 5. nivelleren is zoooo jaren ’70

  gewoon lagere tarieven voor iedereen, maar twee schalen en hypothekrenteaftrek afschaffen

 6. het is niet de groep van hoger naar laag die gepakt worden maar de groep tweeverdieners die net meer dan 50000 bruto met z,n tweeën verdienen. Het is een grof schandaal dat deze groep deze regeling het hardst gaat voelen. Eerst worden ze hard gepakt met de toeslag kinderopvang maar nu ook dat de kinderbijslag weg valt. dat scheelt je dus in 1 jaar meer dan 1100 euro. Dat is dus een lastenverzwaring van bijna 100 euro voor deze groep. Dat is voor de groep die net meer verdiend dan 50000 euro ook een hoop geld daar moet je bruto namelijk toch al veel voor verdienen. Ik denk wel na voordat wij een tweede kind willen om de vergrijzing op te vangen. Nee pak die groep van meer dan een 100000 en verder laat de middengroep met rust die het hardst werkt in dit land. Het lijkt erop dat het kabinet geen tweeverdieners wil hebben tot 50000 euro bruto. Met de zorgkosten die uit de hand lopen is dit nog een goede verzwaring van de lasten. Je kan ook zeggen topinkomens krijgen geen kinderbijslag en mensen krijgen na hun tweede kind geen kinderbijslag voor de derde. Zo hoef ik niet de fokkende onderklasse te betalen terwijl ik zelf geen kind meer wil hebben omdat het financieel niet meer te dragen is.

 7. @8

  de term “fokkende onderklasse” past in het straatje kopvoddentaks, haatpaleizen, e.d.

  ga een boekje van Harry Mens lezen, misschien kun je er financieel je voordeel mee doen

  waarom zouden mensen die een ton verdienen minder hard werken dan mensen die voor de helft hun bed uit moeten komen?

 8. peter Schreef:

  het is niet de groep van hoger naar laag die gepakt worden maar de groep tweeverdieners die net meer dan 50000 bruto met z,n tweeën verdienen. Het is een grof schandaal dat deze groep deze regeling het hardst gaat voelen.

  Tja, wie moet je de schuld geven nu je je als burgerlijk rechtsmens je gepakt voelt door je eigen neocon-idolen.. Is wel humor dat zo’n Peter hier komt mutsen. in plaats van bij zijn rechtse broodmeesters en hier komt eikelen over fokkende onderklasse.
  Beeuhh… (teiltje) Hihi, `k moet cynisch gniffelen want je kunt nu een keer niét zeggen dat het de schuld is van `links’ , dus zie ik je beklag, hier op Krapuul nog wel, als hilarisch!. Was er geen luisterend oor bij Elsevier of Telegraaf Peter?

 9. Er gaan enorme bedragen om in de kinderbijslag en het kindgebonden budget. Uit mijn hoofd resp. 3,2 en 2,4 miljard. Als het kabinet 150 miljoen hier in wil verschuiven is dat zo’n 8%: voor een gemiddeld gezin met kinderen is dat 130 euro per jaar minder kinderbijslag. Dat kan makkelijk, dus waarom er dan ook nog andere maatregelen nodig zijn (zoals inkomensafhankelijke bijdrage kinderopvang) is op het eerste gezicht een raadsel. Op het tweede gezicht niet. Het zijn ook verborgen bezuinigingen. 8% weghalen uit de kinderbijslag en 8% toevoegen aan het kindgebonden budget levert ook 65 miljoen minder uitgaven van de staat op.

 10. [Iedereen moet bloeden.]

  [Volgens Peetoom zorgt het huidige kabinet van VVD en CDA er meer dan het vorige voor dat de inkomens in Nederland meer gelijk worden getrokken. ‘Iedereen moet bloeden’, erkende Peetoom wel.]

  Dat is natuurlijk te danken aan de geweldige vechtlust van het cda, wat een halve zool dat mens.

  [Peetoom: CDA vocht voor koopkracht]

  http://www.parool.nl/parool/nl/30/ECONOMIE/article/detail/2871457/2011/08/27/Peetoom-CDA-vocht-voor-koopkracht.dhtml

Reacties zijn gesloten.