Tass Saada: van Palestijnse ‘terrorist’ tot bekeerde christelijke leugenaar

Een interessant artikel bij Abu Pessoptimist, eyeopener:

Deze dagen (van 20-27 augustus) waarde een zekere Tass Saada, een Palestijn uit Amerika, door Nederland om zijn vertaalde boek ‘Arafat was mijn held’ te promoten en lezingen te geven voor afdelingen van de christen-zionistische organisatie Christenen voor Israel. Ook trad hij verleden week, samen met kamerlid Joël Voordewind van de Christen Unie, op op een festival van en de EO. Een dag of wat later nam hij deel aan een door de Christen Unie georganiseerde ‘ronde tafel-conferentie’, waarbij behalve CU-kopstukken als Gert-Jan Segers en Joël Voordewind ook SGP-voorman Van der Staaij en de PVV-kamerleden Kortenoeven en Rhoon aanzaten, alsmede Mient-Jan Faber (ex-IKV), en de dames Elise Friedman en Esther Voet van rspectievelijke het CIDI en Nieuw Israelietisch Weekblad. Het Reformatorisch Dagblad wijdde een verslag aan de bijeenkomst onder de kop ‘Vredestichters nodig in Israel’. Afgezien daarvan verschenen er ook stukken over Saada in de Volkskrant, en op de site van de Wereldomroep (de lijst is lang niet volledig).

Wie is nu deze Tass Saada dat hij zoveel aandacht en publiciteit verdient? Wie is deze man die alom, van Volkskrant tot Christenen voor Israel, wordt aangekondigd als een ex-sluipschutter van de PLO, en chauffeur van Yasser Arafat die daarna alsnog het licht zag? Ex-Jodenmoordenaar, ex- terrorist en ex-moslim die zich bekeerde tot het christendom en nu pleit voor verzoening tussen Joden en Palestijnen? Het is haast een cv die te mooi is om waar te zijn?
En het antwoord op de vaag wie is Tass Saada is simpel: de cv IS dus gewoon niet waar, of hoogstens ten dele. Tass Saada (die eigenlijk Taysir Abu Saada heet ) is niet de eerste ex-moslim die goedgelovige christenen zand in de ogen strooit met verhalen over een ‘gruwelijk, terroristisch’ verleden uit zijn pre-christelijke tijd en zijn daaropvolgende bekering tot het ware geloof in Jezus Christus – en daarmee vermoedelijk veel geld ophaalt. (En lees verder bij Abu Pessoptimist)

22 gedachten over “Tass Saada: van Palestijnse ‘terrorist’ tot bekeerde christelijke leugenaar”

 1. Deze man is gewoon een op geld beluste oplichter, en waarschijnlijk ook een moordenaar, en wat maakt het uit wie er gelijk heeft? zowel de palestijnen alsook de israelis hebben veel onschuldig bloed aan hun handen kleven.

 2. http://www.rnw.nl/nederlands/article/oud-fatah-sluipschutter-ik-vind-wilders-geweldig

  vooral dat linkje naar de site van de Wereldomroep

  weer iemand die tientallen mensen vermoord heeft die Geert h-e-l-e-m-a-a-l GEWELDIG vindt

  Hero regelt misschien ook nog een jeugdbeweging voor de PVV jugend, de kans is echter groter dat een speciale vereniging komt voor massamoordenaars die de PVV steunen

  het moet een “uitdagende” baan zijn om de marketing van de PVV te doen…

 3. jan van briene schreef:
  “en wat maakt het uit wie er gelijk heeft? zowel de palestijnen alsook de israelis hebben veel onschuldig bloed aan hun handen kleven.”

  Het maakt wel degelijk wel uit. De stelling dat beiden bloed aan hun handen hebben is die zoals die bestaan bij de zogenaamde “gematigde” “vredelievende” zionisten is een misleidende. Er zou een zowat eeuwigdurend conflict zijn over betwist gebied (dus wie de eigenaar is zou onbekend zijn) waarbij beide partijen elkaar het leven zuur maken en het nodig is dat er naar een oplossing gezocht moet worden om beide “partijen” in harmonie met elkaar te kunnen late leven.
  Het is net of men in de tijd van het apartheidsbewind van Zuid-Afrika zou zeggen dat beide volkeren bloed aan hun handen hebben, omdat onduidelijk was van wie het gebied was en er nu een oplossing gezocht moet worden om een einde hier aan te maken en daarbij de apartheidspolitiek te handhaven.

 4. De ene “tass saada” na de andere duikt op om de Palestijnse vertegenwoordigers in diskrediet te kunnen brengen. Niet dat ze dat al niet waren, want de PLO was en is zo corrupt dat het zelfs zijn moeder zou uitleveren.
  Nog niet zo lang geleden hetzelfde verhaal met een andere ex-medewerker van de PLO die ontmaskert werd omdat hij de ene na de andere onwaarheid verteld en zijn verhaal zeer inconsistent was. En altijd blijkt achteraf dat het nooit ex-moslims waren geweest en nooit bij de PLO hadden gezeten.
  En o zo voorspelbaar. Altijd gaat het om een ex-moslim die nadat hij of zij bekeerd was tot het Christendom inzag hoe verkeerd de islam was en hoe juist de zionisten wel zijn. Het beeld moet worden gewekt van een religieus conflict dat veroorzaakt is door een intolerante islam. Bekeer alle Palestijnen (en liefst de hele wereld) en je krijgt een onvoorwaardelijke liefde voor Israel denkt men in pro-Israelische Christenen kringen.
  Men gaat er totaal aan voorbij aan het feit dat hier sprake is van een kolonialistische bezetting waarbij ook Christelijke Palestijnen worden onderdrukt. Hanan Ashrawi van de PLO is trouwens ook een christen. Maar die laten de “Christenen voor Israel” mooi vallen.
  Dichterbij huis hebben we ook onze Ayaan wiens bedrog is begonnen bij haar asielaanvraag en iedereen verraade van de mensen die haar opvingen (linkse mensen) tot aan de PVDA. Ayaan kan moeiteloos omschakelen van “progressief” naar “ultraconservatief” door voor de Amerikaanse ultraconservatieve denktank te werken. Voor Ayaan telt als zij maar goed betaald kan krijgen. Kon Ayaan eerst zich profileren als iemand die voor de vrouwen- en homoemancipatie te zijn om vervolgens bij een groep te zitten die fel hier tegen is.

 5. Was het probleem maar zo eenvoudig. Het apartheidsregime in Zuid Afrika heeft er in iedergeval niets mee te maken. Beter vergelijkbaar is de situatie van de Koerden in Koerdistan (ligt deels in Turkije, Irak, Iran en Syrie).

 6. Wat de media die zijn verhaal klakkeloos overnemen zonder hem kritisch te ondervragen is dat de PLO zijn afwegingen niet maakt om religieuze gronden. De PLO is een seculiere organisatie die op komt voor alle slachtoffers van de bezettingspolitiek van Israel: Christenen, Moslims, Atheisten etc.. De PLO heeft in haar organisatie: Christenen, moslims en atheisten zitten.
  Deze oplichter doet de suggestie wekken dat de PLO een religieuse partij is die haar claims op religieze gronden baseert. Daarbij zet hij de wereld op zijn kop, want hij en de Christenen voor Israel en andere zionistische christenen baseren hun claim juist op bijbelse gronden. Want God heeft het namelijk volgens hun zo gewild dat de Joden daar moeten wonen. En hoe kan hij een “vredesstichter” zijn als hij bij voorbaat vanuit gaat dat het gebied is beloofd door God aan de Joden en dat die heidenen daar niets te zoeken hebben?

 7. Och die bekeerden zoals Ayaan,Jahmi,Ehsan….en allemaal zo fanatiek in hun “nieuwe”religie. juist die zeggen dat je in de Islam niet kan bekeren die doen het wel..en hoe en zo fanatiek mogelijk

 8. klaas schreef:
  “Was het probleem maar zo eenvoudig.”
  Onwelwillenden en onredelijken hebben als kenmerk wanneer zij niet tot een oplossing willen komen te gaan zeggen altijd “dat het probleem te ingewikkeld is”. Want wat ingewikkeld is daar hoef je niet eens aan te beginnen- laat staan op te lossen.

  klaas schreef:
  “Het apartheidsregime in Zuid Afrika heeft er in iedergeval niets mee te maken.”
  Het apartheidsregime in Zuid-Afrika heeft juist er heel veel mee te maken. De Israelische regering had ten tijde van de apartheid zeer goede banden met Zuid-Afrika en deed veel inspiratie op in Zuid-Afrika als het gaat om de townships en batoestanpolitiek van Zuid-Afrika.

  klaas schreef:
  “Beter vergelijkbaar is de situatie van de Koerden in Koerdistan (ligt deels in Turkije, Irak, Iran en Syrie).”

  Dat is nou wel appels met peren vergelijken. Maar goed, dan doe je precies zoals verdedigers van de bezettingspolitiek van de Joodse staat doen door te verwijzen wat er mis is in de omliggende landen.

 9. @ Voor jouw idee is alles simpel: jij hebt altijd gelijk.
  Maar vraag je nou eens af waarom je je zo kwaad maakt over die paar palestijnen in Gaza. In Syrie, Jordanie etc worden Palestijnen op grote schaal onderdrukt, achtergesteld en zelfs vermoord. Dit al sinds decennia. Of gaat het je om iets anders, dat mensen die je als westers typeert het doen?

 10. Klaas Schreef:

  waarom je je zo kwaad maakt over die paar palestijnen in Gaza

  Het Israëlisch leger heeft in een wéérzinwekkende moordpartij vijf jaar gelden een paar duizend Palestijnen om zeep geholpen in Gaza terwijl het zelf maar een stinkende luttele 14 manschappen verloren heeft. Hou asjeblieft je zuigende muil, je valse ziogeluiden zijn hier niet welkom. 😥

 11. @9

  in de Gazastrook wonen ongeveer net zo veel Palestijnen als we in dit land PVVers hebben

  als we die paar PVVers nu gewoon zonder proces in de gevangenis zetten, stelselmatig onderdrukken en treiteren, vermoorden, martelen en meer in het algemeen het leven onmogelijk maken

  come to think of it, eigenlijk lijkt mij dat best een goed idee

 12. Aan iedereen hier op deze site die zich negatief uitlaat over de PVV . Het is tijd je ogen te openen en wakker te worden het is momenteel nl. vijf voor twaalf.DE PVV is ontstaan/gecreerd en momenteel bijna de grootste partij door” jullie”,jullie die het vertikken om in te burgeren en aan te passen aan Onze normen en waarden en thuis zitten (of op straat samenklitten als een kudde schapen)met een uitkering (1 op de 3)
  De tijd van pappen en nathouden is voorbij .
  Niet zeuren maar schouders eronder en keihard gaan werken en als je het niet met ons rechtsysteem eens bent.
  Wat voor mij betreft zijn “jullie”van harte welkom om naar een ander land van je eigen keuze te gaanen te blijven .Maar “jullie” laat ons aub met rust (figuurlijk) en ga elders” zeuren en zielig doen”.

 13. @14

  dat je daar pas op komt nadat iemand je er op heeft gewezen maakt je alleen maar nog kanslozer

 14. @16

  ik val niet onder “jullie” en ga je trieste Henk & Ingrid Jip & Janneke shit ergens anders posten

 15. Ja erg he!!! dat is nu net wat ik probeerde duidelijk te maken dat vertroetelend gedoe vanuit de overheid naar nieuwkomers daar worden wij nou ook zo kwaad om en dat heeft er voor gezorgd dat de kloof alsmede Wilders zo groot is geworden.

 16. M von iersel Schreef:

  Aan iedereen hier op deze site die zich negatief uitlaat over de PVV . Het is tijd je ogen te openen en wakker te worden het is momenteel nl. vijf voor twaalf.DE PVV is ontstaan/gecreerd en momenteel bijna de grootste partij door” jullie”,jullie die het vertikken om in te burgeren en aan te passen aan Onze normen en waarden en thuis zitten (of op straat samenklitten als een kudde schapen)met een uitkering (1 op de 3)
  De tijd van pappen en nathouden is voorbij .
  Niet zeuren maar schouders eronder en keihard gaan werken en als je het niet met ons rechtsysteem eens bent.
  Wat voor mij betreft zijn “jullie”van harte welkom om naar een ander land van je eigen keuze te gaanen te blijven .Maar “jullie” laat ons aub met rust (figuurlijk) en ga elders” zeuren en zielig doen”.

  ah “wij ” moeten ons dus aanpassen aan de Xenofobe , haatdragende , brievenbuspissende , stupide volgers van Geert Wilders terwijl die maar 15 %van de bevolking zijn .. en waaruit bestaat dat aanpassen ?? De bezuinigingen van dit kabinet accepteren , met 67 met pensioen , ” israel steunen bij het uitmoorden van de Palestijnen , de VVD steunen bij het afschaffen van de sociale zekerheid ?? Geert doet dat alles en niets vóór de gewone werknemers ( niet verbazend aangezien hij niets anders is dan een VVD’r met een mombakkes ) Ik ben Nederlander , waarom zou ik minder recht hebben te zijn wie ik ben dan JIJ ?? over een ding ben ik het met je eens M von iersel Schreef:

  op straat samenklitten als een kudde schapen

  De gummilat hard over al die bejaarden die in groepjes bankjes bezetten en/of met hun scootmobiles al ouweneelend de straathoek bezetten….

 17. Al Bakrastani Schreef:

  Aan iedereen hier op deze site die zich negatief uitlaat over de PVV .

  Goh, het lijkt wel een Bekanntmachung! Jij en je anderhalf miljoen xenofoben zijn zwaar in de minderheid hoor. Tja en je zult als vrijheidsfiguur eraan moeten wennen dat er op internet meningsvrijheid is op blogs als deze. Dat staat je beweging immers voor? Of zie ik dat verkeerd?

Reacties zijn gesloten.