CDA pronkt met pauperkruimels

Nou hadden we laatst het nieuws dat het kabinet gaat “nivelleren” dat wil zeggen de pijn van 18 miljard bezuinigingen op paupers proberen te “verzachten” met een belastingmaatregel van 150 miljoen, dit is ongeveer 2 weken politieagentje spelen in Kunduz, of 1 reservewiel voor de Joint Strike Fighter minder, of de hypotheekrenteaftrek van 100 luxe CDA’ers, kan je er ook van betalen, anyway die aalmoes dus. Nou die moet nu natuurlijk zo goed mogelijk uitgemolken worden. Normaal zou PVV met de eer gaan strijken maar misschien schamen ze zich daar ook wel een beetje voor deze fooi. Dus nu is het de beurt aan het CDA. De CDA ministers hebben “gevochten” voor dit stukje rechtvaardigheid. ROLFLMAO.

4 gedachten over “CDA pronkt met pauperkruimels”

 1. Goh, dat is een grote wijziging in het CDA denken.
  Na 30 jaar de gewone mensen uitgemolken te hebben 150 miljoen als compensatie.
  En hier hebben ze hard voor gevochten ?

 2. Het moge karig zijn, op het belachelijke af, maar voor een centrum-rechtse regering lijkt me dit toch echt wel een principiële mijlpaal. Maar ik zal me wel weer vergissen… 😉

 3. @2: MadPride:

  Het is niks meer en minder dan een sluwe zet. Op de eerste plaats klopt het verhaal niet, de laagste inkomens gaan heel veel inleveren ( 1500 netto plm. 150 euro per maand).
  Ze moeten dus wel doen _ alsof_ ze dit voor de poorten van de hel weg hebben moeten sleuren, om zo Henk en Ingrid het idee te geven dat er werkelijk ook voor hen gestreden is.
  Lamenielache.
  Of je gedl inlevert met 5000 netto of 1500 maakt nogal wat uit: Voor de een is het een vermindering van de levensbehoeften, voor die met 5000 netto wel, die merkt het niet eens.

 4. @3 – Ik ben het niet met je oneens, hoor, maar het PRINCIPE dat een CDA-VVD-regering überhaupt het concept nivellering lijkt te willen realiseren, vind ik dan toch wel weer een klein beetje bijzonder, zelfs al is het slechts een goedvermomde canard.. 😉

Reacties zijn gesloten.