Breinstürm des Tages: rood staan

‘Om de mensen te beschermen, zou rood staan bij de bank verboden moeten worden.’

In het kader van de tweepuntnullisering van Krapuul publiceren wij voortaan dagelijks een prikkelende stelling op de site, getiteld “Breinstürm des Tages”. Hierover kunt u naar hartenlust met elkaar in discussie. Een Breinstürm des Tages geeft niet DE mening van krapuul, of van DE redactie weer. Het tegendeel kan zelfs waar zijn. Wij zijn juist benieuwd naar uw (onderbouwde) standpunten.

8 gedachten over “Breinstürm des Tages: rood staan”

 1. Poeh, eindelijk eens een lastige (voor mij dan). Ik denk, dat het verbieden van “rood staan” weliswaar een mooie bescherming van de individuele burger zou betekenen, maar dat het funest zou zijn voor onze economie, die immers op “kopen, kopen, kopen” gebaseerd is. Niet rood mogen staan betekent geen onzinnig grote plasma-tv en dat betekent omzetdaling in de afdeling “consumer goods, we don’t actually need”, met alle “nadelige” gevolgen vandien.
  😉

 2. Dan moeten er wel zware, afdwingbare sancties komen op wan- of laatbetalende bedrijven, waar kleine zelfstandigen veel last van hebben.

 3. Ik vind dat rood staan tot een bepaalde hoogte moet kunnen.
  Wat in mijn ogen niet kan, zijn de toren hoge rentes die men rekent.

 4. Laurent Schreef:

  Dan moeten er wel zware, afdwingbare sancties komen op wan- of laatbetalende bedrijven, waar kleine zelfstandigen veel last van hebben.

  Zo is het. Want zo deelde men me mede al sins begin juli recht te hebben op een paar honderd euri van afgekocht pensioen. Uiterlijk 15 oktober zou het zijn bijgeschreven. Dus nog steeds niks. Zij vangen mooi rente over dat bedrag, ik sta noodgedwongen onnodig rood, dus ook rente voor de bank. Kassa. Dubbel opstrijken.
  Wat kun je eraan doen? Niks. Wel gooi ik zoveel mogelijk zand in de machine als ik bv. weer eens een flitsboete heb: kun je eindeloos vertragen via WOB-regeling, zie flitsservice.nl met voorgedrukte bezweaarschriften. Zo gepiept. Doe ik ook bij allerlei fiscale heffingen. Standaard bezwaarschrift indienen. Kost niet eens veel tijd. Soms als je mazzel hebt laten ze het zitten, is wel eens gebeurd, en als je er niet onderuitkan heb je wel mooi de betaaltermijn verschoven naar een datum dat het beter uitkomt, zonder extra kosten. Tip: nooit port betalen bij correspondentie met dat soort incasso, gewoon antwoordnummer.

Reacties zijn gesloten.