Bekende Amerikaanse baptist: iemand die twijfelt aan zijn christelijke God is een ketter

De christelijke cultuur in Nederland is dood. Klaas Hendrikse moet een ketter genoemd worden, schrijft de invloedrijke baptist Albert Mohler op zijn blog. Nederland is volgens hem een laboratorium voor de vernietiging van het christendom.

Mohler leidt het Southern Baptist Theological Seminary, één van de grootste christelijke onderwijsinstellingen in de Verenigde Staten. Zijn blog is populair bij onder meer evangelicalen en baptisten.

Mohler behoort tot de grotere opiniemakers in protestants Amerika. Het tijdschrift TIME noemde hem acht jaar geleden de meest gezaghebbende evangelicale intellectueel van Amerika. (Bekende Amerikaanse baptist: Nederland sloopt het christendom – Trouw)

En dan worden wij door een haatpruik gewaarschuwd voor de islam? Diezelfde haatpruik die de VS als voorbeeldland ziet? Waar in deze VS een of andere leidende figuur aangeduid wordt als ‘intellectueel’ en over ‘ketters’ spreekt (raar samengaan)? Moet de brandstapel zeker ook maar weer worden ingevoerd? Naast de boekverbrandingsstapel?
Van dit soort achterlijke figuren krijg ik ook angstdromen. Slecht geïnformeerde mensen die alle relativiteit aan de laars lappen en alles in het extreme trekken.
Voor mij gaat geloof van en bij de grote instituties alleen maar over macht, niks welzijn van de mensen, niks goed voor de samenleving, niks begrip en naastenliefde. Hebben, hebben en hebben is het credo, ik alles en zij niks.
😥

11 gedachten over “Bekende Amerikaanse baptist: iemand die twijfelt aan zijn christelijke God is een ketter”

 1. Van dit soort achterlijke figuren krijg ik ook angstdromen. Nou, ik niet, want ben niet bang dat ze fataal veel zombies achter zich krijgen. Tenzij natuurlijk internet, tv en pers op totalitaire wijze worden gedicteerd door hun misantropische en megalomane meesters, maar dan nog, met zoveel miljarden verstandige mensen méér dan in de middeleeuwen, kunnen deze weerzinwekkende onmensen de klok niet terug zetten, daarvoor is wereldwijd de `Kritik der reinen Vernunft’ in al die eeuwen na de Verlichting teveel geëvolueerd in het collectief bewustzijn.

 2. @1 Abdul, dank voor je relativerende woorden, maar ergens ben en blijf ik toch bang voor dit soort denkbeelden. Misschien omdat ik een vrouw ben en dit soort waandenkbeelden toch wat meer implicaties voor een vrouw hebben.
  Kijk ook wat er in de jaren dertig gebeurde en daarna. Konden toch ook weldenkende mensen zich absoluut niets bij voorstellen?

 3. #2Keira. Het deed me goed op 2 vandaag te zien hoe blij vrouwen in Libië waren nu het Kadaffi regime is gevallen, de paar geïnterviewden droomden van een beter leven, meer creatieve en intellectuele ontplooiïngsmogelijkheden, meer vrijheid, ik gun het ze van harte en hoop dat ze politieke invloed kunnen verwerven.

 4. @3
  Nou aangezien de NAVO Al-Qaeda aan de macht heeft geholpen en de sjaria in art. 1 van de nieuwe Grondwet als basis voor alle rechtspraak wordt genoemd zal het reuze meevallen….

 5. #5 Prcies, ben er ook niet gerust op, maar meer omdat mensenrechten voor de NAVO ondergeschikt
  zijn aan economisch en strategisch belang.

 6. Arnold J. van der Kluft Schreef:

  @3
  Nou aangezien de NAVO Al-Qaeda aan de macht heeft geholpen en de sjaria in art. 1 van de nieuwe Grondwet als basis voor alle rechtspraak wordt genoemd zal het reuze meevallen….

  Niet Al Qaeda , maar de Libische versie van het Moslim-broederschap , Het zelfde Moslim Broederschap dat in Egypte in onderhandeling is met het leger over machtsdeling .. Het zelfde Moslim broederschap dat niet de Liberale Al Azhar school als leidraad neemt , maar strikt de regels van “saudie” Arabische “””””” Geleerden “”””” uit Medina volgt .. De Salafisten/ Wahabis hebben over de hele wereld bewezen goede dienaren van de Amerikaanse interesses te zijn , zo garanderen ze al 80 jaar de oliestroom uit “saudi ” Arabië , hebben ze onlangs ervoor gezorgd dat Bahrain een goede slaafse olie leverancier blijft ( iets waar de westerse media amperan aandacht aan besteden ) door de protesten van de Shia Meerderheid daar neer te slaan ( dokters gaan daar het gevang in omdat ze gewonde demonstranten behandeld hebben ) en leveren ze nu hoogst waarschijnlijk weer marionetten regimes in Egypte en Libië … Grote voordeel voor het westen is dat ze dan elke schending van de mensen rechten daar op de Islaam kunnen wentelen en hun handen zelf in onschuld kunnen wassen …

 7. Tot op zekere hoogte is het standpunt van de hier genoemde baptist toch niets anders dan wat de echte “hard-line” “christenen” altijd al beweren. Geloof je niet in mijn specifieke (en natuurlijk dus enig ware) variant van het geloof, dan ben je een ketter! Grootste probleem lijkt me, dat al die mensen nu een eigen blog hebben, terwijl ze dat vroeger alleen voor eigen parochie preekten.
  😉

 8. Ietsisten zijn zo mogelijk nog achterbakser dan de ware gelovigen. En, en dat is het ergste, ze zijn in overgrote meerderheid geïntegreerd bij wat ooit hun tegenpartij was. Tel uit je winst socialisten, communisten, anarchisten, atheïsten, humanisten, het is 0,0.

  Ga maar lekker zoals in die NCRV-spotjes durven te ONgeloven, en je ONgeloof net zo fanatiek uitdragen als die ietsisten doen, en houdt je ONgeloof vast, kruip dicht bij elkaar en verwacht het ergste. Extreme geweldadigheid van desperate gelovigen die eigenlijk hun geloof allang kwijt zijn.

  Desondanks alle voordelen die zij genieten van de strijd die ONgelovigen geleverd hebben voor een humane en multiculturele samenleving die gelijke kansen biedt voor iedereen. Demagogie alleen en alleen demagogie is ze overgebleven om hun doelstellingen voor elkaar te krijgen, tot alle selffulfilling prophesy’s zijn uitgekomen, want gelijk zullen ze hebben tot de dood erop volgt.

 9. Alhoewel het aanzienlijk minder interessant is voor de media, gebeurt er in het Christelijk fundamentalistische wereld vaak dingen die je gerust griezelig kan vinden. Een tijd geleden hebben Christen fundamentalisten uit de Veluwe en Utrechtse heuvelrug op het internet geuit verwensingen tegen linkse mensen .
  Nu zijn we in Nederland wel gewend aan verwensingen en we weten ook dat Christenfundamentalisten ook niet echt dol op links zijn, maar het eigenaardige is de manier hoe het door zogenaamde brave Christenfundamentalisten werd verdedigd. Volgens hun mochten linkse mensen zolang er geen bermbommen en zelfmoordaanslagen zijn gebeurt en er geen linksmensen zijn gedood door christenen niet klagen. Daarmee wordt hun vooringenomenheid ten aanzien van moslims niet onder stoelen en banken gestopt. Maar goed als er dan toch een vergelijking gemaakt moet worden, dan zou je kunnen stellen dat in een land als de VS waar de Christenfundamentalisten een behoorlijk pap in de vinger altijd gehad hebben weliswaar geen bermbommen legden, maar hele tapijtbommen op voornamelijk “de linkse bedreigingen in Zuid-Amerika” En door de Amerikaanse getrainde en bewapende extreem-rechtse militia in die landen zijn er toendertijd tienduizenden linkse mensen vermoord.
  Ooit zei een collega tegen mij dat de Christelijke partijen GPV, RPF (nu Christenunie) en SGP veel geslepener en gevaarlijker zijn dan de Centrumpartij en minstens net zo extreem-rechts. Ik vond dat te overdreven destijds, Het is te hopen dat die SGP en Christenunie geen macht ooit zullen hebben.

 10. Gozer Schreef:

  gebeurt er in het Christelijk fundamentalistische wereld vaak dingen die je gerust griezelig kan vinden. Een tijd geleden hebben Christen fundamentalisten uit de Veluwe en Utrechtse heuvelrug op het internet geuit verwensingen tegen linkse mensen .

  Toch ben ik er niet bang voor want ze zijn traag en domgehouden, de grefo’s. (weet het want ben gedoopt in hun inteeltnest) Het blijft daar vaak bij zuur- en piskijken want de mannen kunnen vanwege hun opgedrongen zondebesef geen vrouw versieren en dat maakt ze onzeker. Zodanig dat de grefo mannenbroeders zulks afreageren op zg. ‘links’ , waar de meestal sprankelende vrouwen veel knapper zijn, en die ze vleeschelijk begeren ondanks dat hun Wet Gods zulks verbiedt.
  Tja, je staat erbij en je kijkt erna en je denkt: Mijn Hemel hoe is het mogelijk dat God (zo Hij mocht bestaan) dit primitieve soort nog in stand heeft gehouden.

Reacties zijn gesloten.