26 gedachten over “Kabinet halveert budget chronisch zieken en gehandicapten!”

 1. Gotgekllaagt is het.

  Eerst werden vrijwel alle fiscale aftrekposten geschrapt, maar kon je nog een toelage krijgen.

  Nu dus ook de toelage weg, en daarna gewoon de gehandikapten zelf opruimen.

  Nou opruimen, ik bedoel, zichzelf laten opruimen, wel zo goedkoop. Daar moeten de fascisten nog even over nadenken, want dat moet natuurlijk wel mooi verpakt worden met een strikje eromheen.

 2. Gruwelijk, geen goed woord voor over.
  Wat me nog onduidelijk is (maar het blijft lood om oud ijzer), is of men de bestaande vergoedingen wil gaan halveren of dat men weer zo’n briljant plan met herkeuring voor ogen heeft, om de helft van de gerechtigden te vertellen, dat ze niet chronisch ziek en/of gehandicapt genoeg zijn?

 3. Op z’n zachts… : DIEPTRIEST!

  Wat een verarming van de samenleving om steeds vaker zo met de zwakkeren om te gaan.
  Ik zorg voor me bejaarde en chronisch zieke ouders, ze wonen bij ons in en voor het geestelijk gehandicapte kind van mijn man; mijn pleegzoon dus.
  Mijn man werkt buitens huis en ik thuis. Heb me handen meer dan vol voor ons vijven waaronder drie zeer hulpbehoevenden, zou graag hulp willen inkopen om ook nog aan mezelf toe te komen maar dat gaat dus niet.
  DIE HULP IS TE DUUR!

 4. Als dit klote kabinet oorlog wil kunnen ze het krijgen we hebben helemaal niks meer te verliezen.Naast ons PGB ook elk stukje levensvreugde weg.
  Stopt dat kUt.kabinet nou nooit met afpakken van goede oplossingen zoals GOED WERKENDE REGELINGEN van de zwakkeren van de samenleving?
  MISSCHIEN EEN OPLOSSING DOOR ALLE GETROFFENEN VAN REUTEL 1 OP 19-09 -2011 IN DEN HAAG LATEN ZIEN DAT ZE VEEL TE VER GAAN IN HUN BEROVING VAN DE GEWONE MAN! KOMT ALLEN !

 5. Mmm, ik denk dat ik maar eens mijn plaatselijke euthanasieconsulent ga raadplegen.

 6. Help… mag ik nu wel of niet op het commentaar van iemand anders reageren?
  Ik bedoel als het wel over het topic en/of de te verwachten gevolgen van het onderwerp gaat.

  Op goed geluk het volgende…:

  @ Oplettend Lezertje en @ alle anderen,

  Ik hou me hart vast als ik je reactie lees…
  Ben bang dat er meer mensen zijn die, mits getroffen door die nieuwe (k..)maatregel nog dieper in de put raken als ze nu al zitten door hun ziekte of handicap.
  Het zou mij niet verbazen als de een of andere het niet meer ziet zitten.

  Wat doe je nog als alle plezier en hoop je wordt afgepakt?

  Ik schaam me diep als mensen hun ogen sluiten en niets doen behalve hun schouders ophalen; dus ja…
  ACTIE!
  Een petitie misschien?
  Hoe zet men zoiets op? En… mag men dat ook doen en indienen als men allochtoon is?

 7. schandalig of ziek worden een keuze is.

  laten we hopen dat we lang gezond blijven.
  hoe socialer een zieke is hoe a,sociaal ze behandeld worden.

  ik wens het kabinet veel wijsheid.

 8. Het is erg voor chronisch zieken die niet op pvv en vvd gestemd hebben.
  Maar voor pvv en vvd aanhangers vind ik het heerlijk dat zij in hun eigen vingers hebben gesneden,oftewel wie een kuil graaft voor een ander valt er zelf in(kuilen voor islam en links enzzz)

 9. Groen Links, D66, CU en SGP vinden dit een prachtig idee dus Wilders kan de verpleegster blijven uithangen. Volgende zaak.

 10. Tja versterving heet dat toch in de Christenlijke leer Arnold J. van der Kluft Schreef:

  Groen Links, D66, CU en SGP vinden dit een prachtig idee dus Wilders kan de verpleegster blijven uithangen. Volgende zaak.

  G-Libberaal en D66 hopen nog steeds op een positie in Rutte 2

 11. Waarschijnlijk ben ik idd een complotdenker, maar dit lijkt toch erg op een niet serieuze maatregel die bewust is uitgelekt zodat iedereen zich daar druk over maakt. Deze kan dan na veel verontwaardiging (mede van de regeringspartijen) eruit gehaald worden, terwijl de rest van de plannen gewoon wordt doorgevoerd.

 12. Een regering voor alle Nederlanders! Behalve wsw-ers, wajongers, chronisch zieken, gehandicapten, autisten, enzovoort, enzovoort, enzovoort! Zo kan ik de begroting van Volksgezondheid ook op orde krijgen, mevrouw Velthuizen van Santen!

 13. Lex Schreef:

  Waarschijnlijk ben ik idd een complotdenker, maar dit lijkt toch erg op een niet serieuze maatregel die bewust is uitgelekt zodat iedereen zich daar druk over maakt. Deze kan dan na veel verontwaardiging (mede van de regeringspartijen) eruit gehaald worden, terwijl de rest van de plannen gewoon wordt doorgevoerd.

  Yep dit lijkt iets waar CDA en PVV straks mee mogen “scoren” dan hebben ze er voor “gevochten”.

 14. Ik ben geneigd het met het standpunt van Lex eens te zijn.
  Dit is natuurlijk verschrikkelijk, maar vergeet niet de functie ‘begeleiding’ uit de awbz overgeheveld naar de wmo en als zodanig gekanteld van verzekerd recht naar een soort willekeur, een gunst van de gemeente.

  En vergeet niet vd Staaij die op 23 juni op het plein heel stoer tegen alle demonstranten riep dat wetswijzigingen helemaal niet zomaar automatisch door de 1e kamer zouden komen.

  En vergeet niet de opdracht van de zorgverzekeraars aan de professionele aanbieders: de zorgvrager dient zsm uit de awbz gekieperd te worden met behulp van vrienden kennissen mantelzorgers kerken verenigingen en als prikkel gaat er afgerekend worden naar het aantal cliënten dat weer uit zorg is verdwenen.

  En vergeet niet de oppositie vindt het allemaal wel best……eh o ja, Cohen is geschokt……..GAAP!!

 15. Ja beste beeldschermkinderen, met meneer Den Uijl is het begonnen…Sinds hij geloofde in Fabeltjes en alle beeldbuiskinderen met hem meezongen, is het met het Grote Dierenbos alleen maar slechter gegaan. Dieren uit andere bossen worden geknuffeld en mogen allerlei stoute dingen doen waar de eigen dieren streng worden gestraft. Werklozen boven de 45 worden weggehoond, zieken en bejaarden worden bestolen, meneer Rutte en zijn vriendjes roofden alles leeg en alle dieren moesten toekijken. As ze protesteerden, kregen ze de volgende keer nog minder. Zieke en zwakke dieren werden niet meer aangekeken. Allemaal omdat meneer Den Uijl en zijn vriendjes zoveel geld uitgaven, dat er voor de dieren in het Grote Dierenbos zelf niets meer over is…En nu maar allemaal oogjes dicht en snaveltjes toe…Slaap lekker…enne, niet ziek worden, hoor lieve beeldbuiskindertjes…

 16. @22 Den Uyl… dat was toch die premier die een einde maakte aan het oeverloos importeren van ongeschoolde arbeidskrachten waar liberaal en confessioneel Nederland maar geen genoeg van kon krijgen ondanks dat de grote steden al herhaaldelijk hadden gevraagd er een eind aan te draaien?

  Die Den Uyl is begonnen met het niet meer straffen van criminele immigranten ten koste van de eigen bevolking? Lijkt me sterk. 😛

 17. Bruin 1`doet het toch allemaal op z’n Verhagens; stiekeme bedekte roomse streken. Hitler deed het tenminste wat opener: Endlösung voor Joden, zigeuners, homo’s en gehandicapten. Gezonde Arische kinderen als arbeidspotentieel, kijk daar zou rechts Nederland z’n vingers nou echt bij aflikken, gewoon je eigen gezonde arbeiders kweken!!

 18. Nee, strikt genomen is het echt Bruin 1. De Nederlandse regering verbleef ten tijde van dat wat hier graag Bruin 1 genoemd wordt, de oorlogstijd onder Seyss-Inquart, in ballingschap, maar bleef wel gewoon bestaan… Voor volgens Nederlandse principes geformeerde kabinetten, betekent dit natuurlijk dat het huidige kabinet wel degelijk Bruin 1 is.
  Zucht, klinkt erg betweterig… 🙄

Reacties zijn gesloten.