Nederlandse invloed in ‘vrij’ Libië

Harald Doornbos is journalist voor de GPD in Libië.

Op zijn Twitter blijkt dat hij geduldig antwoordt op allerlei vragen van volgers en af en toe nieuws doorgeeft. Dat Gadaffi bijvoorbeeld verblijft in de westelijke stad Bani Walid [hier dus], dat de Chavezpleinen in ‘vrij’ Libië intussen zijn omgedoopt; ook de Ortegapleinen zijn weg, en waar Talitha van Zon naar beneden sprong.

Intussen is hij op Twitter ook een rubriek begonnen: ‘Nederlandse invloed groeiende in vrij Libië’. Hij geeft daarvan – tot nu toe – twee sprekende voorbeelden: fiets en caravan.

Volg die man.

7 gedachten over “Nederlandse invloed in ‘vrij’ Libië”

 1. Deze is ook wel interessant als het je überhaupt interesseert: http://www.youtube.com/watch?v=qNLqQ2cN-PA
  Geüpload door FCNN op 15 jun 2011
  (FinalCall.com) – Minister Farrakhan exposed the U.S. and NATO’s criminal War Libya and Africa during a June 15, 2011 Press Conference at the UN Plaza Hotel. Also presenting were former U.S. Attorney General Ramsey Clark, Human Rights Activist Viola Plummer and International Actitivst Cynthia McKinney.

 2. Of deze, maar toen moest je zeker nog geboren worden. http://www.geschiedenis24.nl/speler.program.10571531.html Revolutie in Libië, VPRO 20 november 1969, 25 minuten; Documentaire van Roelof Kiers over de recente revolutie in Libië, onder leiding van kolonel Gaddafi (Khadaffi).

  Mij lopen de tranen onbedwingbaar langs de wangen bij het zien van zoveel menselijkheid. Maar wat weet jij nou. Jachtbommenwerpers en Tomahawk’s vliegen weliswaar ook maar twieten hele andere wijsjes. Zeker als zij dit namens de Noord Atlantische Terreur Organisatie doen. Vals!

 3. #3 De geschiedenis pleegt zich inderdaad vaak te herhalen. Met onstuitbaar enthoudiame haalt een vernederde bevolking een nieuwe dictator binnen. Soms loop het beter af.

 4. Libië is pas vrij, wanneer alle buitenlandse olie kapitalisten verdreven zijn. Maar helaas zie ik dat nog niet gebeuren. Als de rebellen al zo naïef zijn om een monarchistische vlag aan te nemen als ”rebelse” vlag, dan denken ze blijkbaar ook dat onze regeringen de ”good guys” zijn. De Amerikaanse vlag wordt al gekust door rebellen en men vereerd de westerse landen. Zo naïef zijn die jongeren, zo dom en zo vol met idealisme over westerse democratie en westerse vrijheid. Dat dachten de mensen in 1989 ook in het oost blok. Zie wat er van Roemenië en Bulgarije geworden is!

  Het westen wil olie en goedkope arbeidskrachten. Onze bedrijven willen kritiekloze werknemers, die hun bek houden en doen wat de baas zegt. Want marktwerking is god en concurrentie is koning voor Shell, BP Oil en ander olie imperialisten. Gaddafi is weg, maar zolang Libië zich niet verlost van het kapitalisme zal het land nooit vrij zij.

Reacties zijn gesloten.